Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi ve sürücü olamaz raporu...

evaporation

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese bu sıkıntılı günler içerisine iyi günler diliyorum.

2012 den bu yana epilepsi tanım mevcut. 2 nöbet geçirdim. Son nöbetim 2014 yılının sonlarında gerçekleşti. O günden bu yana nöbet ataklarım mevcut değil. Hali hazırda 1 adet antiepileptik ilaç kullanıyorum. Sağlığım gayet yerinde.

2015 yılından bu yana 2020 yılına kadar bir fiil düzenli olarak kontrollerime gittim. EEG çektirdim. Hiç bir sorun ile karşı karşıya gelmedim. Sağlık Bakanlığın memur olduğum için Covid-19 pandemisi nedeniyle 2020-2021 Haziran arası hastane poliklinikleri kapalı olduğu için Nörolojiden kontrollerimi yapamadım. Sahada da aktif olarak görev aldım. Bu süre zarfında Aile Hekimliğinden sadece ilacımı yazdırıyordum o kadar..

2022 Eylül ayında Aile Hekimliğine ehliyet için başvurdum. Kendileri haklı olarak hastalığım üzerine beni Nörolojiye sevk etti. Kurula çıktım(Kurulda bir adet dr. mevcut.) İnceledi. Son 2 yılda düzenli olarak kontrollere gitmediğimi belirtti. Kendileri Sürücü olamaz raporu verdi.

Raporu sonradan inceleme fırsatı buldum. Raporda 2 tane ilaç kullandığımı belirtmiş. Kesinlikle yanlış 1 adet ilaç kullanıyorum. 2015-2020 arası gittiğim tüm kontroller bakmamış bile. Soğuk ilgilenmeyen bir doktora denk geldim. Nöbet geçirmediğimi kanıtlayabilirim. Oldukça sağlıklıyım ve hali hazırda sahada çalışmaya devam ediyorum. Rapora itiraz için 1 ay çalışma süreside geçti. Rapor veriliş tarihi 28.09.2022.

Benim bu raporu acilen iptal ettirmem gerek. Yanlış bilgi üzerine rapor yazılmış bu birincisi. Düzenli olarak kontrollere gitmemişim. Burada hiç bir sorunum yok çünkü covidden dolayı poliklinikler kapalıydı bu ikincisi. Nöbet geçirmediğimi e-nabız üzerinden kanıtlayabilirim bu üçüncüsü.

Oldukça mağdur durumdayım. Haftalardır uğraştım artık bunalma seviyesine geldim. Bu raporu nasıl sildirebilirim. Bu rapor 2 yıl geçerliliğini koruyor. Sildirmem lazım...

Lütfen bilgisi olan birileri bana yardım edebilir mi? Rica ediyorum..

dostum öncelikle geçmiş olsun. raporu sildiremezsin. sadece itiraz edebilirsin. eğer itirazından senin lehine bir karar cıkarsa zaten ilk raporun devre dışı kalmış olacaktır.
bir diğer konu ise nöbet gecirmediğini kanıtlayamazsın. evde yalnızkende geçirmiş olabilirsin cünkü bunu da düşün.
malesef doktorlar empati kuramayıp hastayı mağdur edebilecek kararlar verebiliyorlar. mesela bana bi hastane %59 rapor verir iken diğeri %45 verebiliyor.
kendi fikrimi söylemem gerekirse senin ve trafiktekilerin sağlığı için ehliyet verilmemesi gerekiyor. epilepsi yüzünden kaza geciren 2-3 tanıdıgım olmustu

Engelli raporunuz varsa bu zaten sistem üzerinden görülür siz ne kadar kontrole gitmesenizde, ilacınız bir-iki farketmeden epilepsi tanınız mevcut durumdadır. Bu atakların ne zaman tekrarlanacağı bilinemez.

Son düzenleme:
En son nöbetim zaten 2014 yılının son zamanlarında olmuştu. Nereden bakarsanız 10 yıla yakın nöbet geçmişim bile yok. Kaldı ki yakın zamanda nöbet geçirsem kendi halimle ehliyet almak için uğraşmam. Yolda ki sürücüler de can, aileleri var. Büyük bir vebal. ,
İtiraz edeceğim artık.. Yorumun için teşekküler.

Engelli raporum yok. Aslına bakarsanız hiç bir şeyim yok:) Sadece bir ilaç kullanıyorum o kadar. Nerden bakarsanız 10 yıla yakın nöbetim de yok.

bende senin ehliyet alabilmeni isterim dostum. ama 10 yıldır gecirmediğin araç kullanırken geçirmeyeceğin anlamına gelmiyor. hakkında hayırlısı

Doktorların bu konuda (bizlere göre) huysuz olmalarının nedeni epilepsi hastalığında binlerce farklı nöbet türü olması.

Yani genelde insanlara nöbet dediğinizde yere düşüp bilincini kaybeden, kasılıp titreyen bir durum geliyor.

Halbuki benim de arada yaşadığım dalma nöbetleri var ki birkaç saniyelik bir noktaya anlamsız bakakalıyorsunuz. (bilinciniz yerindeyken)

Öyle durumlar var ki nöbet geçirdiğinizin dahi farkına varamıyorsunuz. Benim EEG sonuçlarım temiz çıkıyor :)

Sonuçta Allah hepimizin yardımcısı olsun, bilimin halen tam anlamıyla çözemediği bir olguyla baş ediyoruz.

Merhaba benzer bir durumdayız biz kurula girdik epilepsi tanımız ve ilaç kullanımınız olmadığı halde ...benim oğlum 16 yıl önce kullanmıştım dediği için .. bizde direkt olamaz vermedi ama 3 doktorlu nöroloji heyetinden onay istedi reddetmenin başka bir yolu yani doktoro gittik durumu anlattık 3 yıl sonra 6 aylık nöroloji kontrolü sonucunda sağlık kuruluna gönderebilirim dedi tekrar.ilac kullanıyorsanız 3 yıl süre zarfında 6 aylık kontrol olmak kaydıyla oluyor mlsf:(

Merhaba Ehliyet yenileme süreç hakkında bilgi verebilir misiniz teşekkür ederim

Üst Alt