Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsiden %47 raporum var. 4700 gün ile erken emekli olabilir miyim?

Pusa

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba nasılsınız benim bi sorum olacak

ben 1999 yılında büyük bir beyin ameliyatı geçirmiştim çalışmaktan çok zorlanıyorum bana ömür boyu kullanmam için bir ilaç verildi ve raporlu olarak bunun verilme nedeni çok nöbet geçiriyorum kullandığım ilaç depakine
bide hipertansiyonum var 2 ilacimda raporlu

onun için heyete girdim bana yüzde 47 engelli raporu verildi bununla erken emekli olabilir miyim veya işe girebilir miyim 4700 gün sigortam var

Pusa,
Evet erken emekli olabilirsiniz aşağıdaki sorularıma cevap verir iseniz yardımcı olalım.
Doğum tarihi : (gün ay ve yıl olarak)
İlk işle giriş tarihiniz nedir. (gün ay ve yıl olarak)
Şuan çalışıyormusunuz?

Ben 1999 yılında beyin ameliyatı geçirmiştim ve 2003 yılında askerliğe gittim 1 ay yaptım ve hastaneye sevk edildim askerlige elverişli değildir raporu aldım 4500 gün sigortam var malülen emekli olabilir miyim ve normaldede yüzde 47 raporum var yardimci olursanız sevinirim teşekkür ederim

Doğum tarihim 18.06.1983 sigorta başlangıcım 31.10.2003 evet çalışıyorum..

Pusa

(31.10.2003 +) 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 prime tabisiniz. Yani 31.10.2023'de emeklisiniz. O zamana dek raporunuzla defterdarlığa başvurup 3. derece sakatlık indirimi almanız gerek.

Not: Prim gününüz tamsa da süreyi -ister çalışarak ister çalışmadan- beklemeniz lazım

2008_oncesi.PNG

Merhaba iyi akşamlar Size bir sorum olacaktı

ben epilepsi ve nöbet geçiriyorum ve Depakine 500 mg kullanıyorum.
Heyete girdim yüzde 50 engelli raporu aldım.

Şimdi benim erken emekli olma şansım var mı ve nasıl erken emekli olurum neler yapmalıyım
sigorta başlama tarihim 31.10.2003 ve 4000 günüm var.
Doğum tarihim 18.06.1983.

Beni bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim...

Üst Alt