Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsim var. Ehliyet alabilir miyim?

mahmut06

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar benım 12 13 yıldır epılepsı rahatsızlıgım var convulex 500 mg kullanıyorum yuzde 40 raporum var.
Benım epılepsı rahatsızlıgım gece oluyor uykuda uyurken nöbetlerımde fazla ıklıkta olmuyor ben H sınıfı ehlıyet alabılırmıyım ? H sınıfı ehlıyet alabılmem ıcın nasıl bır yol ızlemem gerekıyor?

Epilepsi söz konusu ise sürücü belgesi verilmez.

Epilepsi hastası olup H sınıfı ehliyet alabilen var mı?

ePıLePsı rahatsızlıgım var bıze ehlıyt vermedıklerını ogrendım bu nasıl ıs ben gece uykuda rahatsızlanıyorum uyamadıgım surece sorun yoq dıreksıyon basında uyumayacgaıma gore Neden ehlıyet vermıorlar anLaMIOrum ..ePILEpsı rahatsızlıgı olupda ehlıyet alan var mı yardımcı olabılecek var mı .. Tesk EDıorum..

Epilepsi söz konusu ise sürücü belgesi verilmez. Bu çok kesin bir hükümdür.

AciL YaRDım...._???

Arkadaslar benım % 40 epilepsi rahatsızlıgından dolayı raporum var V ben ehlıyet almak ıstıorum EPILEPSI rahatsızlıgı olanların ehlıyet alamayacagını bılıyorum ama ehlıyet alırken bu raporun karsıma cıkıp cıkmayacagını bılen var mı NOT : BEn gece uyurken epılepsı nöbetı gecıyorum Uyumadıgım surece rahatsızlanmıyorum cok sukur..SIZDEn rıcam Epılepsısı olan arkadasım rapor aldı mı ?ehlıyet almaya kalksam rapor karsıma cıkar mı ?

cıkmaz sanmıyorum şikayet olmadan

Israra ehliyet almak istiyorsunuz ama rahatsızlığınız buna engel siz kendinizi kandırarak ehliyet alabilirsiniz peki araç kullanır iken rahatsızlığınız olur sa ne yapacaksınız hem kendinize hemde diğer insanlara zarar vereceksiniz...
İyi düşünün derim..

sanırım epilepsi rahatsızlığın tanı ve tedavi sürecleri farklı birbirinden. eğer çok ileri derece deilse ve bu araç kullanmanıza engel bir durum teşkil etmiyorsa ehliyet sağlık raporu veren kurumlarda epilepsi ile herhangi bir tahlil söz konusu olmuyor. yanlız vijdani olarak rahat olmanız lazım çünkü araç başında nöbetiniz denk gelirse karşınızdaki insanın hayatınıda risk altına atmış olursunuz... benim bayan arkadasım aldı ama birkaç yıldır nöbetleri olmuyormuş. üstelik raporu yoktu. raporunuzun olması sağlık il müd. ehliyet sağlık raporu veren kurumlardan alınan raporlar incelenirken %40 raporunuz görünür...

SÜRÜCÜ ADAYLARI VE SÜRÜCÜLERDE ARANACAK SAĞLIK

ŞARTLARI İLE MUAYENELERİNE DAİR YÖNETMELİK
Madde 9
c) Epilepsi tespitinde sürücü belgesi verilmez. Şüpheli durumlarda klinik gözlem ve EEG tetkiki dikkate alınır.

Arkadaslar yardımlarınız ıcın tesekkur ederım ama ben gece uyurken nöbet gecırıyorum...Gündüz uyanık oldugum zamanlarda nöbet gecırme olasıgım % 0 ..Yanı o konuda ıcım rahat gündüz rahatsızlansam ehlıyet alarak hem kendımı hemde dıger ınsanları tehlıkeye atmam..tsk ederım.

gecede gelse hastalık belli bi saati olmadığına hastalığın gelmesinin çok tehlikeli olur araba kullanmak. Yüksek yere çıkmama ve derin suda yalnız durmama olayları kadar önemlidir bu konuda. Hayatını kaybetmene neden olabilir bu dediğin.

Üst Alt