Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erasmus+ ile Almanya'ya 6 aylığına eğitime gidiyorum. Engelli maaşım kesilir mi?

cezalet

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Erasmus+ programı ile Almanya'ya 6 aylığına eğitime geldim (Üniversite 3. sınıf öğrencisiyim). 6 ay uzun süre olduğu için ikamet almayı zorunlu kılıyor Almanya. 6 Aylığına ikamet kaydımı yapıcam yarın. Engelli aylığım kesilir mi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

siz en iyisimi nufus mudurlugune danişin, aramizda bu duruma maruz kalan olmamiş anlasilan :)

sarp35

Almanya'da olduğum için arayamıyorum fakat bi tanıdığa sordurayım. Teşekkürler yorumunuz için.

Cimer ile aramda geçen ilginç yazışma

Cimer'e bilgi alma hakkımı kullanarak online şekilde sorumu sordum ve aldığım cevaplar beni şaşırttı.

İlk sorum

2022 engelli aylığı alıyorum ve çalışmıyorum. Önümüzdeki sene Erasmus+ programı ile Almanya'ya 6 ay süreliğine eğitime gideceğim. Yani öğrenci değişim programı ile. Orada çalışmayacağım. Sadece okula gidip geleceğim. Almanya hükümeti 6 ay süre için orada kaldığım şehir için ikamet almamı zorunlu kılıyor çünkü bazı vergileri ödemem gerekiyor. Peki bu durumda oradan ikamet alırsam Türkiye'de ki engelli aylığım kesilir mi? Evet ise bu durum çelişkili geilyor bana. Çünkü ben öğrenciyim ve Erasmus+ Türkiye'nin de içinde bulunduğu uluslararası bir program. BU konuda aydınlatılmak istiyorum.

Aldığım cevap :

Sayın ---------
Başvuru Sayılı CİMER dilekçenizde belirtilen hususlar incelenmiştir. PTT’den düzenli yardım aldığınız için hükümetimizin açıklamış olduğu Ekonomik İstikrar Kalkınma Paketi kapsamında PTT hesabınıza 1000 TL yardım 2020 Nisan Ayı içerisinde yatırılacaktır. Bilgilerinize

Bunun üzerine 2. dilekçem:

Bir önceki başvurumda (#------) sizden bir husus hakkında bilgi almak istemiştim. Fakat gönderdiğiniz cevabın benim sorum ile yakından veya uzaktan bir bağlantısı yoktu. Yani sorumun karşılığını alamadım. Tamamen başka bir konu hakkında bana dönüş yapmışsınız. Sorumun tekrar incelenmesini ve cevaplanmasını talep ediyorum.

Sorumu tekrar özetliyorum:

Engelli 2022 maaşı alıyorum. Önümüzdeki sene Erasmus programı ile Almanya'ya okumaya gideceğim. 6 ay süre ile Almanya'da üniversite eğitimi alacağım ve bu sürede çalışmayacağım. Yani herhangi maaş almayacağım. Fakat Almanya'da gideceğim şehirde ikamet kaydı yapmam gerekiyor. Bu zorunlu. Sorum burada başlıyor. Ben Almanya'da eğitim görmek için 6 ay süreliğine ikamet kaydı yaparsam, Türkiye'deki Engelli aylığım kesilir mi?

Buna verilen cevap ne oldu sizce?:

Sayın Başvuru Sahibi CİMER dilekçenizde belirtilen hususlar incelenmiştir. Hükümetimizin açıklamış olduğu Ekonomik İstikrar Paketi kapsamında hanenize 2020 Nisan ayı içerisinde 1000 TL yardım resmi ikametinizin bulunduğu adrese teslim edilecektir.

3. olarak bir şikayet dilekçesi yazdım ve cevap bekliyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Ben şaşkın olduğum için cevap gelene kadar bu konuyu tartışmak istedim.

2022 yazdığınız için konuyu bile gerek duymadan anlamadan yardim istediğinizi anlıyorlar ona istinaden hemen konuyla alakasi olmayan aciklamada bulunuluyor. Yerinde olsam cevap masasını sikayet ederdimm.

hocaoglu21

Ben de böyle düşünüyorum hocam. Yazdım şikayetimi 1 hafta oldu merakla bekliyorum. Cimerin kıymeti gözümde düştü resmen. Bu aslında büyük bir psikolojik olay benim için. Cimerden bahsediyoruz yani gidilebilecek en son kapılardan biri.

Artık cevap verenler nasıl bir psikolojideyse 2022 görünce tamam verilecek 1000 ₺ diyorlar sanırım 😁😁

Çıldırmak üzereyim ahahaha gelen cevap:

Sayın Başvuru Sahibi CİMER dilekçenizde belirtilen hususlar incelenmiştir. Hükümetimizin açıklamış olduğu Ekonomik İstikrar Paketi kapsamında hanenize 2020 Nisan ayı içerisinde 1000 TL yardım resmi ikametinizin bulunduğu adrese teslim edilecektir.

Ben kafayı yemek üzereyim sanırım bunalıma giriyorum :D

Üst Alt