Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erdek ve civarında tatil olanakları

Konular
18
Reaksiyonlar
0
Bir başkadır Erdek ve Erdek Ocaklar,da Denize girmek ben diz üzeri poretez kullanıyorum nerede olursa olsun ister Erdek, ister Erdek Ocaklar,Erdek Düzler,Erdek Tatlısu benim için hiç farketmez musayit olan her yerde Denize girer yüzerim ya SİZLER de girermisiniz yoksa çekinir misiniz.

Selam bandırma ben balayımızı orada yapmıştım bir harika ve ozamandan beri giderim oralara hele kapıdag kirazlı manastırı ve gölü bir harika saklı cennet gibi oraları 15 & 20 gün sonra oradayım

Hoş geldiniz memnun ayrıldığınız için bende memnun oldum inşallh gelen herkes memnun olur.
Bir başkadır Erdek ve Erdek Ocaklar,da geceler eglence hele hiç gördünüzmü Erdek,te Güneşin batışını.
Çok Hotel, Motel, Pansiyon olmasına rahmen Omrilik Felçlisine göre hiç bir tane yok sadeçe sahil bantında benim zorlamam ile umuma açık Belediye,ye ayit WC var.
ince kumu uzun sahili görmeye deyer orman deniz bir arada dinlendirici bir güzellik.

Tekerlekli sandalye kullananlarda cok rahat denize girip cikabiliyormu
birde bana tekerlekli sandalyeyle rahat edebilecegim otel veya pansiyon ayarlada bende geleyim arkadasim güzel yerlerinizi bizde görelim

yunus38;

Yunus 38 Erdek ve çivarında Tekerlekli sandalileliye göre ne Hotel Motel Pansiyon var Deniz,ede 5-7 metre kum var yardım almadan Denize giremesin Hotel, ve Motel Pansiyon dada yardım alman gerekir saygılarımla.

Erdek Ulaşım

Erdek'e Karayolu ile Ulaşım:
İstanbul, İzmir, Bursa ve Çanakkale'den bölgeye gelecek olanlar otobüs seferleri ile rahatlıkla ulaşabilirler.
* Erdek-Bandırma 22 km
* Erdek-Bursa 130 km
* İstanbul-Erdek 339 km
* Ankara-Erdek 512 km
Kapıdağ yarımadası'nın sahil yolu yolculuk yapmak için tavsiye edilir. manzarası nedeniyle de sizleri memnun edecektir. Yaz aylarında yapacağınız aktiviteler arasında kum plaj, koylar, Manyas Kuş Cennet, Truva Antik Kenti, Avşa, Marmara, Paşa limanı ada turları bölgeden memnun ayrılmanızı sağlayacak.

Bandırma-Erdek'e Ulaşım
İstanbul-Yenikapı'dan feribotlarla 1 saat 45 dakikada gidebilirsiniz.
Müşteri Hizmetleri (0212) 444 4 436
Ido Erdek Acente (0266) 835 78 03

Gönderen erdek tatil zaman: 02:44 0 yorum
Etiketler: ankara Erdek ulaşım, badırma Erdek ulaşım, erdek, Erdek otobüs seferleri, Erdek telefon rehberi, erdek ulaşım, Erdeke nasıl gidilir, istanbul Erdek ulaşım, izmir Erdek ulaşım

22 Şubat 2010 Pazartesi

Erdek Genel Özellikleri

Erdek Marmara denizine doğru uzanan kapıdağ yarımadasının güney batı tarafında yer almaktadır. Erdekte insanlar geçimlerini tarım, turizm, balıkçılık, madencilik ile sağlıyorlar. Bitkisel üretim bakımından ise zeytincilik ve bağcılık ön planda. Zeytincilikte daha çok şaraplık üzüm ve sofralık zeytin üretimi yapılıyor. Bölgenin İstanbul'a yakın olması turizmi oldukça hızlandırmış ve 1960lı yıllardan beri önemli bir iç turizm merkezi olmasına etkisi olmuştur. Erdek kıyısı bir çok konaklama tesisi ile kaplı. Bandırmaya 19 km uzaklıkta bulunuyor. Yaz aylarında önemli bir turizm merkezi olurken ve antik kentleri ile ziyaretçilerini geçmişe götürürüyor.Ama günümüze kadar ulaşan az antik kent var.
Kapıdağ Yarımadası'nın kuzey ve batı yamaçları diktir. Kuzey kıyıları çok fazla girinti ve çıkıntıya sahiptir. Bölgede Kurtkaya, Ademkaya, Klopsi ve Çavlı gibi tepeler yer alıyor. Marmara iklimi özelliğini gösteren bölge yazları fazla sıcak olmamakla beraber genelde yağmursuz, kışları ılık geçer. En çok yağışı sonbahar ve kış aylarında alırlar. Tepeden itibaren maki orman ve zeytinlikler bulunuyor. En Önemli tarihi çekicilikleri arasında Kirazlı Yayla Manastırı, Palata Çeşmesi, Agios Nikolas Kilisesi, Muhle Kalesi, Seyitgazi Tepesi ve Kalesi, Zeytin Adası'nda bulunan kilise, mermer kapı, mağara, ayazma ve hamamlar sayılabilir. Erdek'in sınırları içinde bulunan ve büyük medeniyetlerin yaşadığı şehrin kurucusu Kral Kyzikosmuş. Kyzikos'un şehirde yaptığı eserler arasında
Hadrianus tapınağı, Kyzikos amfitiyatrosu, Altıköşe kuleler, Bouleuterion, tapınak, Tiyatro, depolar var. Kyzikos'nu bulunduğu bölge SİT alanı ilan edilmiş.
1997 yılından itibaren Uluslar Arası TRİATLON müsabakaları oluyor burada. M.Ö. 5400 de Sitler tarafından kurulan bölgede adı Artake'dir. bu adın konma sebebi o dönemin kralının ismi olmasıdır. 1339 da Süleyman Paşa tarafından Türk egemenliğine girmiştir.

Gönderen erdek tatil zaman: 07:06 0 yorum
Etiketler: balıkesir erdek tarihi, erdek, Erdek gezilecek tarihi yerler, erdek nerde, Erdek tarih, Erdek tarihi eserleri, Erdek tarihi yapıları, Erdek tarihi özellikleri

30 Aralık 2009 Çarşamba

Erdek Gezilecek Yerler

Türkiye'nin önemli tatil beldelerinden biri olan Erdek, sahil ve kumsalı ile 1959'dan beri hizmet veriyor. Sahili 12 km mesafeya sahip. Bu sahilde otel, motel ve dinlenme tesisleri var. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi illerden bölgeye rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Erdek Çifte Oluklar, Adak Tepesi, Palata Çeşmesi, Muhla Kalesi mesire yerleri arasında sayılabilir. Erdek sahilleri Ülkenin en önemli doğal güzelliğinin bulunduğu bir bölgedir.
kıyı boyunca Ocaklar, Narlı, İlhan Köyleri, Paşalimanı Adası gezinti yapabileceğiniz bölgeler arasında sayılır. Tam olarak
Edincik altından başlayıp Çuğra’ ya kadar uzanır. Konaklama tesisleri ve kamplar sahilde bulunan önemli yapılar arasında.
Şehrin surlarını gezmek için Aşağı Yapıcı yolundan Demirkapı Mevkine gidilerek bazı kalıntıları görmeniz mümkün. Erdek Körfezi’ne kadar kalıntılar devam ediyor. Seyitgazi Tepesi, Muhla Kalesi önemli kaleleri arasında yer alıyor.
Kendi aracınız varsa eğer yada kiralama şansınız varsa bölgeyi daha iyi tanıma imkanı yakalarsınız. Merkezi gezdikten sonra
Ocaklar Köyünü gezer, Deniz kenarında Kapıdağ etekleri, Narlı Köyü istikameti sizi etkilecek manzaralar göreceksiniz.

Gönderen erdek tatil zaman: 04:44 0 yorum
Etiketler: balıkesir erdek, balıkesir erdek hakkında, erdek, erdek gezilecek tarihi yerleri, erdek gezilecek yerler, erdek hakkında, erdek kalıntıları

Tarihte Erdek

Sit'ler tarafından kurulduğuna inanılan Erdek tarihte Artake adıyla anılmaktaydı. Adına Artake denmesinin sebebi Sit krallarından biri olmasıdır. Herodot'un yazlarında adı geçmektedir(şarabını ve zeytinini övmüştr). Tarihi M.ö 5400.yy'a dayanıyor. M.Ö 7'yy başlarında Miletoslular, M.Ö 361 yılından önce Kyzikos'un egemenliği altında kalmıştır. Helenistik ve Roma dönemlerinde Kyzikos'un gölgesinde kalmış. Bizans dönemi önceki dönemlerine göre daha iyi geçmiş. 1339 yılında Süleyman Paşa tarafından ele geçirilip Türk egemenliğine girmiş. 1807’de de Karesi Sancağına geçmiş. 1930 yılında Bandırmaya bağlı bir sancak oldu.
Bugün ilçenin nüfusu 2000 yılı sayımlarına göre 32020 olarak hesaplanmış. Bölgede yaşayan çok sayıda insan mübadeleden bölgeye gelen göçmenlere dayanır.

Gönderen erdek tatil zaman: 15:46 0 yorum
Etiketler: balıkesir erdek, balıkesir erdek tarihi, erdek, erdek nüfusu kaç kişi, erdek tarihi, erdek tarihi bilgiler, erdek tarihi hakkında, erdeğin nüfusu kaç

13 Ekim 2009 Salı

Erdek

Balıkesir'in güzel ve Türkiye'nin ilk deniz kenarında bulunan yazlık mekanlarından biri olan Erdek, Kapıdağ Yarımadasında bulunuyor. Bandırma ile komşu olan Erdek eski adı Arktonnesos'dır. Çok belirgin ılıman Marmara iklimi görülüyor. Yazları fazla sıcak olmuyor ve genelde yağmursuz, kışları ılık geçtiği için bir çok insanı güzel havasıyla kendine çekiyor. Bandırmanın yeşil yoluyla gidiliyor ilçeye. Batı ve kuzey tarafında Marmara adaları bulunuyor. İç turizm bakımındna türkiye için önemli olan ilçe 5m lik plajı ile de oldukça ünlü. Kültür turizmi bakımından antik kentler açık hava müzesi doğayı sevenler için tertemiz denizi ve kumsalı var. Tavsiye edilecek turistik dinlenme ve eğlenme mekanların biri.

Erdek gerçekten çok güzel bir yer.İşyerinin kampında iki hafta tatil yapmıştık.Avşa adası bir harika gitmeyen herkesin görmesini isterim.Akşam üstü balkonda denize karşı oturup ohh biralarımızı yudumlamak müthiş keyifliydi.

Erdek Sahil Bantı Engellinin yaşayaçağı gibi ve tuz zemin ucsuz bucaksız uzun sahil bantı ınce kumu derin olmayan Denizi doyumsuz manzarası birde akşam ğüneşinin batışını seyretmek Erdek,te bir ayrı ğüzeldir.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin AYSAN Erdek Engellilerle toplantı yapıp ne gibi sorunları olduğunu öğrendiğini her konuda yardımçı olaçağını Erdek Belediyesi olarak yapaçaklarını Basından bilğilendik geleçek yıllarda Erdek Engelliler için çok daha rahat olaçak gerekir ise Belediye Başkanı ile bende görüşürüm bizlerde bandırmada yeni Bandırma Engelliler Derneği kurma aşamasındayız resmi sıfat ile görüşmek isterim kendileri ile bir çok konuyu aşaçağımıza inanıyorum.

Güzel ama suyu soğuk o tarafların..ben çok üşüyorum bu nedenle benim için en iyi ideal yer mersin-silifke-kapızlı müthiş bir deniz ve kumsal....
bir kez girdiğim yerde taş olmamalı kumluk olmalı denize giriş yerim ve su ılık olmalı,birde birden bire yükselmemeli deniz ilerleyince,yorulduğumda ayağım yere basmak ister benim:))

velhasıl böyle bir yer elbetteki mersin-silifke-kapızlı ::)

evet ada kisitli butceyle erdek gibi soguk denizli istanbulun kalabaligini ceken bi yere tatil paramizi ayiramayiz
silifke kapisiz iyi ama su sivrisinek ordularina bi cozum uretilemiyo cok sevsekte sivrisinekten oturu anamuru tercih ediyoruz

Evet su soğuk heralde bizler alışık olduğumuz için şikayetimiz yok veya başka bir yere tatil olanağı olmadığından Kapıdağ yarım adasının musayit olan her yerinde Denize girilir.Tatlı Su köyü, Belediye Kanpı ,Büyük Bakraç,Liman Kanpı bu kısımda 1 Hotel, 2 Motel ,ve pansiyonlarla hizmet verilmektedir Erdek,e göre Deniz dalğalıdır .
Altınoluk,Akçay,Ören ,onların denizi bizdende soğuk Akçay,Altınoluk kumu çakıllı Ören Kumu ince Denizleri 3 nünde çok tuzlu bizim Erdek ve Tatlısu,ya göre.

marmaranin suyu tuzlu degil diye biliyorum bende
ocaklarda 15 gun tatil yapmistik yillar once bir kere birdahada gitmek istemedik erdeke bak avsa adasina gemiyle gitmek geminin etrafinda yunuslarin dansi onu hic unutamiyoruz

4836693345_1ebe098498_b.jpg

“Hünerli Bay” iş başında… :))
Tüm çabası; “En Güzel Anı” ve “Hünerli Bayanlar” için güzel kareler kazandırmak, dolayısı ile beni mutlu etmek adına…

4836939809_6a8a091151_b.jpg

Tatilimizin özeti :)

4836693345_1ebe098498_b.jpg

“Hünerli Bay” iş başında… :))
Tüm çabası; “En Güzel Anı” ve “Hünerli Bayanlar” için güzel kareler kazandırmak, dolayısı ile beni mutlu etmek adına…

Gönderen Müge Hüner zaman: 01:56

Etiketler: GEZİ FOTOĞRAFLARI

Bandırma Engelli Dernegi olarak Erdek ve Erdek Ocaklar Belediye Başkanları ile görüşmeye gideceğiz her iki başkanada Engellinin Denize gire bilmesi için soyonma odaları ve omrilik felçlileri için denize gire bilmeleri için tutunacak demir kimseden yardım almadan Engelli wc vs. bir gün Avşa adası gibi Erdek ve Erdek Ocaklar da Engellilerin kanp kuracağı Denize rahatca girebileceği yerlerden olsun görüşelim Belediye Başkanları ile bu sayfada yazacagım.;)

merhaba gecen yaz erdege tatile gitmiştim gerceden muhteşem bir yer 7yasındakı kızım sahilden denize 25..30m girebildi yani engeliler için ideal biryer ben pansıyonda kalmıstım gecelik 35tl gittigim gün erdegin pazarı varmış oradan alış veriş yapdım kendın pişir kendın ye misali:)) ve en güzeli sahilleri inanılmaz derecede temiz ve sıfır dalga:)

Erdek Deniz evet derin değil çocuklar için aranıpta bulunamayacak bir yer uzun bir sahil ince bir kum Kapı Dağ Yarım adası birde yeşili ile birleşince doyumsuz bir güzelik çıkıyor ortaya.
Erdek Ocaklar da çok güzel bir yer çok büyü sahili olmasada orasıda çok güzel.
Tatlısu bu sahilde çok güzel ama deri bir denizi var kuzey doğu olduğu için Denizde dalğa hep var .

Yorumlar doğrudur. Erdek ocaklar beldesi çok güzel bir yer. İstanbul'dan İDO vapurları ile sadece 2 buçuk saat sürüyor. Gidebildiğim haftasonları Erdek Ocaklar'da yüzer pazar akşamı İstanbul'a dönerim. İnşallah bu yaz bol bol yüzeceğim. :cool:

http://www.ocaklar.co

14 senedir her yaz gittiğim asla vazeçemediğim
Burhaniye-ören'i tavsiye ederim.
Saygılarımla

abwis arkadaş buranın pansiyon fiyatları hakkında bilgin varsa paylaşırsan sevinirim.birde bize sandalyeliye uygun yerler varmı

Erdek - Ocaklar beldesinde merdivensiz , düz ayak , koltuk değneği kullanan birinin kalabileceği pansiyon tavsiye eder misiniz ?

Bu şekilde pek çok pansiyon bulmak mümkün.Bunlardan biride benim daha önce kaldığım ''Engin Apart'ı'' önerebilirim.Daha fazla bilgi için Ocaklar Beldesi, Erdek ziyaret edebilirsiniz.Denizle aranızdaki mesafe sadece 8-10 metre.

Erdek,ocaklar,avşaa gerçekten gidilecek ve görülecek yerlerdir.erdekte güneşin batışını seyretmek bilee bir harika,o anda inanın bambaşka boyutlara gidiyorsunuz.hani derler ya anlatılmaz yaşanır diyee..işte sözün bittiiğii yerrr diyorumm....

Üst Alt