Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erişkinler için engelli sağlık kurulu raporundaki "kısmi" ne demek?

bilisimwap

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
03.05.2019 tarihinde devlet hastanesinden %92 kısmi süresiz sağlık kurulu raporu almıştım kısmi yazıyor diye 16.11.2020 tarihinde eğitim ve araştırma hastanesine tekrar başvurdum yine %92 kısmi rapor verdiler ama ikinci rapor 3 senelik ilk rapor ömür boyu yazıyordu ikinci rapor 3 senelik kısmi olduğundan sosyal yardım alınamıyor diye tekrar girdim heyete engel oranı aynı yine kısmi ama 3 senelik raporun biri devlet hastanesinden diğeri eğitim ve araştırma hastanesinden şimdi eski rapor geçerliliğini kaybettimi yani ikinci başvuru ile işi dahadamı berbat ettik

Raporda 1. Bağımsız 2. Kısmi Bağımlı 3. Tam Bağımlı yazıyor benim ilk aldığım raporda kısmi bağımlı yazıyordu süresizdi kısmı bağımlı olanlar sosyal yardım alamıyor bende tekrar girdim heyete yine kısmı bağımlı yazmışlar yine %92 ama eskisi süresizdi bu 3 senelik şimdi eski raporum geçersizmi oldu

En son aldığın güncel rapor gecerlidir,

(Kısmi bağımlı)
Sanırım evde bakım için raporu yenilediniz,ama rapor tam bağımlı değilde kısmi bağımlı cıktı doğru mu?

Aynen kısmi yazdığı için evde bakım maaşı vermiyorlar 2 buçuk sene oldu tekrar gireyim dedim bu seferde süresiz olan raporumuzdan olduk bu ptt kuyruklarına giren eli ayağı tutanlar nasıl alıyor bu yardımı onlar gibimi yapsak ne yapsak anlamadım

Aldığım raporun çokta önemi yok aslında bu rapor ile sadece telefon hattıma yüzde 25 indirim yaptırmıştım başkada bir işe yaramamıştı zaten olsa ne olur olmasa ne olur.
Malulen emekli yaptılar aynı sağlık kurulu bakıma muhtaç olarak sgk ya rapor gönderdi maaş bağlandı bu raporda bakıma muhtacım yokmuş öyle karar vermişler zaten pandemi var diye hiç ilgilenmediler odaya bile sokmadılar kapı önünde neyin var omurilik velci oldum dedim hangi seviyede oldu dedi biri dedim L1 L4 arasında hasar oluşmuş ha tamam o zaman sen yürürsün dedi bana diğerleride aynı beni odaya bile sokmadı yanımdaki refakatçıya sen gel içeri diyor bana sen dışarıda bekle diyor bana soru sormadan evraklarıma bakmadan eşeden köşeden yalla gibi 15 dakikada tüm kontroller bitti benim

Burada anlaşılması gereken raporda yer alacak her %50 ifadesinin tam bağımlı bireyi ifade etmeyeceğidir. Yani engel oranı %90 olup rapor ön yüzünde “bağımlılık değerlendirmesi” bölümünde “bağımsız” ya da “kısmi bağımlı” yazanlar, ağır engelli olarak kabul edilmeyecektir.

Son düzenleme:
Nurtan hanım,yukarıda söylediğiniz evde bakım için gecerli değil,

Evde bakım için eski tabirle ağır engelli(Tam bağımlı) evet olmalı.

Sizin söylediğiniz engelli maaşı için gecerli,

örnek:
Raporu ,% 40 ila 69 arası olanlar 560 .
70 ve üzeri olanlar 850.

Tam bürüt bilmiyorum örnek tablodur...
Kalem hanım bu konuda uzm.

Umarım aydınlatır,

OğuzHan112 Arkadaşın sorduğu ''kısmi'' sorusuna istinaden cevapladım.
Erişkinler için bağımlılık düzeyi-Ağır engellik
ağır engellilik ifadesinin yeni Yönetmelik ile nasıl ifade edileceğidir.
Erişkinler için; rapor formunun ön kısmında “bağımlılık değerlendirmesi” yer alır ve bu kısımda bireyin durumunun karşılığı ne ise, bunun işaretli olması zorunludur. Ağır engelliliğin karşılığı yeni uygulama ile “tam bağımlı engelli birey” olarak ifade edilecektir. Tam bağımlı birey; engel durumuna göre engel oranı %50 ve üzeri olduğu tespit edilenlerden doku, organ ve/veya fonksiyon kaybı ve/veya psikiyatri tanısı bağlantılı olarak muhakeme yeteneği değerlendirilmesine göre günlük yaşam aktivitelerini yardım almasına rağmen kendi başına gerçekleştiremediğine karar verilen bireyi ifade eder. Bu bireylerin raporunda “tam bağımlı” bölümünün işaretli olması gerekecektir.

Bunları biliyoruz:)

Tamam kısmi bağımlı,
Engelli maaşı alır
Evde bakım alamaz,

Evde bakım için tam bağımlı evet işeretlenmeli...

bilisimwap yeni yönetmeliğe göre bölümünde “bağımsız” ya da “kısmi bağımlı” yazanlar, ağır engelli olarak kabul edilmeyecektir. aldığınız son rapor geçerli. OğuzHan112 üstte düzeltme yaptım.

Teşekkürler bilgilendirmeler için en azından emekli yaptılar buna şükür sgk memuru senin eller tutuyor sen malulen emekli olamazsın demişti ama sen benim hastane sevk kağıdımı ver ben deneyeceğim dedim zaten emeklilikte yaşa takılandım 25 senem dolu 8 bin gün primim vardı 2 sene sonra kontrol isteseler de 2500 tl den malulen emekli ettiler bunada şükür artık

raporunda bağımsız yazan kişiler örnek göz görme kaybı var sürekli rapor alamazmı hiç birşekilde arkadaş o zaman benim gözümü açsınlar raporlarıda onların olsun insanları uğraştırmaktan ne anlıyorlar

Bende yüzde doksan%90 kısmı bagımlı raporu aldım. Raporda açıklamalarda " Refakatçi eşlik etmeli " Diyiyor. Fakat engelli kimlik kartımda Tam bagımlı olmadığım için "refakatçi" yazamıyoruz dediler. Rapor refakatçi eşlik etmeli diyor ama kimlik kartımda refakatçi eşlik eder yazmıyor. %80 tedaviyle düzelmeyen Atipik psikoz hsstasıyım. Hastalığımdan dolayı Araç süremiyor ve ciddi bazı adli vee benzeri olaylar yaşıyorum. Beni bilgilendirecek
ve yol gösterecek arkadaşlardan yardım bekliyorum. Bu kısmi bagımlı ne ayak anlamadım..

Hüseyinn48

Kaçıncı alisinizda tedaviyle düzelmeyen yazdılar? Bende atipik psikoz hastasıyım merak ettim..

Üst Alt