Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emekli olabilmek için raporu hemen sgk başvurmak gerekli mi?

Konular
11
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese geçmiş olsun.% 55 raporum var ve bağkurlu olarak çalsıyorum.Erken emeklilik için hemen muracaat etmem grekli mi yoksa sonra müraacat edebilirmiyim?

emeklilik için bazı şartları yerine getirmiş olmak lazım ki emeklilik müracaatı yapabilesiniz. Bu şartlar aşağıdaki tabloda vardır.

bagkur.PNG

Benim % 55 engel raporum var sürekli ve buda demek oluyorki 16 yıl dolduktan sonra muracat edebilirm dogrumu anladım ilker abi?

İlk işe giriş tarihinden itibaren 16 yıl dolması gerekli ama emekli olur iken raporun kabul görmez emeklilik taleplerinde rapor için kurum sevki şarttır.

çok tşkler ilker abi.Şimdi yapılcak bişey yok 16 yıl dolduktan kurum şevki ile tekrar rapor alacam.İyi günler ilker abi.

ilker bey emeklı olurken tekrrrmı rapor alıcaz olemı anladım bn daha başvurmadım suan kı rapor gercerlı olmuyormu emeklılık için

vergi inidiriminiz varsa emekliliğe başvururken yeniden rapor istemiyorlar.

toprak 24;

teşekkürler turan kardeş vergı ındırmım var herhalde bu ay içinde basvurcam galıba

tarum 41;

defterdarlığa kayıt yaptırman lazım ama... bana gerek yok diyorlar ama banka şöpür şüpür vergi kesiyor maaşımdan o yüzden elim kolum bağlı deftarlığa kayıt yaptır. vergide özel şahıslar sorun çıkarıyor.

doğru anladın ama 4,320 yi doldurmuş olman lazım. 16 yıl doldurmuş olabilirsin ama 4,320 gün primi ödememiş olursan emekli olamıyorsun... he 16 yıl doldu emekli olçam diyemezsin yani günlük prim sayısınıda takip et. benim hesaplama göre sen yılda sadece 1 ay (30 gün) işsiz kalabilirsin fazla kalırsan 16 yılda 4,320 günü dolmuyor... hesapla istersen onuda...

Merhaba ,

Erken emeklilik için önce vergi dairesinden aldığım sevkle şişli etfal hasatenesinden rapor aldım oranı %62 çıktı. 20 yıldır çalışıyorum ve toplamda 7.000 gün primim var. Benim sormak istediğim ben bu durumda erken emekli olup aynı zamanda çalışabilir miyim?

evet çalışabilirsiniz..ama malulen emekli olursanız çalışmazsanız,yasak.vergi inidriminden yararlanıp öyle emekli olursanız benim gibi çalışmaya devam edebilirsiniz

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Benim raporumda vergi dairesinden vergi indirimi alabilir yazıyor. Zaten malulen emekli olmak istemiyorum nasıl bir yol izlemeliyim.

[FONT=Segoe UI][SIZE=2]Benim %62 raporum olduğu için mecburen malülen mi emekli olmak zorundayım? Rapor %62 olduğu halde, vergi indirimim olduğu için malülen değil de erken emekliliğe (Koşullarım uygun) müracaat edebilir miyim? Yoksa bana "Senin raporun %62, o yüzden erken emekli olamazsın, malülen olursun" derler mi?
teşekkürler,
[/SIZE][/FONT]

sedat kardeş maliye kayıt konusunu anlamadım...prımım dolu 7000oldu sene20 sene oldu maaş yüzünden kararsızım suan çalıyorum...bide ben nasıl 1 ay işsız kalıcam neye gore çıkardın bu sonucu cok merak dıyorum

aglot;

kimse sana sormaz malulenmi emekli olacan yoksa erkenmi diye..ama mantıklısı erken emeklilik..malulen emekliliğin dezavantajları var.

Üst Alt