Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emekli olabilmek için vergi indirimi almak gerekiyor mu?

Yeşil BURSA

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İki sorum olacak

1
.Bir arkadaşım var %50 özürlü raporu var 02.11.2004'ten,özürlü kimliği var,özürlü oranıda kimliğine yazılmış.SSK'lı 13.12.2004'te olmuş erken emekli olabilmesi için vergi indirimi için müracat etmesi gerekiyormu.

2.
Vergi indirimi için müracatta bulundum,hastaneye sevk edildim %55 rapor verdiler bir ay oldu.Ne kadar beklemek gerekiyor.Cevap bana ve iş yerine mi gelecek?

Vergi indirimi için bağlı bulunduğu ilin defterdarlığına başvurması gerekiyor.
bir ay içinde ben sonuç almıştım. 2 nüsha olarak cevap dönüyolar bir nüshası evime ikinci nüshası iş yerime gönderildi.
bir hafta falan daha bekle sonuç alman yakındır.

Metin teşekürler verdigin bilgi için. Birinci soruyla ilgili bir bilgin var mı ?

vergi indirimi raporumun fdotokopisi bende hastane %oranı yazmamış ama maliye bakanlığının yazısı 3,derece %40 vergi indirimi diyor bu raporu yeniletmem gerekirmi emekli olurken ne yapmalı

1.Arkadaşınız erken emeklilik hakından faydalanamak istiyor ise Vergi ind. hakkı alması şart..
2.Siz ise evraklarınızda herhangi bir eksiklik yok ise 45 gün icerisinde iş yerinize bildirilir..

İlker hastane raporu kendi gönderiyoru zannediyorum başka bir eksik yoktur inşallah.İşyerinde özürlü arkadaşlarım var onlarada bir doğru yol göstermeye çalışıyorum bu sitedeki mesajları okuyarak.Sizlerin yardımlarınıza çok ihtiyacımız olacak,doğru yolu bu yoldan geçen arkadaşlar bilir.
İlker arkadaşımın daha önce kazanılmış hakkı varmıdır diye düşünerek sordum bu soruyu,tarihleride onun için yazmiştım.Çok teşekür ederim.

Rapor almak özürlü kimlik kartı çıkarmak engelli kontenjanın da çalışmak erken emeklilik hakkı dogurmaz erken emeklilik hakkından faydalanmak isityorsanız VERGİ İND. hakkı almak şart..
Arkadaşınzın elinde yeni güncel bir rapor var ise maliye kabuledebilir yada kurum yetkili hastaneye sevk eder raporda direk malıyeye gider hastaneden..

Üst Alt