Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emekli olan çalışma hayatına nasıl devam edebilir?

tahaenes

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Selamlar,

Emekliliğe yeni başvurmuş birisiyim. Yaş 41. Miyotoni hastalığına sahibim.
Normal kadroda çalışarak ama son yılımda öğrendiğim bilgiler vesilesi ile vergi indirimi alarak emekli oluyorum. 16 yılım doldu. 1 ay içinde maaşım bağlanacak inş.
Bu işi geç öğrendik. forumlardan bakıyorum yıllardır özellikle öğrenci iken otobüse para vermemek, çalışırken vergi indirimi farkı almak yıllardır, sahip olduğum ve oturduğum eve vergi ödememek ve en önemlisi askerlikten yırtma gibi bir çok avantajı geride bırakan birisiyim. Nasip diyorum. Ama son anda emekliliği yırttık gibi gözüküyor.

Sorum şudur ; Emeklilikten sonra izleyeceğim strateji ne olmalıdır ?
Özürlü kadrosundan emekli olarak iş aramak mı ?
Normal kadrodan emekli olarak iş aramak mı ?
Hangisi işveren ve çalışan için avantajlı ?
Özürlü emekli bir birey çalışma hayatını nasıl devam ettirmeli genel kanaat nedir ?
Bir de iş imkanları nedir? Hangi siteleri ziyaret etmeliyim?

İşkura kayıtlı olma şartı aranıyor. İşkura kayıt nasıl yapılır ? Ben işkura raporumu işlettirmiştim ama elimde bir belge olmasımı gerekiyor acaba?

Bilgilendirirseniz sevinirim.

Emeklilikten sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek dilediğiniz statüde çalışabilirsiniz. İster sakat statüsünde işkur kaydı yaptırarak, ister düz statüde...

Avantaj anlamında dikkate alınacak bir fark yok. Sadece işverenin ödediği sigorta primi için prim teşviki söz konusu.

kariyer.net - engelsizkariyer.net - iskur.gov.tr gibi bir sürü site mevcut....

Bülent Bey,prim teşviği emekliler için malesef geçerli değil,aksine işverene ek maliyet getirmektedir,şöyle ki;
SGDP çalışan payı %7,5 olunca işverene %22,5 kalıyor (tehlike seviyesi hariç)
Asgari ücret üzerinden yapılan hesaplamada emeklinin işverene ektra maliyeti 45-50 tl civarında olur.

erken emeklilik hk.

Vergi indirimi kapsamında Erken emeklilik için SGK ya başvurmuştum
emekliliğimi bekliyorum henüz netleşmedi.
bu arada yeni bir işe normal kadrodan özel sektörde bir firmaya girdim.
iş yerine evrak verirken iş yeri benden belgeleri istedi bende tahsis belgemi verdim ki beni normal ssk dan yapmayıp sgdp den yapsın diye. doğrusu bu değilmi ? emekli olana kadar ssk lı olamam sanırım. olursam da maaşım yanar diye biliyorum. doğrumuyum?

bu arada issizlik maaşıda işe girdiğim için kaynadı sanırım. bundan sonrada bunu alamayacğaım çünkü artık maaş bağlanacak. ama işe girene kadarki günün işsizlik maaşını sanırım alabiliyorum. işkur yetkilisinin ifadesine göre doğrumudur ?

Emeklilik işleminiz bitene dek sigortalı olmayın. SGDP ödeyerek de olamazsınız, zira emekli olmamışsınız hala...

Resmi olarak işten ayrıldığınız tarihte işsizlik ödeneğine başvurduysanız, resmi olarak işe girene ya da emekli olana dek geçen süredeki işsizlik ödeneğini alırsınız...

Ben son mesajınızdan birşey anlamadım...
Emekliliğe başvurdum henüz netleşmedi diyorsunuz ama yeni girdiğim işyerine SGDP ödensin diye tahsis belgemi verdim diyorsunuz.
Emekliliğine karar verilip maaşı bağlanmamış birinde tahsis belgesi ne arıyor anlamadım gitti.

ufukalp bey
bunu başka biri sorsa tamam diyeceğim ki siz cavaplarını en beğendiğim ve bizzat sizden de istifade etmiş birisi olarak açıkcası biraz garipsedim
olayın gidişatından anlayacak kadarda zekisiniz aslında neyse uzatmayıp algı yanılması diyelim
sgk y emeklilik için başvurduğuınuzda size ufak beya bir kartta üzerinde tahsis numarasının yazılı olduğu bir belge veriyorlar ki ona yaşlılık tahsis belgesi deniliyor. bu belge bir anlamı yok ama emekliliğe adım attığınızı gösteriyor ama şu an ne emekliyim nede ssklı olabilecek durumdayım
iş yeri ne yapacak
ssk lı yapsa suç yapmasa maaşım işlemiyor maaş almak için işyeri beni yasal olarak göstermesi gerekiyor 10 gündür kaçak çalışıyorum sanırım ben verdim belgeleri ama ne yaptılar sormadım zira hem yein başladım hem henüz emekli olmadım
nedir yapacağımız teknik ve yasal olarak sizce

Tahsis numaranızı almanız emekli olduğunuzun garantisi zaten bu numarayı ısveren dıledıgınce kullanabılır kafaya takacak bırsey yok ama işsizlik sıgortası neyın nesı zaten basvuru tarıhınızden ıtıbaren emeklılık maasınız ıslıyor ?

öyle bir durumki
işyerinden ayrıldım işkura gittim işsizlik parası almaya hak kazandım
bu arada da emekliliğe başvurdum
ve yeni işe de girdim
işkur derki işten ayrılı yeni işe girene kadarki sürede işsizlik paranı alabilirsin
ama işkur emeklilik sürecini bilmiyor tairhlerde bire bir tutuyor
işten ayrılış 28.02
emeklilik başvuru : 01.03
işkur issizlik : 01.03
işkur hakedişini ay sonu gidip alabilirim
yeni işe giriş : 22.03.
işyeri ne yaptı bilmiyorum emekli kapsamında mı işlem yaptı yoksa bekletiyormuyu bilmiyorum ama işsizlik işe girene kadar işler ama emeklilik sürecide işsizliği öldürüyor çünkü emekli olan işsizlik parası alamaz
bu arada yeni işe giriş tarihinide işkura bildirmem lazım sanırım

Kardes o eskıdendı bagkuru ayrı dolandır ssk yı ayrı emeklı sandıgını ayrı yemezler artık bır gun olur karsına ceza olarak cıkar artık kımlık nnumarası dıye bır olay var kımse kusra bakmasın kımse bu hukumetı begenmez ama oy vermedıgım halde adamlar yaptı bu işi devletı dolandırmak bu kadar kolay degıl artık

tahaenes,malesef burada gidişatı anlamayan siz oluyorsunuz.
Başvuru aşamasında size verilen o küçük kağıt tahsis belgesi değil,tahsis talep numarasıdır ve talebinizi takipten başka hiç ama hiçbir anlamı yoktur.Başvurunuzun dosya numarası diyelim buna,sonuç olumlu da çıkabilir olumsuz da.
Tahsis numarası ve tahsis belgesi başvurunuz olumlu olarak sonuçlanıp maaş bağlandıktan sonra verilecek ve siz o küçük kağıdı yırtıp çöpe atacaksınız.

Bak burası doğru tahsis numarası ancak sıze maas baglandıgında maas mıktarınız ve nereye yatacagını ne zaman ne kadar yatacagını belırten sıze elden teslım edılmesı gerekren belgede yazar bu gectımı elınıze?

Üst Alt