Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emekli olan SGK'lı kamu sınavlarına girebilir mi?

enderaktif

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Geçen yıl itibariyle erken emeklilikten faydalanıp e oranında emekli oldum.Bazı yazılar okudum tarafımda çelişkilere yol açtı.Bununla ilgili siz değerli yorumcularımızın ve arkadaşlarımın bilgi birikimlerinden yararlanmak istedim.

Ben 01/08/2013 tarihinde (allah herkese nasip etsin) emekli oldum(2. dereceden 16 yıl 4 ayımı doldurarak erken emeklilik).
Emekli maaşının düşük oluşu vede çalışmaya ihtiyacım olduğu için nasıl tekrar çalışabilirim derdine düştüm..
Lisans mezunuyum ,40 yaşındayım.

Sorularım;
1-) KPSS-B veya ÖMSS gibi sınavlara bu yıl girebilirmiyim?
2-) Bu sınavlara şayet girebilirsem (yeterli puan ve şartlar sağlanırsa) atamam olurmu?
3-) Yukarıdaki şartlar oluşursa şayet;her iki kurumdan maaş alabilirmiyim? yoksa SGK emekli maaşımı dondurmam mı gerekir?
4-) Kamuda çalışırsam vede SGK daki emekli maaşımı dondurmam gerekirse {emekli sandığından belli bir süre sonra ayrılmam SGK emekli maaşıma negatif yönde (maaşımda eksilme) etkisi olurmu}

Arkadaşlar hepinize sağlık sıhhat ve afiyet diliyorum.

neden emekli oldunuz neden tekrar çalışmak istiyorsunuz? memur olursanız emekli maaşınız kesilir. onun yerine emekli maaşınız alıp ayrıca özel sektörde çalışırsanız daha karlı olur sizin için. ayrıca emekli olanları misal meb almıyor..yinede araştırın

Cevabınıza teşekkür ederim muhendis3232,

Emekli oldum maaşımın düşük oluşu beni alanlarda aramalara sevk etti.Bende özel sektörde çalışmak isterim.Ama iş başvurularına çağrıldığım zaman yaşadığım sıkıntıyı paylaşmak isterim. Erken emekli oluşum işverende direk bir soru işareti bırakıyor.(40 yaşında nasıl emekli oldunuz)bir sorun mu var.Durumu izah ettiğimde destek primi ile çalışabileceğimi söyleyince işverence pek sıcak bakılmıyor veya o sorun kafa karıştırıyor.Ben şu kanıya vardım.erken emekli olduktan sonra özelde mümkün değil çalışamam diye düşünüyorum.
Rahatsızlığıma gelince %65 raporum var lisede başlayıp işe başladığım ilk yıllara kadar devam eden (1984-1998 arası) epilepsi nöbetlerim oluyordu.98 sonrası her şey çok şükür normale döndü.Şuan herşeyim normal.Bende İzmirde yaşıyorum.Kamuda çalışabilirim diye düşündüm...

Üst Alt