Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emekli olanların kıdem tazminatı ve emekli maaşı düşük mü olur?

burak_br

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
1
vergi indirimi alıyorum şuanda emekli olcam zaman kıdem tazminatım ve emekli maaşım dahamı düşük olcak normale göre erken emekli olacam için

Burak bey merhaba

Çok erken emeklilik düşünmeye başlamışsınız.Bu ne acele.Kıdem tazminatı dediğin Emekli ikramiyesi ise o zaten çalıştığınız yıl ile çarpılıyor en fazlada 30 yıl oluyor.Ama maaş 1100 civarı şimdiki şartlarda yani.

valla çok haklsın bende aynı düşünüyorum. vergi indirimin tek faydası her ay maaşımıza 30-40-50 tl yansımasıdır.düşük emekli maaşı da alırsın,düşük ikramiyede alırsın.onun için erken emekli olma.!!!

kıdem tazminatı çalışılan yıl ile bağlantılıdır. onun için erken emekli olmak kıdem tazminatının düşük olmasına neden olur.

Ama emekli maaşı için öyle denemez. Erkenden emekli olup maaş almaya başlamak her şeyden daha avantajlıdır...

r

mesela vergi indirimi ile 15 yılda emekliligi dolan biri 23 yıl çalıştı dielim alacagı tazminat yükselirmi

Burak,
yukarıda da söylendi; kıdem tazminatı çalışılan yıl ile orantılıdır.
yıllık 1000 tl dersek 10 yılda 10 bin 20 yılda 20 bin tl olur yani :)
Şurası da var; sadece bir yıllık kıdem tazminatı için koca yıl beklemek bana göre karadeniz fıkralarından farksızdır.

Memurlarda emekli maaşı da derece ve göstergeye göre olduğundan; çalışmaya devam etmeniz yararınıza olacak. ama memur değilseniz emekli olup SGDP ile çalışmaya devam etmek Bülent bey in dediği gibi daha avantajlıdır. Memurlarda avantajlı değildir.

mesela vergi indirimi ile 15 yılda emekliligi dolan biri 23 yıl çalıştı dielim alacagı tazminat yükselirmi
Sana bu konuyu örnek vererek açıklamak gerekiyor galiba.
Mesela diyelim 1000 tl bürüt ücret alıyorsun,
15 yıl için iş yerinden 15000 tl ikramiye alırsın.
23 yıl için iş yerinden 23000 tl ikramiye alırsın.
Arada 8 yıl fark var yani alacağın fark 8000 tl ama emkli olsan 8 yıl önce emekli olup bu yıllarda toplamda 96 adet emekli aylığı alırsın.700 tl emekli maaşı alsanız(alacağınız para bu demiyorum bu bir varsayım) 96x700=67200 tl maaş alırsın.

şimdi siz düşünün erken emekli olup bu yıllarda maaş almakmı karlı yoksa 8 000 tl daha fazla almak için çalışmakmı?
illa çalışmak istiyorsanız emekli olduktan sonra başka bir yerde çalışabilirsiniz.

emeklılık

vergi indiriminden emekli olsam n kadar maaş alırım /58oran

sgk kazanc180000 devamlı 11 senedir calısıyorum

ssk baslangıcı 1990

slm..ben 18 yıldır aynı iş yerinde çalışıyorum..şimdi %78 vergi indirimi aldım.ve emekliliye baş vurdum tahminen ne kadar maaaş alabilirim acaba,

Üst Alt