Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emekli olduktan sonra çalışmaya devam edebilir miyim?

memolim

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
yani yasal olarak emekli maaşı alıp, hemde bir yerde çalışmaya devam edebiliyomusunuz

Merhaba dostum;ben 10.07.2013 tarihi itibarı ile %40 rapor,17 yıl hizmet süresi 5360 prim ile kamu sektöründen emekli oldum.Şuan merkezi İtalya olan global bir firmanın Türkiye temsilciliğinde Elektronik teknisyeni olarak çalışıyorum.İşe girerken,işverenine mutlaka emekli olduğunu belirt.Girişin işlemin öyle yapılmalı,çünkü sistem o bilgiyi online olarak göremiyor her nedense?? Merak etme ödemen gereken destek primini işvereninden senin adına kesiyorlar,yani emekli maaşından herhangi bir kesinti olmuyor.Farklı bir konuda sorun olursa yazabilirsin teşekkürler.

Soner Üzmez;

Soner bey bilgi için teşekkürler..peki bu destek primi ne kadar tutuyor bilginiz varmı? ben yüzde 30 civarı biliyorum.ama bu devletten aldığınız emekli maaşınızın yüzde 30 umu ? veya ondan kesilen verginin yüzde 30 umu?bizi aydınlatırmısınız?

emekli maaşınıza değil yeni çalışacağınız işyerinde alacağınız tutara uygulanan bir işlemdir.

Belirttiğiniz % 7,5 emekli maaşından değil çalıştığı işyerinden alınan ücretten kesilir ve bu extra bir kesinti değildir.
Normal bir çalışandan % 14 sigorta primi kesilirken emekliden % 7,5 SGDP kesilir yani normal çalışandan avantajlıdır bile.

bknz: http://www.engelliler.biz/forum/eme...-calismaya-devam-edebilir-mi.html#post1342929

Bahsettiğiniz % 30 işçi ve işveren primlerinin toplamıdır.% 22,5 işveren primi,sizin ücretinizden kesilecek işçi payı sadece % 7,5 ve emekli aylığınızla bir alakası yoktur.

Soner Merhaba,
Ben de yüzde 47 oran ile erken emekli oldum. Çalışmaya devam etmek istiyorum. Ama ben erken emekliler çalışırsa hali hazırdaki emekli maaşları yüzde 15-20 azalır diye duymuştum. Senin yazına göre şu anki emekli maaşımızdan herhangi bir kesinti olmuyor öyle mi?

Arkadaşlar,

Emekli olup daha sonra SGDP ödeyerek çalışanlar, firmaların engelli pozisyonlarında çalışmış olurlar mı? Mesela engelli çalıştırması gereken bir işyeri, SGDP ödeyerek bir emekli engelliyi işe alırsa, engelli çalıştırma zorunluluğunu yerine getirmiş sayılır mı?

Vergi indiriminden emekli olup yeniden calışmak

Arkadaşlar vergi indiriminden 14/12/2012 emekli oldum şuan yeni bir iş buldum ve pazartesi iş başı yapacağım benim sorum şu olacak emekli maaşımdan her hangi bir kesindti olacakmı veya işyerinden aldığım maaştan kesinti olacakmı olursa yüzde kac olur birde bana vergi indirimi uygulanacakmı bunları öğrenmek istiyorum bilgisi olan arkadaşlar varsa ve cevap verirse cok sevinirim.

Emekli calisanin maasindan herhangi 1 kesinti olmaz. Zorunlu sigortalilarda kesilen 1: Uzun vadeli kollar 2: Kisa vadeli kollar 3: İssizlik primi olarak odenen SGK primleri , emekli calisandan sadece "kisa vadeli kollara" odenen prim % 32 artirilarak odenir. Diger primler odenmez.

Fakat isveren maliyetiniz artacaktir. Isverenden aldiginiz ucretin % 30 u kadar prim kesilir.

Vergi indirimi belgesi olan emekli calisanlar , vergi indirimi hakkindan yararlanmaya devam ederler.

Sesene'ye ek olarak;
Erol Bey, evet engelli emekliler de firmaların zorunlu engelli kontenjanında değerlendirilebilirler.Ancak bu firmalar prim teşviğinden faydalanamaz.

açıklaman için teş.ben şu an müracat edicem istifa edip emekli olmayımı bekleyeceğim,yada işveren çıkış yapıp tekrar girişmi yapacak .yani emekli olmam garanti olana kadar beklemelimiyim.

100de 42 vergi indirimi aldım.şimdi sigortaya hangi evraklarla gidicem,şu an özel sektörde çalışmaktayım,işi bırakıp emekli olana kadar bekleyecekmiyim yada aynı işyerine çıkış girişmi yapacağım,işyerim çık tekrar gir derse emekli olmam garanti olmadan sgdp mi ödeyecek,aydınlatırsanız sevinirim,herkese neşeli günler...

kelebek .ben şunu öğrenmek istiyorum.engelli vergi indirim belgesiyle sgk ya müracat ettim günü senesi herşeyi tamam emekliliği haketmişsin dediler varsayalım.ondan sonra işimden istşfamı edeceğim çalışmaya devam etmek istersem iş yeri çikiş girişmi yapacak,sigortamı sgk ya başvurduğum günden itibarenmi sgdp ödeyecek ,emekli olmam garanti olduktan sonra çalışmaya devam edersemmi sigorta pirimimi sgdp olarak ödeyecek bunları öğrenmek istiyorum bilgilendirirseniz sevinirim,yada sgk beni yönlendirecekmi

memolim;

Sevgili memolim ;

Vergi indirimi belgenizi SGK maliyeden isteyecek.. Kurumlar arasi yazisma yaparak belge SGK ya gelecek.

Sirasi ile su islemleri yapacaksiniz.

Bagli oldugunuz SGK mudurlugunun Emeklilik oncesi servisine gidin..

Vergi indirimi belgeniz oldugunu beyan edin ve belgenin Maliyeden istenmesini talep edin.

Vergi indirimi SGK ya geldiginde (yaklasik 1 ay surer) , yine Emeklilik oncesi servise gidip , emekli olup - olamiyacaginizi hesaplatin.

Emekli olabileceginiz soylenirse , "emekli olabilir" yazisini isteyin..

Emekli olabilir yazisini isverene ibraz edip , cikisinizi (istifa) verin.. Isveren 10 gun icerisinde cikisinizi bildirmek zorunda.

Cikisi islemleriniz yapildigi zaman SGK ya gidip , Tahsis talebinde bulunun.

Emekli olabilir yazisi ile cikis yapan isveren , sizi tekrar calistirmak isterse cikis yapip tekrar girisinizi SGDP olarak bildirecek. ille emekli maasi baglandikdan sonra bu islem olmak zorunda degil , siz zati emekli olabilir yazisini ibraz ettiginiz icin resmi evraka gore islem yapilacak.. Ha 1 sekilde isler ters gider , sonra hesaplanip aaaaa siz emekli olamiyorsunuz deseler de SGK geri donuk duzeltme yaparak SGDP olan yeni girisi degistirir. Cunki onlarin verdigi "emekli olabilir" yazisina istinaden siz SGDP bildiriyorsunuz.

sesene teşekkürler aydınlarıcı bilgilerin için...bi çok arkadaş bilgi sahibi olmuştur artık konu hakkında.

meraba arkadaşlar,yüzde 61 oran,gösterge 9475 aylık bağlanma gözüküyor 5430 gün pirimle yaklaşık ne kadar emekli maaşı bağlanır

Üst Alt