Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emekli oldum. Tekrar işe girersem işveren prim ödüyor mu?

mromr

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
2
1. dereceden vergi indirimiyle erken emekli oldum. tekrar işe girersem maaşım kesilir mi, düşer mi? ayrıca işveren prim ödeyecek mi?

1-Maaşınız kesilmez
2-Maaşınız düşmez
3-İşveren SGDP primi öder.

çalışma günü arttığı için mi maaşım yükselir

Evet bizim işyerinde de arkadaş vergi indiriminden emekli oldu. İşe 3 gün sonra geri başladı. SGDP ile birlikte 150-200 tl maaş arttı dedi ? anlamadım valla ?

Emekli değilken %14 SGK ödersiniz.
Emekli olunca %7 SGDP primi ödersiniz.

Aynı maaşlar çalışırsanız maaşınızda otomatik olarak %7 lik bir artış olur.

BuTcHeR

Teşekkürler Bilgi için. Net maaş üzerinden %7 lik bir artış söz konusu sanırım.

HakanEs26
Hayır brüt maaş üzerinden.
Mertemir
BuTcHeR açıklamış zaten.
Yalnız ufak bir düzeltme; SGDP %7 değil de 7,5
Bir de %1 işsizlik ödenmez.

teşekkürler peki maaşım yüksek olursa ilerde buna bağlı olarak emekli maaşım güncellenir mi yükselir mi?

@Ufukalp abicim o zaman brüt maaşın %7 küsüründen alınıp net maaşımıza ilva olcak doğrumudur ?

Teşekkürler.

mromr
Hayır emekli çalışan için uzun vadeli sigorta kollarına prim ödenmez, emekli maaşınıza hiç bir etkisi olmaz.
HakanEs26
Aynen öyle diyebiliriz.
Yalnız kurumsal olmayan işverenler bu farkı pek yansıtmak istemezler. Çünkü size artı olarak yansıyacak bu tutar onlara eksi olarak yansımaktadır.
Nasıl derseniz:
Sigorta primi işçi ve işveren payı toplamı normal sigorta için de, SGDP için de aynıdır. SGDP de işçi payı %6,5 oranında azalırken bu oran işveren payına aktarılmakta, dolayısıyla işveren payı %6,5 artmaktadır.
Kurumsal olmayan işverenler bu yükü omuzlamak istememekte, farkı çalışana yansıtmamaktadır.
Bu da aklınızda olsun.

Tmm abi aklımda bulunsun emekli olunca buna dikkat edicem SGDP ye.. Teşekkürler

bende emei olduktan sonra 2 hafta sonra ayni yerde calismaya basladim fakat maasa yansima yapmadi demekki kendi cebine atiyo adi insanlar

Üst Alt