Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Erken emekli olmak emekli maaşının düşük olmasına neden oluyor mu?
Asi prens, memuriyette dereceye göre maaş verilir.. 15 yıl çalışıp emekli olan engelli bir üniversite mezunu, 25 yıl çalışıp emekli olan ortaokul vb. gibi okul mezunu normal kişiyle aynı maaşı alması mümkündür.. ssk da ise sanırım maaşı ödenen primler belirler, en yüksek olan tavandan ödenirse maaşın yüksek olur..
sonuç ve kanı: engelli/normal farkı olduğunu sanmıyorum..
Ne kadar erken emeklilik o kadar iyi... Temel kural bu. Bugün emekli maaşını alıp cebinize koymak mı yoksa 5-10 sene sonra emekli olmak mı?
Sigorta primleri asgari ücret-1000 TL arasında yatmışsa, erken emekli olamn kişi ile 25 yılda emekli olan kişi arasında bence hiç bir maaş farkı olmaz. Her ikisi de 750-800 TL aylık alır. Bir farkla, erken emekli olan kişi 10 erken emekli maaşını almaya başlamıştır!
Bülent bey sanırım arkadaş emekliliğim gelince çalışmaya devam etsem mi daha iyi maaş bağlanır anlamında sormamış.. Engelli birinin emekliliği ile normal birinin emekliliği arasındaki maaş farkını sormuş.. ya da ben öyle anladım..
Sizin kuramınız memurlar için çok birşey ifade etmiyor çünkü; ben memurum bu yıl doldu emekliliğim derecem: 4/3 ek göstergeye geçtim şimdi bu dereceden emekli olmam ile gelecek yıl 3/1 arasında elbette maaş farkı vardır bunun sebebi 3.derecede ek gösterge oranı daha yüksektir.. 2 ye kadar hatta 1 e kadar çalışsam her derece maaşım artacak ayrıca 3.dereceden sonra yeşil pasaport alma hakkına sahip olabileceğim.. bilmem anlatabildim mi? teşekkürler.
şimdi benim 1997 de yapıldı sigorta girişimm ve 3900 gün primim var 2 senededir 1400 olarak yatıyor primim vergi indirimine başvurdum yüzde 43 raporumla kabul edilirse ne zaman emekli olabilirim ve maaş ortalamam 900 ile 1000 tl arasımı olacak ozaman.
ozaman 4080 gün prim oldugu zaman hak ediyorum emekliliği birde bülent abi ben çalışmaya devam etsem primim 5000 oldugu zaman başvursam herhangi bir değişiklilik olurmu maaşımda artış olarak
memurlarda bir üst dereceye geçtikten sonra ,o dereceyi emekli olduktan sonra da alabilmek için ,o derecede 6 ay çalışma şartı var.örnek..4/3 olan biri ,3/1 e inip,hemen emekli olursa,emekli maaşı ve ikramiyesi 4/3 ten ödenir.3/1 e inip,6 ay çalışırsa ancak 3/1 den ödenir.
Asi prens,
Bence 4080 gün prim sürenizi tamamlayıp emekli olun ve tekrar SGDP ödeyerek çalışın Hem emekli maaşınızı alın hemde Çalışarak hak ettiğiniz maaşı. Şartları yerine getiriyor iseniz Hemen emekli olmak en akıllı iştir..
ben emekli oldum çalışıyorum kimse bişi diyemiyor neden çünkü tekrar engelli kadrosundayım şirkete bi artı avantaj sağlıyorum hkimsede hık diyenmiyor diyen olursada cevap hazır ben nerde olsa çalışırım emekli aylıgım var deyip bi kafa tutuyom daha ne
Falim,nasıl bir avantaj sağlıyorsun şirkete?
Çalıştıracak engelli mi yok?
Emekli engelli çalıştıran firmalar,o engelli için prim teşviğinden faydalanamazlar.
ilker bey benim sorum şu olacak benim emekliliğim 2015 senesinde olacak 3 derece vergi indiriminden faydalanacam ama geçen sene hesapladıgımda 696 olan maşım bu sene 2012 de hesaplamamda 690 a düşmüş şimdi 2015 de emekli olacama göre bu düşüş devam edecek 120 gün sonra primde tamam oluyor 4080 prim bu maaş dogrumu yada buna herhangi bir ekleme yapılıyormu ben ssk lı olarak çalışıyorum 1997 den beri en düşük emekli maaşı 800 lerden bahsediyorlar birde bilğin varsa paylaşırmısın arkadaşım.
5510 sayılı yasadan sonra ödenen ssk primleri maaşta düşüşe neden oluyor diyor sayın Ali TEZEL bey velev ki öyle ise 4080 gün prim şartını tamamladıktan sonra prim ödemenizi durdurabilirsiniz. emekli olacağınız tarihe kadar çalışmazsınız yada ssk sız olarak çalışmaya devam edersiniz..
ne kadar haksız bir durum bu ben çalışmasam 2015 yılına kadar ne yiyiyecem çalışsamda hangi işyeri beni siğortasız çalıştırmayı kabul edermi vede ben belediyede çalışıyorum gelde birde emekli olduktan sonra 690 tl ile bu maaşla hem kira ver hem çocuk okut nekadar saçma bir durum öyle değilmi bu konu hakkında bimere de yazı yazdım 20 gün oldu hala dönüş yapmadılar.
dediğim gibi bende bilmiyorum tam olarak ama zanetmem kabul olacagını ben zaten taşaron çalışıyorum ama emekliligi dolan herkesi çıkrtılar bu sene işten onu biliyorum
çalıştğım kurumda emekli olsam yine çalışmaya devam edebilir miyiz? resmi kurumda çalışıyorum,"FALİM" erken emekliğin yararlarını cevaplayabirmisini?örnek:2000 tl maaş şuan. emekli olsam bu kadar alacak mıyım?
Emekli maaşı hesabı yapan siteler:www.emekli-maasi.com & www.emeklimaasim.com burdan hesaplayabilirsiniz. arkadaşım ama ne kadar dogru bilmiyorum ben hesapladım 690 tl gösteriyor maaş ımı
yabaran,
Kamu kurumlarında çalışanlar emekli olduktan sonra tekrar kamuda çalışamaz ama emekli maaşını kestirip tekrar kamuda çalışma imkanı var.FALIM özel sektörde çalışıyor emekli oldu ve aynı iş yerinde çalışmaya devam ediyor..
Ayrıca siz kamudan emekli olup Özel de SGDP ödeyerek çalışabilirsiniz hem emekli maaşınızı alırsınız hemde çalışarak hak ettiğiniz maaşı..
saol yani kamuda emekli olupta SGDP ödyerek çalışılmıyor bu kanun sadece özel şirketler için geçerli yada emekli maaşını toptan kestirecen çalışmaya devam edecen ozaman emekli olup tekrar özel şirkete çalışılması daha avantajlı bence
Evet Kamu dan emekli olanlar tekrar kamu da çalışamaz, çalışmak isterse maaşı kesilir. Ama özelde işe girerse SGDP ödeyerek hem emekli maaşını hemde çalışma karşılığı olan ücretini alır.. Ben kayıtdışı (sosyal güvencesiz) çalışmayı onaylamıyorum arkadaşlar.. zaten engellisiniz, başınıza bir iş geldiğinde ne yapacaksınız? Ayrıca SGK Kadim Servisleri ile bunları yakından takip ediyor ve işyerlerine cezalar gidiyor..siz siz olun ne sigortasız çalışın ne de çalıştırın..kaybetmezsiniz.
arkadaşlar maaş 710 tl çıkıyor ssk da ssk müdürlüğüne gitim alacagım maaş net bumu olcaka yoksa buna agi parası çocuk parası evlik parası gibi ilavaler yapılıyormu sordum cevap vermedi bilğisi olan varmı yada memurluk sınavlarına tekrar tercih yapayımı 2015 te emeklilik geliyor.
tamam arkadaşlar saolun şimdi soruyorum emeklimi olayım 3 yıl sonra yoksa memurmu olayım tercihlerimde olumlu olursa bülent abnin bir lafı var 2015 de emekli olmak varken neden 2032 yılına kadar bekleyecen dimi karar veremedim ama hala kimi ol diyor kimide zaten çalışmayacanmı memur ol diyor ne gerek varmış 2000 tl maaş alırsın an az diyorlar memur olaraktan ma orta ögretim yani ilkokul hizmetli kadrosundaki bir memur bu kadar maaaş alırmı arkadaşlar.