Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emekli olmak için hangi kuruma müracaat etmem gerekli?

kekillistanbul

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaslar merhabalar
dediğim gibi malulen değil de özürlülük nedeniyle erken emeklilik için ( yüzde 40 oran olan ) hastaneye sevk eden kurum sgk mı yanı bu işlemi sgk mı yapıyor vergi dairesi falan mı?
ilgilenirseniz çok sevinirim

Vergi ind. hakkı alıp erken emekli olmaktan bahsediyorsanız ilk önce iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alıp maliyeye müracaat ediyorsunuz Maliye sizi yetkili hastaneye sevk ediyor.
Not:Vergi ind.hakkı almak için çalışıyor olmak şart..

çalışıyorsan vergi dairesi,çalışmıyorsan sgk..

ewt ilginiz için teşekkürler çalışmıyorum aslına bakarsanız başvuru tamam sgk tarafından hastaneye sevk edildik rapor daha sonra ankaraya gidicek ancak emin olmak istedim çünkü çok oyalıyorlar sordum malulen değil bu dedim hastaneye o zaman vergi dairesi dedi o sebeble kafam karıştı sigorta da kesik zaten.

Vergi indirimine başvuru için çalışıyor olmak ve onların sevki ile hastaneye gitmek gerek (aslında defterdarlık sevki şart değil. Ama en temiz yol bu).

Ancak defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde ettikten sonra emeklilik şartlarınız tamamlanmışsa sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz...

Üst Alt