Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
sitemizde edındigim bilgilerle engelli raporumu edındım sımdı sırada vergi indirimi ve emeklilik var
vergi indirimi için önümüzdei ay basvuracagım onun harıcındede kısmet olursa 2019 subat ayında gunumu dolduracagım hazıran temmuz ayı gıbı emeklı olmayı planlamaktayım hem bır sene dahakıdem kazanayım hemde yıllık ıznımı kullanmak maksadıyla.
şimdi sorum emeklilik işlemlerinde prosedur ne sekılde işliyor vergi indirimini kazanıp gun dolunca ıstedıgım zaman sgk ya basvurup emeklılık mı ıstıyorum..
yada oncesınde sgk ya basvurup emeklılıge hak kazandıgımı ispatlayıp istedıgım zaman iş yerinemi bildiriyorum ve hemen emeklımı oluyorum.
zaman kaybı yasamamak ıcın boyle bır sualım var . malum gene yaz ayında yaz tatılımı yapıp gene yaz aylarında emeklılık sonrası yenıden işe baslamak ıstıyorumkı bır sonrakı sene gene yazın yıllık ızın suremı doldurmus olayım
yardımcı olabılecek arkadaslara pesınen tesekkurler
bu konuda syn @ozgurmeric74 ın yorumunuda beklıyorum ayrıca kolay gelsın
vergi indirimine şuan başvurabilirsiniz. çünkü onaylanıp gelmesi yaklaşık 3 ayı buluyor. vergi indirimini alıp cebinize koyduğunuzda gününüz dolduğunda hemen başvuru yapabilirsiniz. istersenizde çalışmaya devam edebilirsiniz.kanun size illaki emekli olacaksın demiyor.emeklilik için tek yapmanız gereken işyerinden çıkış alıp vergi indirimi yazınızla sgk ya başvurup tahsis formu doldurmak. ama tazminat alabilmeniz için size tavsiyem; gününüz dolduğunda sgk ya gidip önce emekli olur yazısı almanız ve yazıyı işyerine verip 14. maddeden çıkış yapmanız.14. madde (yaş şartına bakılmaksızın emeklilik şartlarının yerine getirilmesi)
Öncelikle cevabınız için teşekkürler buradan anladıgım ben günüm dolduğunda sgk ya gidip emekli olur yazısını aldıktan sonra istediğim zaman tek yapmam gereken işyerine bildirmek peki ben bu yazıyı 4-5 ay önceden alsam sıkıntı yasarmıyım amaç tabiiki tazminatımı alıp istediğim zamanlamada emekli olmak
yıl , prim ve vergi indirimi şartını tamamlamadan sgk size emekli olur yazısı vermez. bütün şartları yerine getirdiğinizde (yılınızı doldurup vergi indirimi aldığınızda) yazı size verilir. onun için 4-5 ay önceden alamazsınız.
yazıyı aldıktan sonra emekli olmak veya olmamak size kalmış. istediğiniz zaman emekli olursunuz.
4- 5 ay erken aşmak derken zaten günü doldurduktan sonrasını kastediyorum yazımın başındada belirttiğim gibi günü doldurduktan 5-6 ay sonra emekli olmak işime geliyor ama o süre geçtikten sonrada başvurduğumda beklemek istemiyorum onun için soyle ıfade edeyim
günümü doldurdugumda emeklilik isteği yapmadan 4-5 ay önce bu yazıyı almam sıkıntı yaratırmı? Emekli olmak istediğimde vakit kaybetmemek adına
Umut kardes saolasın o konularda sıkıntı yok 98 yılı giriş olduğu için ve %90 oran olduğundan dolayı 3600 gün ve 15 sene istiyor 15 sene dolmus durumda gün için 330 günüm var seneye bu zamanlar dolduruyorum günüde
Benim derdim günüm dolsada haziran ayını bekleyip bşr sene daha kıdem alıp yıllık iznimide kullanıp emekli olmak yani nokta atışı emekli olup yeniden devam ederken seneye aynı vakitler yıllık izne hak kazanma dersi evrak süreçlerini önceden halledebilirniyim istediğim süreci yakalamak için
Başvuru süreçleriyle uğraşmamak saolsun #özgürmeriç bey aradığım cevabı paylaştı umarım istediğim gibi oluşur zira seneyi devriye yıllık izin bakımından sıkıntısız olsun derdindeyim sadece saolasın ilgin için...
SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@RAİSTLİN
Özgür bey yukarıdaki msj'ınızı yorumlarken sanırım malülen emeklilik konusunda değerlendirerek yorumlamış. Zira işten çıkış almanızı tavsiye etmiş,fakat vergi indirimi almak için mutlak surette çalışıyor olmaniz gerekiyor.
Anladıgım kadarı ile siz vergi indiriminden faydalanarak emekli olmak istiyorsunuz.Yapmanız gereken öncelikle vergi indirimini almak.
Şuan vergi indiriminizi alıp çantanıza koymanız size hiçbir zarar getirmeyecek aksen faydası olacaktir,malum hergeçen gün erken emekliligin önünü tıkamak için rayış içindeler,size tavsiyem şuan çalışıyorken vergi indiriminizi alın ve bir kenara koyun,emeklilik gününüzü doldurduktan sonra gönül rahatlığı ile istediğiniz zamanda dilekçenizi verin ve emekliliginizi talep edin.
Mehmet bey teşekkürler ilginiz için aslında can alıcı nokta ben vergi indirimini aldım diyelim sonrasında emekli olabilir yazısını da gunu doldurduktan hemen sonra alsam ama 4-5 ay sonra işyerine bildirip emeklilik istesem sıkıntı çıkarmı yoksa emekli olabilir yazısını aldığında direk verip olmak zorundamıyım...
Siz nezaman ki sgk kurumuna vergi indiriminizle birlikte başvurur emeklilik talebinde bulunursanız,ozaman sizin emeklilik işleminiz başlatılır.Mesela kıdeminizi aldıktan ve senelik izninizi kullandıktan sonra emeklilik dilekçesi verebilirsiniz.
Yani gününüzü doldurdugunuzda hemen dilekçe vereceksiniz ve emekli olacaksınız diye bir kural yok.
Dilekçenizi nezaman verirseniz,ozaman emekli olursunuz.