Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emekli olmak ve ÖTV'den yararlanmak için ek rapor gerek var mı?

CrystaL

Üye
Konular
54
Reaksiyonlar
4
erken emekli olmak için ve ötv'den yararlanmak için ek rapor gerek varmı ?

Oncelıkle Raporun ÖZÜR ORANI Nedir ?

% 90 ve Üzeri ise ÖTV den faydalanabilirsiniz ... Ya da Yüzde 40 ve üzeri Ancak ORTOPEDİK ENGELİNİZ Olması Sartıyla da ÖTV Muafıyetınden Faydalanırsınız ... Bende % 58 Oranda Ozurluyum Ancak Ortopedik Bir Engelim Yok .. Bu Yuzden OTV den Faydalanamıyorum ...

1- Erken emekli olmak için;
Defterdarlıkta vergi indiriminiz varsa sigorta başlanngıç tarihiniz de gözönüne alınarak, tekrar rapor gerekmeksizin emekli olabilirsiniz. Ancak vergi indiriminiz yoksa bu hakkı şimdi elde etmek istiyorsanız yeni bir iş gücü kaybı raporu almanız gerekir.

2- ÖTV indiriminden faydalanmak için;
İş gücü kaybını belirten rapor ile ÖTV indirimi için alacağınız rapor birbiri ile ilgili değildir. % 90 ve üzeri sakatlığınız varsa başka bir şeye bakılmaksınız ÖTV indiriminden faydalanabilirsiniz. Diğer durumlarda ortopedik engellilere bu hak sağlanır ve işgücü kaybı raporunuz % 40'ın altında dahi olsa doktor uygun görürse ÖTV indiriminden faydalanabilirsiniz.

Tam sakatlığınızı yazarsanız, ÖTV'den yararlanıp yararlanamayacağınızı net olarak yazabiliriz.

Ortopedik engelliyim %74 Rapor Derecesi Özel tertibatlı araç kullanabilir H Sınıfı Ehliyet alabilir vs ibareler mevcut rapor'da

Arkadaşlar bende % 40 ortopedik engelliyim.2 ocak 2002 de öğretmenliğe atandım.vergi indirimden yaralanıyorum.ne zaman emkli olabilirim.şartları nelerdir? Saygılarımla

OzİStar;
Siz H sınıfı ehliyet ve ÖTV indirimli araç için raporunuzu almışsınız.
O raporla önce sürücü kursuna gidip H sınıfı ehliyetinizi alın,
Sonra aynı raporla bir bayiye gidip (maksimum 1600 motor) sıfır bir araca özel tertibat yaptırarak ÖTV indiriminden faydalanabilirsiniz.

salih kurt;
sorunuzu Emeklilik kısmında yeni bir konu açarak yazarsanız, konunun uzmanı arkadaşlarımız yanıtlayacaktır.

Anti Oksidan; Peki Teşekkür ederim anladım. İş'e başlama planım var başlarsam işe erken emeklilik için ne gerekiyor neler yapmam gerekiyor bu konu hakkında aydınlatırsanız beni sevinirim.

Erken Emekli Olmak İçin Rapor'da İbare Gerekiyormu Yoksa Yapmamız Gereken Sadece SGK Bildirmek mi Bilgi Verirseniz Sevinirim Teşekkürler.

Üst Alt