Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emekli özürlüler baktıkları anne baba için aile yardımı parası alabilir mi?

sagul77

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben sigortalı çalışan olarak 17 yıl 4600 gün şartından erken emekli oldum.

Şunu sormak istiyorum. ben sadece emekli maaşı (720 TL) alıyorum ve bir işte çalışmıyorum. .Babam annem kardeşlerim başka ilde yaşıyor.Ben ise İstanbul 'da yaşıyorum. Bir takım sorunlardan dolayı ev kiralayıp annemi ve evli olmayan iki kız kardeşimi yanıma almak istiyorum. üçü de çalışmıyor. .Bu durumda emekli maaşım kira su ... gibi masraflara yetmeyecektir. Aileme baktığım için devlet bana para yardımı yapar mı. nereye başvurmalıyım.

Bahsettiğin ailende engelli olan var mı? babanız yaşıyor mu?

Ailemde benden başka engelli olan kişi yok. Babam yaşıyor ve emekli. yanılmıyorsam bağkur'dan. Ailemde sadece iki abim çalışıyor onlarda evli her biri iki çocuk sahibi. Ben İstanbul'da ev kiralayıp annemi ve evli olmayan iki kız kardeşimi yanıma almak istiyorum. Teşekkürler.

Yunus, annen ve kardeşlerin engelli değil dolayısıyla onlar engelli yardımlarından yararlanamazlar.
Sen de emekli olduğun için 2022 özürlü aylığından yararlanamazsın.
Ancak senin % 50 ve üstü "ağır özürlü" ibareli raporun varsa ve bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olduğunu düşünüyorsan evde bakım aylığı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne Başvurabilirisin. Şartların uygun bulunur ve aylık baglanırsa annen bakıcın olarak aylık alır.
Eğer evde bakım aylığı şartlarına da uygun bulunmuyorsan SDYV'na gidip nakdi yardım için görüşmeye çalış.
Ya da alo 144'ü ara, ne yapabileceğin konusunda bilgi iste.

O emekli parayla İstanbul'da geçiminiz zor olur. Başka gelir olmadan annen ve kız kardeşlerinle yaşarken çok zorlanırsınız...

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum. Maalesef özürlülere pozitif ayrımcılık denilmesine rağmen böyle bir ayrımcılık yapılmıyor. Örneğin en azından bizim durumumuzda olan emekli özürlülerin maaşlarının 1000 TL den düşük olmaması gerekir. Tüm özürlüler için elektrik , su , doğal-gaz , telefon faturalarının her ilde başbakanlık kararıyla , pozitif ayrımcılık ilkesiyle yarısının alınması gerekir. Adı üzerinde özürlü insan bir anlamda sakat. bu insandan ne beklenebilir ki. En azından bir şey veriliyorsa işe yarasın. Laf olsun torba dolsun hesabı gözetilmesin.Bence bu çalışmaların bir an önce yapılması gerekir. Ben yaklaşık 13 senedir bu hastalığa yakalandım. Şimdi özürlülerin halinden daha iyi anlıyorum. Özürlülerin halini anlamak için acaba bütün insanların özürlü olması mı gerekiyor. Teşekkürler.

Üst Alt