Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken Emeklilik başvurusu yapılabilir mi?

honey50

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar
Ben 1966 doğumluyum... ssk girişim 15.06.1983 tür. Eylül sonuna göre 9425 gün pirim mevcuttur. Emeklilik tarihimin normal şartlarda 2013 olduğunu biliyorum.Eylül ayında, ` özürlü raporu aldım. Erken emeklilik için başvuru yapmam durumunda malül, yaşlılık, ölüm aylığı değerimde normal koşullarda emekli olmama göre fark olur mu ?Avantajlı mıdır ? Faal olarak ssk olarak çalışıyorum. Daha fazla pirim üretmek fayda getirir mi ? Erken emekli olanların, çalışabileceği hakkında bilgim var ? Emeklilik gerçekleşirse malül emekli mi, erken emekli mi sayılıyorum ? Nasıl bir yol izlemem gerekli

Erken emeklilik başvusu yapabilmeniz için % 40 ve üzeri raporunuz olması gerekiyor. (Mesajınızda rapor oranınız çıkmamış.) Sadece rapor oranının % 40 ve üzeri olması yetmez vergi indirim belgenizde olması lazım. Yani raporunuzu çalıştığınız işyeri vergi dairesine gönderecek onlarda Sağlık Kuruluna gönderecek. Orada rapor oranınız % 40 ve üzeri onaylanıp vergi indiriminden yaralanabilir yazısı gelince erken emeklilik için SGK ya başvurabilirsiniz. Hem emekli maaşı alıp hemde destek primi ödeyerek çalışmaya devam edebilirsiniz.

[FONT=verdana]Cevabınız için teşekkürler eylül ayında %60 oranında rapor aldım. Başvuru yapılmadı. Başvurudan dönüş ne kadar zamanda oluyor bilginiz var mıdır ??[/FONT]

Vergi indirimi süreci genelde 40-45 gün arasıdır. 20-25 günde sonucu öğrenebilirsiniz. Evrakların vergi dairesine gelmesi 15-20 gün sürüyor.

Üst Alt