Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emeklilik hakkından yararlanmak konusunda tereddüt ediyorum. Avantajları nedir?

Çağatay34

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Ben siteye yeni üye oldum yanlış konu açtıysam şimdiden özür dilerim.

Benim işitme problemim var ve ben %40 üstü işitme engelliyim. Erken emekli olup olmamak arasında kaldım ve sizlerin yardımlarınızı ve bilgilerinize ihtiyacım var, bana bu konuda destek olmanızı rica ederim.

Sigorta başlangıcım 07.07.2004 tarihinde ve şuana kadar yapmış olduğumuz prim 4.100 gündür. Araştırmalarıma göre erken emekli olmak istersem 2024 senesinde emekli olabiliyorum. sigortam aldığım maaş üzerinden de oldu asgari üçret üzerinden de oldu.

Sormak istediğim sorum erken emekli olmak istersem günüm geldiğinde ne kadar maaş alabilirim ve başka ne gibi faydalanmam gereken şeyler vardır.

şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Ne kadar maaş alacağınızı kimse bilemez.
Sigorta girişiniz 2008 sonrası olduğu için vergi indirim şartı aranmıyor.
Sigorta girişinize göre 18 yıl 4.680 gün şartına tabisiniz.
07.07.2022 yılında emeklilik için sgkya müracaat edip yeniden rapor almanız gerekecektir.
Alacağınız rapor oranı %40 veya üzerinde olursa emekli olursunuz.

Eyüp bey,

Bilgi için teşekkür ederim. şöyle bir soru sorsam uygun olur mu bilemedim. SGK ya gidip emekli maaşımı ortalama yada tahmili bir bilgi alamaz mıyız. Bazı konu başlıklarda yorumlara bakıyorum en az 700 küsür ve en fazla 900 küsürlük bir engelli maaaş veriliyor yazılarını gördüm. Bu kadar düşük engelli maaşı almakta istemiyorum.

başka ne gibi engelli faydalarından yararlanabilirim.

2000 yılı sonrası ssk lı olmuş kişilerin maaşı düşük oluyor devlet maaş bağlama oranlarını düşürdü oranlarla ilgili bir düzenlenme olması gerekiyor emeklilir derneği bu düşük maaş olayını meclise taşımıştı ne olur bilemeyiz maaş ne olur söylemesi zor .

Çağatay34

Benim takıldığım nokta 4100 gun yapmak icin yaklasik 12 sene gerekiyor. 2014 tarihi 2004 olmasin? Eger 2004 ise emeklilik icin vergi indirim şartı var.

aesacus
Gökhan bey çok teşekkür ederim evet yanlış yazdım 07.07.2004 senesinde işi girdim.

ne yapmam gerekiyor vergi indirimi için sizce erken emekli olmalımıyım.

mehmet-41
Muhammet bey,

yorumlarınız için teşekkür ederim. böyle bir imkan varsa emekli olmak istiyorum bugüne kadar bu tarz girişimim olmadı, ve bu konularda çok bilgi sahibi değilim ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim sizce.?

2004 yılında ssk olmuşunuz vergi indirim almanız gerek öncelikle vergi indirimi olmadan emekli olamazsınız

%40 engelli raporunuzu ne zaman aldınız? Raporunuzun tarihi nedir ?

@Çağatay34 öncelikle aramıza hoş geldiniz yukarıda çok karışık bilgiler yazılmış size kısa bir şekilde özetliyeyim

2004 sgk girişli olduğunuzu yazmışsınız

Öncelikle erken emeklilik hakkından yararlamak istiyorsanız en az%40 rapor ve maliyeden kazanılmış engelli 3 derece vergi indirimi almanız gerek alırsanız şayet buna göre emeklilik şartlarınız 20 yıl hizmet yılı ve 4400 günden emekli olursunuz maaş konusuna gelince

Kimse size 2024 yılı tarihi için bilgi veremez sgk da buna dahil ama bağlanacak engelli maaşı hesaplaması yapılırken normal emekli maaşı gibi hesaplanır burda sizin bir kaybınız olmaz aksine normal emekli şartınız ise 7000 gün ve 68 70 yaş aranıyor bilginiz olsun

Vergi indiriminden emekli olmanız daha iyi erken maaş almanız konusunda ayrıca aktif çalışmayada devam edebilirsiniz karar sizin.

Arkadaşlar emekli olmada teretdüt etmeyiniz.her geçen yıl diğer yılı aratıyor..emeklilik hakkınız doğdu ise emekli olun maaşınızı alın çalışmak istiyorsanız yinede çalışın...
Hayırlısı ile emeklilik için işyerine çıkış istifayı verdim emeklilik için yarın sgk ya başvuracağım...
O nedenle hakkınızı elde etginiz yıl kullanın yıllar neler getirir neler götürür hiç kimse bilemez...
BÜTÜN ENĞELLİ ARKADAŞLARIMA HAYIRLISIYLA EMEKLİ OLMALARINI DİLERİM..İLK ÖNCE SAĞLIK TABİİ................

Moderatör tarafında düzenlendi:
istanbul40 öncelikle şimdiden hayırlı olsun emekliliğiniz
Güzel dilekleriniz içinde ayrıca teşekürler.

umut2135
Çok teşekkür ederim bilgiler için evet 2024 de kimse bilmez ne kadar maaş alacağımızı ama şöyle bir soru yönetmek isterim. bugün itibariyle emekli olsaydım ne kadar emekli maaşı alırdım.

istanbul40
kesinlikle her yıl zam ile maaş ilerliyor bir yandan da iş hayatına devam edeceğim için ek gelir gibi birşey olacak emekli maaşım.

@fatih2009

Çok güzel bir program ama benim 2003-2004-2005 yıllarına ait 4b Bağkur primlerini hesaplamaya dahil etmiyor. Halbuki e-devletten hizmet dökümümü kopyala-yapıştır yaptığımda bu yıllara ait Bağkur prim gün ve tutarlarını da kopyalayıp-yapıştırmış oluyorum. Bir sıkıntı var ama nedir anlamadım. Sitenin iletişim sayfasındaki formu doldurarak mail attım, durumumu anlattım. Bakalım ne cevap gelecek...

Bu arada SGK'nın kendi sitesindeki uygulamada Bağkur'a ait günleri manuel olarak hesaplamaya dahil etmek mümkün. Fakat orada da engelli oranını gireceğimiz bir sekme olmadığından engelliler için sabit olan ABO 2 oranı %60 olarak hesaplanmıyor. Sonuç eksik çıkıyor.

Bakalım nasıl çözülecek.

Kolay gelsin :)

Son düzenleme:
Bugün sgk da işlemleri bitirdim.hayırlısı ile sonucu bekleyeceğiz...
sgk emeklilik için götürdüğüm belgeler..
1.işyeri çıkış kagıdı
2.sgk vergi indirimi lle emekli olur yazısı
3.vergi dairesi bakanlık yazısı
4.raporun bir örnegi
5.SGK Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi bizim işyeri kolaylık olsun diye dolduruyor...(size sgk da başvuru sırasındada doldurabilirsiniz)

Vergi dairesi bakanlık yazısı ney bende bu aylarfa başvurmak istiyorum

erdoğan bey teşekkür ederim..

(akın16 )verği dairesinden işyerinize gönderilen e tebligat işte o bakanlık yazısı

umut2135 teşekkür ederim..burada yardımcı olan ve tecrübelerini paylaşan arkadaşlara yeniden teşekkür ederiz...işte gerçek dostluk arkadaşlık budur..tabii site yönetiminede ayrıca teşekkür ederim..

@istanbul40

Bir daha mı soracak mış? İki ay mı sürecekmiş? Ooooo, iyi de, ben evrakları teslim ettiğimde bana emekli olabileceğime dair resmi yazı verdiler. Size de vermişlerdir. Ayrıca bu resmi yazıyı emekli olmak istediğimde iş yerime verip çıkışımı alabileceğimi söylediler. Şimdi yeniden vergi dairesiyle yazışmaları gerekiyor muş...Üstelik 2 ay sürecekmiş....

Fe subhanallah yaaaaa! Dijital çağdayız, sistemde zaten görünen, önceden kontrol edilmiş olan bir evrağın teyitini almak niye bu kadar sürsün ki.............

Offfffffffff offf, Allah kolaylık versin Mehmet bey, ne diyeyim.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun bende düşünüyorum fakat maaş son zamla beraber 1045 tl gözüküyot ssk sitesinde yaklaşık 5300 günüm var ve 1999 mart sigorta girişim var ama o paraya nasıl geçiniriz bilemiyorum aslında en düşük emekli maaşı asgari ücret olmalı zaten biz çalışma hayatı boyunca hep asgari ücretle çalıştırılıyoruz devletin bu konuya bir el atması lazım

@akın16

Akın bey, biliyorsunuz erken engelli emekliliğinden sonra yine SGDP primi ödeyerek (iş yeri ödüyor) sigortalı ve yasal olarak çalışmaya devam edebiliyorsunuz. Yani emekliliği hak ettiyseniz ertelemeyin.

Üstelik primleriniz asgari ücretten yatıyorsa, her ay emekli maaşınızda maalesef düşme olacak, artmayacak. Yani ilerideki emekli maaşınız siz çalıştıkça artacak sanıp emekliliğinizi ertelemeyin sakın.

Son düzenleme:
Evet biliyorum çalışabileceğimi zaten şuan iş bakmaktayım iyi bir iş bulabilirsem emekli olacağım teşekürler

Erdoğan bey yanlış anladınız.işyerinden çıkışı aldım.sgk da işlemleri bitirdim

Gerçekten sgk da çalışan kişilerde çogu yeni işlemlerin nasıl olduğunu bilmiyorlar...ben raporumun aslını ve maliye yazısını verdim.sgk sitesinde takip ediyorum..işlemleri tek tek yazacağım...

sgk başvuru tarihi 13.07.2018 bakalım göreceğiz....maaşın baglanma süresini lafın gelişi 2 sürer diyorlar herhalde...

zaten verği indirimi ile emekli olur yazısını kendileri verdiler bir daha sormaları mantıksızlık...herşeyin hayırlısı buraya kadar geldik biraz daha bekleriz ne olacak...

Üst Alt