Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emeklilik için engelli kadrosunda çalışmak şart mı?

tyn

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
eski çalıştığım işyerimde engelli kadrosunda çalışıyorken yaklaşık 4 ay önce işten çıkarıldım.şimdi ise yeni bir işe başlıcağım fakat engelli kadrosunda değil normal kadroda çalışacağım ve engelli raporum olduğunu da beyan etmedim.erken emeklilik için engelli kadrosunda çalışmam şartmıdır?

tyn
Merhabalar,
Erken emeklilik için Vergi İndirimi almış olmanız gerekir. Aksi takdirde erken emekli olmazsınız. Engelli kadrosunda çalışmak erken emekli etmez.

Önceki iş yerinden aldığım vergi indirimi yazım var ama yeni iş yerimde engelli kadrosunda calismicam

yeni işyeriniz içinde vergi indirim belgenizi almanız gerekiyor vergi avantaji icin. Ama vergi indirimi istemiyorsaniz gerekmiyor. Emeklilik sureniz dolana kadar bekleyebilir, ondan sonra vergi indirim yazisi alip emekli olabilirsiniz. Kadronun hic bir onemi yok kamu disinda.

tyn

Merhabalar,

Vergi indiriminiz SÜRESİZ ise bulunduğunuz kadronun hiç bir önemi yok. Engelli statüsünde vergi indirimi 3. Derecede maaşınıza 33 TL gibi bir rakam kazandırmakta. Tercih meselesi.

Şartlarınızı yerine getirdikten sonra SGK gidip vergi indiriminizin olduğunu, şartlarınızı yerine getirdiğinizi söyleyip emeklilik dilekçesi vere bilirsiniz.

SGK vergi müdürlüğüne doğruyu söyleyip söylemediğinizi belirten resmi bir yazı yazar. Vergi dairesi onaylar ve SGK sizi emekli eder.

Rapor oranınızı ve giriş yılınızı bilmediğimden şartlarınza aşağıdaki tablodan baka bilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

Evet vergi indirimim süresiz raporum %40 1.7.2003 girişim.tşk ediyorum beni bilgilendirdiğiniz için

Üst Alt