Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emeklilik için mi malulen emeklilik için mi başvuracağım?

TEAR

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Önecelikle iyi günler dilerim. Beni aranıza kabul ettiğiniz içinde teşekkür ederim

Bir sorum olacaktı;
özürlü olduğum için erken emekli olmak için başvuruda bulunmak üzereyim. Bu emeklilk statüsü malulen emekli olarakmı geçiyor. Erken emekli olarakmı?
bilgi alabilir isem sevinirim
Saygılarımla

İlker bey öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.
Sorularınıza cevaplarım;

Hangi statüde çalışıyorsunuz.(ssk,bağ-kur,E.S) : SSK
Doğum tarihiniz ? 31.05.1965
İlk işe giriş tarihi ? hali hazırda çalıştığım iş yerine girişim : kasım 2014 ssk başlangıcım 1992
Rapor oranı? % 69

Bu arada firmam aracılığı ile defterdarlığa vergi indiriminden yararlanmak için başvurdum cevabı 10 Haziranda olumlu olarak firmama geldi. Bana verilen bilgiye gore bu indirimden yararlanma yazısı ile SGK ya emekli olmak için başvurmam halinde emeklilik işlemlerimin başlıyacağı yonunde idi

SGK linkinden hesaplamaya girdiğimde ise aşağıdaki dökümü verdi

Doğum Tarihi 31.05.1965
13.06.2015 tarihi itibariyle hesaplanan Aylık : 1360.52
Gösterge 13725
Ortalama Yıllık Kazanç 26,193.60
Ortalama Aylık Kazanç 2,537.10
Aylık Bağlama Oranı 49.90
Aylık Bağlama Oranı 2 37.00
Aylık Bağlama Oranı 3 23.54

Hizmet Kütüğü Diğer Günler Toplam
2000 Öncesi 1433
2000-2008/10 Arası 2416
2008/10 Sonrası 389
Toplam 4238

TEAR

Emeklilik için tüm şartları sağlamış görünüyorsunuz. Defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı da elde etmiş olduğunuza göre hemen erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz.

Not: malulen emeklilik ayrı bir şeydir. Sizinki sakatlık indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliğidir.

Bülent bey, eldeki verilere istinaden sizce; yaklaşık bağlanacak aylık maaş ne olabilir?

[FONT=sans-serif]emekli-maasi.com sitesinde hesaplatınız. Gerçege çok yakın sonuç veriyor.[/FONT]

Emekli maaşının bağlanma süresi hk.

Merhaba,
19 Haziran 2015 de SGK nın istediği tüm evrakları haızrlayıp tesilim ettim. Bana evrak tamam olduğunu ve emekliliğe hak kazandığımı , bir sorun olmadığını ifade ettler. Vergi indirimi belgemin defterdarlıkdan tekrar taraflarınca yazı ile isteneceğini, Ankara dan da hizmet dökümümün resmileştireleceğinide belirttiler (Not: tüm çalışma zamanım istanbul-Kocaeli ve Elazığda toplam 3 ilde gerçekleşti) .
Bana herhangi bir teslim aldıklarına dair bir evrak vermediler.
Maaşımın bağlandığında bunun bana posta ile bildirileceğini de ilave ettiler.

Bugün 5 Ağustos 2015 itibari ile herhangi bir bilgi gelmedi. e-devlet üzerindende de bakığımda adıma bağlanan bir maaş olmadığıda görünüyor.

Maaşın bağlanma süresi tahminen ne zaman gerçekleşebilir. Takip için önerebileceğiniz bir yol varmıdır.

Saygılarımla.

170 numaralı hattı arayıp evrağın durumunu sorabilirsiniz. Ama genellikle 2 ayı buluyor turkiye.gov.tr'de görünmesi.

Aradığınız Evrak Bulunamadı, Bilgileri Doğru Girdiğinizden Emin olun..

Mesajı geldi ekrana. Evrak kayıpmı diye bir endişe düştü içime. bahsettiğiniz sitede sonuçlanan evrak durumundamı goruntu alabiliyoruz? Bilginiz varmı?

Endişelenmenize gerek yok
Vergi indirimini teyit etmek için vergi dairesine yazı yazıyorlar.
Bu işlem en az 2 ay sürüyor

bende vergi indiriminden faydanalanarak emekli oldum biraz uzun sürüyor ama sizede ev adresnizie ve iş yeri adresinize vergi indiriminden muaf olduğunuza dair yazı geliyor iş yeride bu yazıya istinaden vergi indiriminde bulunuyor günleriniz primiminiz uygunsa ona göre de emeklilik işlemini başlatıyorsunuz

TEAR

3 ildeki ayrı ayrı çalışmalarınız emeklilik için dilekçe verdiğiniz kurum tarafından diğer ildeki kurumlardan çalışmalarınız istenecek endişeye kapılmayın yalnızca dilekçenizi verdiğiniz kurumu arayın bence telefonla evraklarınızın ne aşamada olduğunu öğrenin vergi indirimi yazınız defterlıktan gelmiş olabilir ama diğer illerdeki çalışmalarınız gelmemiş olabilir birde birde elazığdasanız

Şehit İlhanlar Caddesi Canbay İş Merkezi No: 7 Kat-2 Dai. : 4
ELAZIĞ (424) 236 87 23
Faks:(424) 234 18 85

burdanda yardım isteyebilirsiniz elazığ emekliler derneği

Son düzenleme:
Emeklilik bağlanma sorunu

Merhaba,

19 Haziran da başvurduğum emeklilik işlemleri ile ilgili bugün e-devlet kayıtlarında emekli oldugum gorülüyor.

Tahsis Kodu: 2100
Aylık/Gelir Durumu: Aylık/Gelir ödenmektedir.
Aylık/Gelir Türü: Yaşlılık Aylığı

Ancak, emeklilik bilgilerime girdiğimde önüme gelen tabloda;

Aylık Başlangıç Tarihi: 01.07.2015

2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı: 51.00
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı: 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı: 30.00
İntibak Aylık Bağlama Oranı: 0.00
2000 öncesi Gün: 1985
2000 – 2008/10 arası Gün: 2415
2008/10 sonrası Gün: 436
Toplam Gün: 4836
Göstergesi: 14675
Hisse Oranı: 1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör: Özel
Aylık Tutarı:
Birikmiş Aylık Tutarı: 0
Ek Ödeme Tutarı:

ne aylık miktarı nede nasıl alacağım belli değil. bu normalmidir?

degil kardeşim sen sor sgk ya normalde bir ayda cevap veriyorlar

TEAR

Çok kısa sürede aylık bilgileri de görünecektir. Hayırlı olsun

Merhaba,

Öncelikle sitemizin bana emeklilik yolunda vermiş olduğu bilgi, maddi ve manevi desteğinden dolayı şükranlarımı sunarım. Sonunda Dün evime posta ile emeklilik bilgilerim gelmiş. Ancak bugün bir mali müşavir dostumla konuşurken bana " % 69 engellilikle günün ve yaşın dolmadan bu kadar maaş bağlanaması mümkün değil. Hata vardır. Paranı alsanda harcama geri alabilirler" diyince sevincim kursağımda kaldı. Lütfen bir bilen varsa bana fikir verebilirmi? Aşağıda detayları verdiğim maaşın yanlış hesaplanma olasılığı varmıdır. Cevap için şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleme:
Sitede bahsedilen kopyala yapıştırı bir türlü yapamadım. sürekli

Yapıştırdığınız dosya Hizmet Çizelgesi Formatına uymuyor.
Lütfen düzeltip tekrar deneyin

kolay bir yolu varmı?

Peki sgk nın kendi sitesinde hiç maaş hesaplattınızmı?
Hesaplattıysanız orda ne çıkmıştı,hatırlıyormusunuz?

earibagi
Yok üstat yapmamıştım. az once denedim, "Daha Önceden Tarafınıza Yaşlılık Aylığı Bağlandığı için Yeniden Aylık Hesaplanmamaktadır"
şeklinde mesaj veriyor.

Hocam ben bir yanlışlık olacağını zannetmiyorum
İçiniz rahat olsun
SGK kendi aleyhine pek yanlışlık yapmaz :)

Merhabalar Yaş olarak benden büyük olduğunuz için Size Abi diye hitap ediyorum.

Hakan Abi Arkadaşın sizi normal emekli oldunuz sanıyor heral. Vergi indirimi hakkı ilen emekliliklerde Yaş şartı yoktur. İlk işe giriş gününüze göre ve Engelinizin derecesine göre istenilen şartlar vardır.

Sigorta sicil numaranızdan 1993 yılında sigorta başlangıç olduğunu görmekteyim. Mevcut tabloya göre ve rapor oranınıza göre sizden istenilen kriteller 15 yıl 8 Ay ve 3680 ödenmiş pirim günü. Yıl olarak 2008 yılında zaten hak etmiştiniz emekliliği pirim ödemeyide tamamlamışsanız o sürede zaten çoktan emekli olmuşsunuz.

Özeti Ankara maliye bakanlığının sağlık kurulundan alınan Vergi indirimi uygulana bilir belgesi olan birinden emeklilik için yaş şartı aranmaz.

Arkadaşlar,

SSK Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SSK Emekli Maaşı Hesabı adlı sitede hesaplattığım aylık ile, bana bağlanan aylık ayasında sadece 8 TL' lik fark var. Emekliliğini bekleyen arkadaşlar için söylüyorum, SSK Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SSK Emekli Maaşı Hesabı adlı siteye maaş hesaplaması konusunda güvenebilirler. https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ sitesinde ise hesaplanan rakam ile bana bağlanan aylık arasında 200 TL fark var. https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ sitesindeki rakam 200 TL gibi bir rakam daha az görünüyor. Sizlere bir fikir verebilmek adına söylüyorum bunları.

Herkese hayırlı emeklilikler dilerim.

Yeni bir sorum olacaktı. Nereye yazacağımı bilemediğmden bu başlığa yazıyorum.

Eylül 2015 den beri emekliyim ve maaşımı alıyorum. Tekrar sigortalı olarak çalışmam için iş teklifi aldım. Sigortalı olaral iş başı yapmam durumunda olabilecek yarar/zarar ek/kayıp hakkında nasıl bilgi alabilirim.
Şimdiden teşekkür ederim
Saygılarımla

Üst Alt