Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emeklilik için vergi indirimi alıp SGK'ya mı başvurmamız lazım?

Konular
6
Reaksiyonlar
0
Şubat 2014 güncel:

Günaydın arkadaşlar....hasta olan abime nihayet erken emeklilikten aylık bağlandı..artık abim emekli oldu.17 şubat 2014 itibaryle emekli maaşını hak ediyor.ilk maaşını ise 24 martta alcak..maaş bağlandığına dair sskdan yazı ev adresine gönderildiğini ssk il müdürlüğünden öğrendim.780 tl maaş bağlanmış.hayırlı olsun çok şükür...İnşaallah diğer arkadaşlara da ALLAH nasip eder.

Benim abim 1968 doğumlu..2012 yılının mart ayında kalp kapakçığı ameliyatı oldu..bu nedenle artık şuan bir işte çalışamıyor..ancak isteğe bağlı ek 5 tarım sigortası yatırıyoruz her ay...buda her ay yaklaşık 235 tl ödüyoruz...bu neden bizde kendisini erken emekli etmek için girişimlerde bulunmaya başladık..malulen emekli etmek istedik ama sonuç olumsuz geldi..` çalışabilir dediler..

Fakat biz bu kezde erken emekli etmek için uğraşıyoruz..daha önceden günü eksikti ama şuan gün olarak tam olduğunu öğrendik..
1993 ssk girişi var.
Ssk gün olarak 3381 günü var.
Bağkur olarakta 1319 günü var..fakat bağkurda bu günlerine karşılık biriken borcu var yaklaşık 3.500 tl... biz bu borcunu ödemesini yapacazz
bağkur ve ssk günleri toplamı 4700 gün yapıyo...

bağkura olan bu borcu ödemeden önce erken emeklilikten faydalanması için önce vergi indiminden faydalandırmamız lazım.. ben ssk ya gittiğimde dediler ki bana erken emeklilik için müracaat et emekli olabilir dediler.. fakat ondan önce bi işyerinde sigortalı olarak çalışıyor olması lazım ki vergi indiriminden müracatını yapıp emekliliği hak etsin..
gelirler müdürlüğünden yetkililer dedi ki en az 120 gün sigortalı günü olacak ki ondan sonra vergi indirimi için başvurabilesiniz dediler bize.. hemen sigorta yaptırıp vergi indirimi için başvuramazsınız dediler..

bunun için ne yapmayalım yol yöntemler nelerdir?

bana söylenenler doğrumu değilmi bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olabilirmi..bahsettiğim konu hakkında bana doğru bilgiler verebilecek arkadaşların dikkatine..

Oturanboğa abimizden bu konu hakkında bilgiler almak isterim görüşlerinizi beklerim

Bir tanıdık şirketle görüştük aylık sigorta olarak 435 tl dedi..kendi şirketlerinin sigorta pirimleri yüksekmiş biraz...stopaj kesintilerle birlikte bu 500 tl bulur diyolar...normalda sigorta primleri ne kadar yatırılıyo...yani bu sigortasının ücretini biz ödeyeceğiz.120 gün dolduktan sonrada vergi indirimi için müracaat edecez şirkete...şirkette gelirler müdürlüğüne yazı yazıp girişimlerde bulunacak..sonrada gelirler müdürlüğü araştırma hastanesine sevk edecek heyete girecek ve heyet sonrasında vergi indirimi için %40 rapor alırsa bu rapor gelirler genel müdürlüğüne gönderilecek..ordan gelecek kesin sonuçla vergi indiriminden faydalanıp faydalanamayacağı belli olduktan sonrada ozaman ssk ya müracat edilip bağkurlu günlerine karşılık çıkan 3.500 tl olan borcunu da ödedikten sonra erken emeklilik için girşimlerde bulunacaz.

Tarım sigortasında vergi indirim müracaatı yok tur. Yapmanız gereken tarım ssk ya ödemeyi kesmek ve çalışan ssk lı olmak gerekli 15 gün sigortalı görünmesi yeterli bu arada vergi indirimi müracaatı yapılır. http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html Kurum 120 gün şartını nereden/nasıl çıkarmış merak ediyorum bu arada :) Abiniz vergi indirim hakkını kazanır kazanmaz ssk ya müracaat ederek emekli olabilir.

Merhabalar ilker bey teşekkür edeirm açıklamalarınızdan dolayı...ben sizin dediğiniz gibi tarım sigortasını kesip herhangi bir işyerinde çalışan ssk girişi yaptırcam..ben gene bugün gelirler müdürlüğüne gittim oradaki bayana anlatmaya çalıştım elimizde bu 120 gün olma şartı hakkında genelge var diyo...ben kabul edemem diyor..120 gün ssk lı olması şart diyor..bende anlamadım nerden bunu çıkarıyolar...benim abimin günü dolmuş daha niye ben 120 daha sigorta yaptırcamki ya...bu konuda başka ikna etmek için ne yapabilirimm..ssk ben yok böyle bişey diyo..ama gel gelelim gelirler müdürlüğüne bu kezde gelirler müdürlüğü yok 120 gün olması lazım diyo..yani 4 ay beklieyim öyle vergi indirimi için başvurcan 120 gün dolmadan ben vergi indirimi için sizin müracatınızı değerlendirmemm diyo..

Sigortalı olarak bi işyerinde kaydını yaptırdık...ben 2 hafta sonra vergi indirmi için ssk ya gidip şansımı deniyeyimmii

ben esnaf bağkurdan vergi indirmii aldım.tarımı vergi dairesine sorun vergi indirimi için ben vergi dairesine başvurdum.verginin esnafı tarımı olmas diye düşünüyorum.sigortalı işe başlamışsan muhasebecin seni yönlendirir

Teşekkür ederim nevzat bey yaptığınız açıklamalardan dolayı..

kurum sevkine de gerek yok 2007tarihinden sonra yetkili hastaneden alınan raporlar geçerli benimki şahsi başvuru sonucu alınmış haydar paşa raporu2010 da aldım

Bizim elimizde daha önceden alınmış bir rapor yok..iilk defa alcaz abime..erken emeklilik için oda..

o zaman muhasebeciniz varsa o yapar. yoksa siz vergi dairesine başvurup alabilirsiniz yada normal rapor gibi rapor alıp noterden tastikli örneğiyle vergi dairesine başvurabilirsiniz.terşih sizin........

KEsinlikle böyle 120 gün vs. şartı yok. O bayana dayandığı genelgenin sayısını sorun. Size bu bilgiyi vermek zorunda. Eğer istediğiniz bilgiyi vermzse şefine çıkın...

Evet o bayana genelgenin sayısınu söyleyin ozaman dedim...ya beyefendi ben size geçenlerde geldiğinizde genelge filan demiştim ama aslında genelge yok ama bakanlığın kullanma kılavuzu var orda öyle yazıyo dedi..bende bayana deidm ki ozaman bende sizi bimere yazacam dedim...yazın dedi..

BİMER'den önce şefine çıkın, olmazsa müdürüne. Onlar işlemi kabul edecektir.

Bana bu konuda yardımcı olan özelikle ilker beye ve bülent beye teşekkür ederim..bülent beyin dediği gibi bugün gelirler müdürü ile gidip görüştüm.durumu anlattım sağolsun çok anlayışlı ilgili bi kişiydi sağolsun...müdür beyde aynen 120 gün şartı var dedi.bende dedimki müdür beye bu konuda bende kaçgündür araştırma yapıyorum hatta engelliler sitesi var bu konuda yazdım bahsettiğim siteye ordanda bana böyle bişeyin olmadığını bildirdiler bu 120 gün konusunda...evet size inanıyorum ve anlıyorum dedi ama gerçi bizdede 120gün konusunda herhangi bi genelgenin olmadığı ancak bakanlık kullanma kılavuzundan yola çıkarak işlemleri yapıyoruz dedi..hatta o kullanma kılavuzundaki o maddeyi banada okudu ama müdür bey ben bu konuda birde bakanlığa sorayım araştırayım dedi varsa bi yola vatandaşlarmıza yardımcı olalım dedi.telefnumu aldı ve bir saat sonra beni aradı sağolsun..konu üzerinde tekrar baktım diyo orda bi kelimenin farkına varınca iş değişti diyo.maddeyi tekrar bana okudu ve yorumlayıp açıklama yapınca içim rahatladı..o kullanma kılavuzunda erken emeklilik için istenen belgeler arasında maddelerden birinde o bahsedilen konu var ama şöyle var..
Diyorki o maddede :
Işe giriş bildirgesi veya 4 aylık pirim bordrosu...altı çizili olan kelime de herşey çözüldü..istenen belgelerden biri ya işe giriş bildirgesi veya 4 aylık prim bildirgesi yeterli..yani bu ikisinden herhangi biri olabilir..müdür bey dediki siz gereken işlemlerini alın getrin biz sevk ederiz size yardımcı olurz ve her ikisini istemeye gerek yok dedi....ama ordaki bayan bunu yanlış yorumladığı için 120 gün şartı olmazsa ben kabul etmemm diyoduu nihayet sorun çözüldü..tüm sitede ki arkadaşlara tekrar teşekkürler ederim...

Bugün gelirler müdürlüğüne gittim erken emeklilik için..ordaki bayanın iddia ettiği şu 120 günlük olayı çözdük diye tabi bayan biraz bozulmuş olsa gerekki bu kezde bana başka bi zoruluk çıkardı...nedir derseniz..oda şu:erken emeklilik için (dilekçe,işyerinde çalıştığına dair evrak ve işe girş bildirgesi ) gereken bu evrakları verdi bunları doldurup getirin bana dedi..bizde tamam dedik..evrakları imzalatıp onaylatıp getiridk bu kezde dedi ki..siz kaç daha yeni işe girmişiniz evet dedik siz daha maaş da almamışsınız evet dedik..olmaz dedi neden dedik olmaz..sigortasından stopaj vergi kesintisi olması lazım..buda ancak bir sonraki ay da olur yani bir ay sonra gelin buraya tekrar başvurun şimdi bu başvurunuzu kabul edemem..dedi...bu konu hakkında bilgilerini gene istirham ederim..

Siz daha vergide bile kaydınız yok stopaj kesintisi olması lazım..oda bir ay sonra diyo.yani bizim işe giriş tarihimiz 05.10.2013 tarihli işe girş bildirgesi..diyoki ancak bir ay sonra diyo bize müracaat edin stopaj kesildikten sonra bize gelip müracat edin diyo hanımefendi

Dün gelirler müdürlüğüne gittim ve müdür bey le görüştüm stopaj konusundaki durumu izah ettim..müdür bey beni haklı gördü..bayan memurunu çağırdı..bayanın ayak diretmesine rağmen müdür bey siz yapın sorumlulk benim dedi..yoksa bayan yapmıyodu..nihayet gelirler müdürlüğünden hastaneye sevk için yazıyı almış bulunuyoruz.elazığ eğitim ve araştırma hastanesine sevk ettiler bizi..bizde bu yazıyla rapor için müracat edip heyet için gün alcaz artık nezamana gün verirlerse....bir ay ve 2 ay öteye olabiliyor hastanenin günü o kadar ki çok sıra var..

Hey allahım ya, bir inat yüzünden saçma sapan uzamış iş. Neyse ki sonunda sevki almışsınız. Bundan sonrası daha kolay ve lehinize geçsin inşallah.

Merhabalar arkadaşlar..

abimin erken emeklilik girşiminde zor bela elazığ gelirler müdürlüğnden evraklarımızın tamamlanması neticesinde nihayet elazığ gelirler müdürlüğünün sevki ile elazığ eğitim ve araştırma hastanesine vergi indiriminden faydalanabilmek için 12.11.2013 tarihine rendevu almıştık
o gün geldiğinde abim heyete girdi ve elazığ eğitim hastanesi % 73 oranında sürekli ibareli rapor verdi.. hastane bu raporu elazığ gelirler müdürlüğüne; gelirler müdürlüğü ise bu raporlar birlikte diğer evraklarını 20.11.013 tarihininde ankara yüksek sağlık kuruluna göndrmiş.

evraklar 29.11.2013 tarihnde ankara yüksek sağlık kuruluna varmış ve ankara yüksek sağlık kurulu ise 05.12.2013 tarihinde işlemi sonuçlandırmış..(ben geçen hafta perşembe günü ankara yüksek sağlık kurulunun 0312 4153317 nolu telefonunu aradığımda telefona çıkan bayana evrakımın durumunu sorduğumda evrakımızın sonuçlandıını söylemişti)
bunun üzerine ben elazı gelirler müdürlüğüne hemen gittim .evrakımızın geldğini 13.12.2013 tarihinde çalıştığı i,şyerine göndeirldiğini söylediler.
tam 10 gündür postanedne evrakın peşine düştük nihayet evrakı elden aldım.. raporumuz aynen onaylanmış. elazığ eğitim haastaneisnin vermiş olduğu oran olan % 73 oran aynen onaylanmış. ve vergi indriminden 2.derece engelli oalrak faydalanabilir denilmekte..

4-5 ayda ancak sonuç gelir diye beklerkenn çok kısa sürede elimize sonuç ulaştı..bir hafta içinde yüksek sağlık kurulunda değerlendirilmeye alınmış anlayacağınız raporumuz....

şimdi bundan sonra yapmam gereken bu raporu abimin işyerine verip vergi indiriminden yararlandırmak ve ssk ya emeklilik için başvurmak... bundan sonraki süreç nasıl olcak ne yapmam lazım
şimdi bu konuda bana yardımcı olabilcek arkdaşlar varmı..ne yapmam gerektiğine dair..

ben abim adına ssk ya emeklilik için başvururken abim işten ayrılcak mı yoksa emekli olana kadar çalışmaya devam mı edecek. ssk tekrar bizden yeniden rapor ister mi..ne zmana emeklilik için dilekçe vereyim her aynın 14 de mi ayrılmak lazım yoksa istediğimiz herhangi bi günde mi ayrılırsa ne olur.. malum her aynın 15 den sonra emekli maaşı bağlanır.

emeklilik zamanı geldiğinde vergi indirimi olduğundan tekrardan rapor istemez sgk kurumuna vergi indirminiz olduğunu söylemeniz yeterli onlarda maliye den teyit alıp abinizi emekli edecekler

emeklilik günü dolmuş yarından tezi yok ssk ya başvurcaz zaten...

Günaydın arkadaşlar...sanırım artık eskisi gibi ankarada yüsek sağlık kurulundan evraklar geç gelmiyo benim posta geliş gidişiyle birlikte 1 buçuk ay içinde cevap geldi...

Emeklilik için tüm şartlar tamamsa, işten çıkış alıp emeklilik başvurusunda bulunabilirsiniz. Maaşınız, başvurunuzu takip eden ay başı itibarı ile birikmeye başlar. Yani, yılbaşından önce başvurursanız, Ocak 1 itibarı ile maaş birikir.

SSK (4a) statüsünde emekli olabileceksiniz, değil mi?

abım bende bagkurluyum suan bagkurada vergı ındırımınde bulunmam gerekıyormu yoksa bu sadece sıgortalılar ıcınmı bagkurluyum ama yatıramıyorum vergı ındırımınde bulunmam gerekıyormu %74 raPORLUYUM

Merhabalar bülent bey..abimin tüm emeklilik şartları tamam...vergi indirimi hakkınıda aldık..ancak gündemde mecliste olan bağkur affı söz konusu..abiminde bağkura barcu var..malum o borç yatırılmadan emekli olamıyor.o yüzden o borcun yatırılması lazım.ama şu gündlerde gümdemde olan tbmm de torba yasada bağkur borcu olanlarında af veya yapılandırılması var.bu yasanın bu ocak ayı içinde çıkması bekleniyor.bu af geçsin meclisten ondan sonra abim için emeklilik müracaatında bulunacaz.abim ssk 4(a) statüsünde olacak.1993 ssk girişi var ve ssk 4(a) olarak 3400 günün üzerinde prim günü var...raporu ise %73 oranında...yani şartları tamam..ama bağkur affı abim için geçerli olur mu bilmem.ama taslak aşağı yukarı belli oldu gibi..diyorlarki bağkura borcu olanların affı 24 ay bağkur pirim borcu olanlar için geçerli..halbuki abimin bağkurdaki borc durumu biraz farklı..nasılmı şöyleki: 23.02.2003 tarihinde önce yapılandırma yapmışlar ve takistlerini düzenli olarak ödemiş ve 23.02.2013 tarihi itibariyle borç ödenmiştir diyip aynı makbuzun içinde 23.07.2003 tarihinde 414 tl prim borcu var gözüküyo..abime ordaki memur tamam artık senin borcun filan yok deniliyor..ve aradan 10 yıl geçiyo herhangi bir tebligat ta yapılmıyo..haliyle abiminde borcu olup olmadığındna hiç haberi yok..taki biz abimin emeklilik işlemlerini başlatanakadar..bir öğrendikki borcu var..tek prim borcu kalmış buda 10 yıl içinde faiz gelmiş olmuş 3.500 tl..bunda mükellefin haberi yok ihbar da gelmemiş..ben gidip bağkura sordum.diyorlarki biz hangi mükellefe tebligat gönderelim yani adamlar kabul etmiyo bu durumu..borcunuz var size bildirilmiştir diyo..ta ozamanda bildirilmiştir diyorlar..şimid abimin borcu tek pirim kalmış bu borç olmuş 3.500 tl..şimdi bu af bu prim borcunu faiziylye kapsar mı..

Vallahi bilemiyorum. Dilerim en az faizle borcu ödeme fırsatı doğar ve emeklilik işlemleri bir an önce başlar...

Abimin erken emekliliği için 28 ocak 2014 tarihinde sgk il müdürlüğüne mürcaat ettim.sgk il müdürlüğü gelirler müdürlüğüne tekrar yazı yazmış..yani kurumlar arası yazışmalar başlamış. E devlet şifresiyle bunu nerden takip edebilirim..e devlet şifresiyle girdim ama hangi işlemlere bakacam maaş hesaplanması için bazı kıreterler sanırım ordan öğrenibiliyomuşuz.

bağkur borcunu ödediniz sanırım beklemediniz yasayı ?

memurlarda erken emeklilikten faydalanabiliyorlarmı yani vergi indirimi ile memur erken emekli olabilir mi?

Evet bağkur borcumu ödedim beklemedim torba yasada çıkacak olan yasayı..

Günaydın arkadaşlar....hasta olan abime nihayet erken emeklilikten aylık bağlandı..artık abim emekli oldu.17 şubat 2014 itibaryle emekli maaşını hak ediyor.ilk maaşını ise 24 martta alcak..maaş bağlandığına dair sskdan yazı ev adresine gönderildiğini ssk il müdürlüğünden öğrendim.780 tl maaş bağlanmış.hayırlı olsun çok şükür...İnşaallah diğer arkadaşlara da ALLAH nasip eder.

Hayırlı olsun. Emekliliğiin gerçekleşmesine çok sevindim.

Üst Alt