Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emeklilik öncesi son işyerimde çalıştığım yıl kadar mı tazminat alırım?

tkursun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhabalar;

kıdem tazminatı 15 yıl 3600 günü tamamladığında 1475 sayılı iş kanunu 14.md göre alınabiliyor. peki bu 15 yıl farklı firmalarda çalıştığında işveren bende 2 yıl çalıştın deyip ona göre tazminat ödeyebilir mi. hukuki açıdan tazminatı öderlerse, arkasından erken emeklilikten yararlanmak için dilekçe verdiğimizde bizim için hukuki bir sorun çıkabilir mi ? konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum...

1 yıldan fazla çalıştığınız işyerinden erken emeklilik sebebi ile çıkarsanız tazminat vermek zorundalar. Evet son işyerinde kaç yıl çalışmışsanız o kadar tazminat alırsınız, prim günü açısından emeklilik şartlarını tamamladığınıza dair sigorta müdürlüğünden “Kıdem Tazminatı Alabilir” yazısı alıp işverene sunmanız halinde tazminatınızı alıp işten ayrılabilir ve emeklilik işlemlerine başlayabilirsiniz... (1475/14-5).

ben çıkışımı alıp emeklilik dilekçemi verdim 04 kasım 2013 de ...
ssk dan iş yerinden tazminat alabilir yazınızı 1 hafta sonra gelin verelim dediler ..

Liljan;

SGK'dan Tazminat alabilir yazısını hemen alabilirsiniz. Tabii ki tahsis no aldıktan sonra verirler.

Numara aldım ama yazı için haftaya gelin verelim dediler Pzt gideceğim ..

Üst Alt