Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emeklilik şartlarım değişir mi?

cumhur_kacaklı

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
*Merhaba arkadaşlar benim sorum ben ortapedi (ileri derece kifoz sikolyoz), epelepsi (sara), ileri derecede astım kronik hastasıyım 2003 yılında Ankara Numune hastanesin de %67 verdiler.
Bu rapor Başbakanlık Özür lüler Daire başkanlığında, SGK'da, işkur da, Ankara Valiliği Defterdarlığı nda mevcut.
Ben 2011 yılında Gazi Ünüversitesinde ağır operasyon (ameliyat) geçirdim belime 6+6 vidalar takıldı. Şimdi bu operasyondan (Ameliyat) dolayı kreterler değişirmi yeni rapor isterlermi
Ben 17 yılı 4250 gün doldurdum, emekli olabilirmiyim bir sorun çıkarmı ? şimdiden teşekkürler
*

benimde silikozis hastalıgına yakalan amcam var calısırken yakalandı.döküm işinde çalısıyor 5000 kusur prım gunu var yaşı bekliyor yılı dolmus erken emeklimi yoksa malulenmi olur,tercihimiz erken emeklilik meslek hastalıkları hastanesıne basvurdu raporları sgk ya gıttı sonuç beklıyoruz calısamaz raporu için.

cumhur_kacaklı
Önceki raporunuz sürekli ise ve siz oran yükseltmek ya da başka nedenlerle tekrar rapor alıp müdahale etmediğiniz sürece bahsettiğiniz haklarınız olumsuz etkilenmez.
Emeklilik konusunda ise doğum tarihi, ilk sigorta giriş tarihi, hangi sosyal güvenlik kurumuna tabi olduğunuz gibi bilgilere ihtiyacımız var.
Bir de raporunuzun defterdarlıkta da olduğunu yazmışsınız, vergi indirim hakkınız var mı yani ?

Ufukkalp öncelikle ilginizde dolayı teşekkürler doğum yılım 1979 sgk başlangıcım 06/16/1998 prim gün sayısı 4250 sorumda demek isteğim 2011 den önce ileri derecede kifoz skolyoz hastasıydım 2011'de 12 saat ağır operasyon geçirdim (ameliyat) 6+6 Vidalı platin takıldı bundan dolayı yeni rapor istenirmi kuşkum bu

Rapor dada sürekli dir onayı var

Vergi indiriminden 2003 buyana yararlanıyorum ikinci derecede (67)

Hakan Bey
Bahsettiğiniz ameliyat iyileştirmeye yönelik mi, ilerlemeyi durdurmaya yönelik mi bilmiyorum.
Ameliyat sonrası omurilikteki eğrilik düzeliyor mu,düzeltildikten sonra mı platinle sabitleniyor?
Vergi indirimi süre kısıtlamalı değilse ömür boyu geçerlidir,ameliyatla düzelecek durumlar için sürekli vermezler zaten.
Sizin sürekli vergi indiriminiz olduğuna göre hiç ameliyat falan konularına girmeden erken emekli olabilirsiniz.
Siz emeklilik için sgk na başvurduğunuzda sgk vergi dairesi ilke yazışma yaparak vergi indiriminizi sorar, olumlu cevap geldiğinde aylığınızı bağlar.
Emeklilik yönünden 17 yıl 3840 prim günü şartlarına tabisiniz, yani şartlarınız oluşmuş.

Vergi indirim hakkı sürekli ise, emeklilikte yeniden rapor istenmez. Kontrole tabi tutulmanız da çok çok düşük bir ihtimaldir.

Üst Alt