Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken Emeklilik Tablolarındaki Haksızlık

ForeverCeo

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
2008_oncesi.PNG

2008_sonrasi.PNG

Arkadaşlar erken emeklilik konusunda üstte iki tablo var. Kendimden örnek vererek konuya girmek istiyorum. Ben 2005 sigorta girişliyim, erken emeklilik için 1. tabloya göre 20 yıl - 4400 gün şartlarına tabiyim. Ama mesela ben misal 2009 sigorta girişli olsaydım 18 yıl - 4200 gün şartlarına tabi olacaktım. Bu tablolara göre neden 2008 yılından sonra sigortalı olanların süresi düştü, 2003 - 2008 arası sigorta girişlilerin ne kabahati var da 20 yıl şartı isteniyor? Tabi ben 2009 sigorta girişliden her halikülarde daha erken emekli olacam ama benim dikkat çekmek istediğim konu tablolardaki adaletsizlik. Bu adaletsizliğe itiraz etme hakkımız yok mu?

Bu konuda başlıklar vardı sitede, ama şimdi bulamadım... Evet, bu haksızlık var. Bu konuda dava açılabilir aslında. Ama açan var mı, bilmiyorum.

Evet Kısmet Hanım verdiğiniz forum başlığı benzer bi konuyu ele alıyor. Ben o başlığı göremedim o yüzden burada açtım. Aslında dava açmadan bu tabloları ileteceğimiz bi yetkili merci varsa mesela mail atarak bu konuda dikkatlerini çekebiliriz. Bu konuda girişimde bulunan, bulunmak isteyen, bilgisi olan arkadaşlar lütfen paylaşımlarınızı esirgemeyin.

Iyi bir konuya değinmişsin. Sırf bu tablodan dolayı bende bağkurdan emekli olmayı düşünüyorum.

Benim 19 yıl 4240 gün den 16 yıl 3700 güne düşüyor. şuraya bakya enayimiyiz neyiz anlamadım.

officer;

İlker Bey forum başlığınızı takip ettik. Memur olunca dava açmaktan vazgeçmişsiniz. İnşallah bizler de memur oluruz da daha erken emekli olma hakkını elde ederiz. Gerçi memur olunca kim emekli olmak ister ki :)

Arkadaşlar bu konudaki girişimlerinizi ve önerilerinizi paylaşın lütfen...

Peki ne yapmak lazım .... Mesela benim bağkurlu olma imkanım var bunu kullanmalı mıyım. Ve kullanmam mı daha avantajlı olur. Sonuçta erken emeklilik bir defa verilen bir hak. Ve dönüşü yok.

Üst Alt