Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emeklilik ve sağlık raporu ile ilgili geniş bilgi rica ediyorum..?

gizemli5234

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar,Ben 1988 doğumluyum, 6 yaşında intihabı hastalığı geçirdim Ve beyin ameliyatı oldum Kafamın sağ Bölümünde belirli ölçüde kemik yok, Sol kol ve elde güç kaybı mevcut Sağ el ve kolumun yarısı i diyebilirim, Askerlikten muaf oldum, Şuan özel sektörde çalışıyorum. Şu ana kadar herhangi bir rapor almadım.2007 den beri sigortalıyım Ve 1400 gün küsür ödenmişligim var.Erken emeklilik için ve Istanbul IETT Otobüslerin de kullanabileceğim kart için Almam gereken raporun yol haritasını soruyorum, Yüzde kaç rapor alırsam Ne kadar zamanda emekli olabilirim...Ilgilenenlere çok teşekkür ediyorum...

Alacağınız rapor oranı emeklilik kriterlerini belirler sosyal haklar için ise belediyeye müracaat edebilirsiniz. Ben size emeklilik ile ilgili bilgileri vereyim. İş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak bulunduğunuz ilin Maliye (mükellef hizmetler birimine) vergi indirim hakkı için müracaat edin Maliye sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk eder ve rapor almanızı talep eder sizde bu arada hastaneye dilekçe ile tarafıma sağlık kurulu raporu verilmesini istiyorum diye dilekçe verirsiniz hem siz kendinize rapor alırsınız hem de maliyeye gidecek rapor hazırlanır.

Alacağınız vergi indirim hakkına göre şu tablodan emeklilik kriterlerinizi öğrenebilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

Işyerinde çalıştığını gösteren belge olarak Maaş bodrosu ile başvuru yapabilirmiyim Ayrıca bu konu ile ilgili iş yerime bilgi verilir mi veya bilgi alışverişi yapılırmı..? Sosyal hakları için belediye başvurman gerekli olacağını yazmışsınız bu konu hakkında net Bilgi verebilir misiniz

Üst Alt