Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emeklilik ve vazife malüllüğü maaşı aynı anda alınabilir mi?

art_SRY

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 2000 yılında askerde iken sağ omzumdan amyotrofik nevralji tanısı ile askerliğe elverişli değildir raporu ile terhis edildim birkaç tane hava değişimi belgeleri hepsi elimde askerden sonra defterdarlık aracılığı ile vergi indirimi için başvuru sonucum W onaylandı Allah kısmet ederse 2013 ekim ayında vergi indirimine tabi emekli dilekçemi vereceğim yaklaşık bir ay kadar önce vazife malulü olabilirmiyim diye gerekli evraklar ile ankara emeklilik hizmetleri müdürlüğüne dilekçe ile başvurdum onlarda bilgi eki olarak askerlik şubesine yazdıkları yazıyı bana göndermişler bugün elime ulaştı askerlik şubesinden hava değişim raporlarını terhis teskeresini v.s. istiyorlar birincisi bu bağlama ihtimali olduğunumu gösterir? diğer bir konu yakında emekli olacağım için vazife malulü ve yaşlılık emekli aylığının her ikisinide bana bağlarlarmı yoksa birisini keserlermi?

Her ikisini de aynı anda alabilirsiniz.

Süreç işlediğine göre, olumlu olma ihtimali daha yüksek geldi bana

merhaba sgk dan e hizmetlere girdiğimde 4-a aktif görünüyor 4-c aktif görünüyor bu ne anlama geliyor? vazife malulu evraklarını takip edebileceğim online bir yer varmıdır

bu tip işlem ve süreç hakkında bilgisi olan varmıdır işlemler ne kadar sürüyor ne kadar sürede cevabı geliyor yada baglanan maaş ne kadar oluyor veya değişkenlik gösteriyormu özür oranına göre

teşekkürler abi umarım sonuç olumlu olur telefonda hala inceleniyor deniliyor fakat tam açıklama bulamadım neyse gelişmeleri ayrıca belirtirim

vazife malulü maaşları ne kadar alan yada bilgisi olan varmıdır süreç ne kadar sürüyor bilgi verirseniz sevinirim.

Vazife malulü aylığı ne kadar olur, bilemiyorum. Bu çok değişkendir herhalde. Kurumuna, kademesine, çalışma yılına, sakatlık oranına vs. göre belirlenir.

Ya sabır, deyip, bekleyip göreceğiz. :)

askerlik şubesi asıl evrakları 04/05/2012 tarihinde sgk ya göndermiş fakat sgk hala bize ulaşmadı diyor askerlik şubesine soruyorum evrakların asıllarını normal posta yolu ile göndermişiz diyor şimdi evrakların kaybolma ihtimali ortaya çıktı bu evrakların asılları bunlar kaybolursa ne yapabiliriz postane birşey bilmiyor kayıtsız evrak diyor ne yapacağımı şaşırdım şimdi en son sgk bana 2 hafta kadar bekle ondan sonra araştırmaya başla diyor kimsenin kimseden haberi yok askerlik şubesinin bu evrakları iadeli taahhütlü göndermesi gerekmiyormuydu?

4 mayıs tarihinde göndermiş, bugün 6 mayıs! :) 4 nisanda mı göndfermişler yoksa? Kurumlkar arası evrakların 2-3 haftadan önce ulaşması imkansız gibi bieydir. 1 ayda ancak işlem tamamlanır bence.

04/04/2012 tarihinde göndermişler yanlış yazmışım

evrağı sonunda bulabildik kayda girmiş göründü en sonunda 08/05/2012 bundan sonra artık onların insafına kaldık kaç günde biter kimbilir?

Üst Alt