Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emeklılıkle malulen emeklılık arasındakı maaş farkı nedir?

kader12

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
bir kişi şimdi erken emeklılıkle yada malulen emeklılıkle emeklı olsa aynı paralarımı alıyor. yoksa erken emeklılıkle daha fazlamı baglanır emeklı maası?

:)
soruyu söyle sor: erken emeklilik mi avantajlı yoksa malül emeklilik mi?
aslında ikisi de üç aşağı beş yukarı aynı para alabilir.

Önemli olan hangisi avantajlı? Erken emeklilik, çünkü tekrar çalıştığında maaş kesilmiyor.

Anlamlı bir fark yok. Hangisi ile daha erken emekli olunabiliyorsa, olmak lazım. Bilmem kaç yıl erkenden/fazladan emekli maaşı almaktan daha avantajlı hiç bir şey olamaz.

Ama aynı anda her ikisi de hak edilebiliyorsa, o zaman Yaşlılık emekliliği tercih edilmeli. Emekliyken çalışmaya dair daha avantajlıdır: http://www.engelliler.biz/forum/eme...enlerin-emekliliklerine-dair-uygulamalar.html

:) evet haklısınız tam anlamıyla sormak istediğim buydu.
fakat annemin erken emekli olabilmesi için 1,5 yılı var ayrıca 3,600 olabılmesi için 1,5 yıl çalışma+1 çocuk dogum borclanması yapmamız gerekmekte.şuan hala çalışmakta eğer aynı meblalar söz konusu ise malulen olmasında fayda var diye düşünmekteyim.
haksızmıyım?
annem hakkında yanlış karar vermekten çok korkuyorum.
3ay önce bypass oldu,şeker ve kolestrol hastası.istanbulda yaşamakta ben samsundayım emekli olduktan sonra benim yanıma yerleşicek o yüzden emekliliğini dört gözle beklemekteyiz.
ancak çalışmasınıda istiyorum neden kendini biraz işine versin,biraz kafasını dağıtsın çünkü annem kalp ameliyatından sonra çok alıngan sinirli bir insan halini aldı.çalışmanın onu rahatlatacağını düşünmekteyim (bilmiyorum yanlışmı düşünüyorum).
işi ağır değil yaşına göre yorulmuyorda sadece işe gidip gelmek yoruyor. bir dersanenin kantininde çalışmakta, patronları,müdürleri çok sever annemi çalışması konusunda problem yok sadece kafasını dagıtsın 3-4 dıyorum. bu 3-4 aylık zamandan sonra malulen emeklılığe başvuralım.
madem başvurucaksın 3-4 ay neden çalıştırıyosun anneni hemen başvur diyebilirsiniz ama annem evde oldugu sürece yemek harıcınde hıcbırsey yapmıyor süreklı yatmak ıstıyor bu sebeple bıraz hayata bağlanmasını istiyorum çünkü emekli olursada ya yatıcak ya oturucak herhangi bir aktivite yok amaç yok daha kötü onun için.
annem benim için çok önemli ve çok çookk değerli.
şimdi;
bu konuda büyüklerim ne der ne akıl verirsiniz bana cevaplarınız benım ıçın cok önemli.
şimdiden çok teşekkür ederim.

Eğer emeklilikten sonra çalışmak istiyorsa, o zaman Yaşlılık emekliliğini tercih etmelisiniz. Bu o kadar kişisel bir karar ki, kimsenin bir önerisi olamaz. Ama anlattıklarınıza bakınca, sanki çalışmayı sürdürmesi çok daha iyi gibi görünüyor.

OturanBoğa;

aynı düşüncedeyim. çalışan demir pas tutmaz. mesela babam 5 yıl önce baypass oldu (sigara, içki, kumarı yok çok sağlıklı beslenir) buna rağmen bypas oldu. 16 yıldır emekli, şuan 5 km her gün yürüyüş koşu yapıyor, evde kalmaktan sıkılıyor.

bence çalışırken malulen emekliliği hak etse bile bu hak yan cebinde dursun. ne zaman yorulduysa o zaman emekliliğe ayrılsın.

merhaba benim acil olarak bilgi almak istediğim konu şu;
1--annem 1979 sigorta girişli. 3600 günden yaş şartı beklemeden erken girişli olduğu için emekliliğe hak kazanıyor...
2--anneme 2 yıl önce rapor aldık ve rapor oranı %68 2. derece engelli bundada 3600 gün 15 yıl sigortalılık süresi ve vergi indirim onayı geldi ankaradan, yaş beklemeden emekli olmaya hak kazanıyor.
şimdi sorum şu;
annem hangisine göre başvurmalı hangisi maaş acısından daha avantajlı ve örnegin haziran 15de emeklılıge basvuruldu 15haziran itibariyle emekliliği başlıyor dogrumudur. acil cevap yazarsanız ona göre işlem yapacagız çok tesekkur ederız sımdıden.

Emekli aylığı, başvurulan tarihi izleyen ayın birinci gününden itibaren bağlanır.
15 haziranda başvurduğunuzda aylığınız 1 temmuz itibarıyla başlar.

Üst Alt