evet haklısınız tam anlamıyla sormak istediğim buydu.
fakat annemin erken emekli olabilmesi için 1,5 yılı var ayrıca 3,600 olabılmesi için 1,5 yıl çalışma+1 çocuk dogum borclanması yapmamız gerekmekte.şuan hala çalışmakta eğer aynı meblalar söz konusu ise malulen olmasında fayda var diye düşünmekteyim.
haksızmıyım?
annem hakkında yanlış karar vermekten çok korkuyorum.
3ay önce bypass oldu,şeker ve kolestrol hastası.istanbulda yaşamakta ben samsundayım emekli olduktan sonra benim yanıma yerleşicek o yüzden emekliliğini dört gözle beklemekteyiz.
ancak çalışmasınıda istiyorum neden kendini biraz işine versin,biraz kafasını dağıtsın çünkü annem kalp ameliyatından sonra çok alıngan sinirli bir insan halini aldı.çalışmanın onu rahatlatacağını düşünmekteyim (bilmiyorum yanlışmı düşünüyorum).
işi ağır değil yaşına göre yorulmuyorda sadece işe gidip gelmek yoruyor. bir dersanenin kantininde çalışmakta, patronları,müdürleri çok sever annemi çalışması konusunda problem yok sadece kafasını dagıtsın 3-4 dıyorum. bu 3-4 aylık zamandan sonra malulen emeklılığe başvuralım.
madem başvurucaksın 3-4 ay neden çalıştırıyosun anneni hemen başvur diyebilirsiniz ama annem evde oldugu sürece yemek harıcınde hıcbırsey yapmıyor süreklı yatmak ıstıyor bu sebeple bıraz hayata bağlanmasını istiyorum çünkü emekli olursada ya yatıcak ya oturucak herhangi bir aktivite yok amaç yok daha kötü onun için.
annem benim için çok önemli ve çok çookk değerli.
şimdi;
bu konuda büyüklerim ne der ne akıl verirsiniz bana cevaplarınız benım ıçın cok önemli.
şimdiden çok teşekkür ederim.