Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emeklilikte mi, normal emeklilikte mi daha yüksek maaş alınıyor?

art_SRY

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
merhaba daha önce soruldumu tam emin olmadığımdan bunu yazıyorum ben 17 yıl 3920 günden vergi indirimine tabi olarak emekli olacağım benim sormak istediğim normal bir vatandaş 25 yıl çalışıp emekli olduğunda aynı maaşımı alırız her ikiside asgari ücretten yattığını varsayarsak konu hakkında bilgisi olan varsa ilğili kanun maddesinide ekleyebilirse çok sevinirim.

şöyle sorayım ben 17 yıl 3920 gün 48000tl prim yatırıyorum o 25 yıl 70000 tl yatırıyor ben vergi indirimine tabi emekli oluyorum o normal emekli oluyor devlet bunu hesaplamasında beni o kadar yatırmış gibimi gösteriyor malulen emekli olmuyorum vargi indirimine tabi olarak çalışıyorum öyle emekli olacağım

en iyi cevabı S G K sorsanız daha iyi olur. burda bazı yorumlarda primler 7000 güne tamamlanıyor diye söyleniyor ama net bir şey bilen yok..

7200 gün prim üzerinden maaş hesaplanır (5510 sayılı yasanın 29. maddesi).

Ama bunu hiç bir önemi yok... 17 yılda emekli olan biri 25 yılda emekli olacak kişiden 7 yıl erken emekli olup emekli maaşı alacak. Bundan daha karlı bir durum olabilir mi?! Kaldı ki emekli maaşları arasında öyle anlamlı bir fark da olmaz zaten. Ne kadar erken emeklilik, o kadar iyi.

Üst Alt