Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emeklilikten yararlanmak için herhangi bir kuruma başvurmak gerekiyor mu?

bist

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, 2010 Ekimden beri özel bir şirkette çalışıyorum. Engelli kadrosunda çalışıyorum. Vergi indiriminden yararlanmıyorum. Erken emeklilik için de hiçbir kuruma başvurmadım. Raporomu mail ile çalıştığım şirkete yolladım sadece. Erken emeklilik için herhangi bir yere başvurmak gerekiyorum. Beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.
İyi günler dilerim..

vergi indirimi alman lazım onun içinde deftardarlığa başvurman lazım

847 gün çalıştığım görünüyor şuan. ama bu sürede vergi indiriminden yararlanmadım. yani bu süreyi yok mu sayacaklar:( doğru mu anladım.

ssk giriş tarihinden sonra mı,engelli oldunuz? raporunuz,ssk giriş rarihinden önce mi? vergi indirimi için,defterdarlık sizi yetkili hastaneye sevk edecek,hastanenin sağlık kurulu size % ... bir rapor verecek.bu rapor Ankara daki sağlık kurulunca onaylanırsa, 1. 2. veya 3. derecede vergi indiriminiz olacak.

İlk sigortalılığınız 1 ekim 2008'den sonra ise, emeklilik için aşaüıdaki tabloya tabi olacaksınız.

Emekliliğinizle vergi indiriminin hiç bir ilgisi yok. Vergi indirimi almak sadece maaşınızda küçük bir artış sağlar, o kadar.

Emeklilik zamanınız geldiğinde sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler. Verilecek rapor temelinde emeklilik işlemleriniz gerçekleştirilecek. Yani, şimdiden yapmanız gereken hiç bir şey yok

2008_sonrasi.PNG

storm43;
Hayır, işe girmeden önce engelliydim. Raporumu verip öyle işe girdim. Şuan engelli kadrosunda çalışanım. Bu durumda erken emeklilikten yararlanabiliyor muyum?

oturanboğa;
çok teşekkür ederim ilginiz için..

Evet, yukarıda aktardığım tabloya istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz

Üst Alt