Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Erken engelli emekliliği kontrole tabi tutulabilir mi?
%45 engelliyim. 2024 senesinde erken engelli emeklisi olma hakkım var. Ama kafama takılıyor; bunu da kontrole tabi tutarlar mı ? Bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim. Teşekkürler...
Hocam tamam da bu %45 raporu koskoca Tıp fakültesinden aldım Ve 3. derece vergi indirimi için de yeterli görüldü. İş bu haldeyken yine kontrol muayenesi istenmesi saçma değil mi ?
daha çok varmış emeklinize o zamana kadar ne gibi değişiklikler olur bilemeyiz olumlu olumsuz ancak şu anda süresiz emekli olanlardan şikayet usulsüzlük gibi bir durum yok ise kontrol istenmez sgk genelde kontrol istemez ancak dediğim gibi şikayet usulsüzlükler söz konusu olursa kontrol ister
tabii saçma. koskoca devlet hastanesinden süresiz rapor almışsın.kontrol olmaması lazım. mesala adamın ayağı ampute veya diyaliz hastası engelli raporuyla emekli olmuş.düşün kontrol istiyorlar. sanki geçen sürede adamın ayağı çıkacak veya vücut böbrek üretecek.
kurbağa mıyız biz?
rapor alınan tarihlerde o ilde rapor sahtekarlığı veya çete rapor yolsuzluğu gibi bir durum oluşmuş ise belli tarih aralığındaki kişilerin hepsinden veya bir kısmından tekrar kontrol istenir yaşın yanında kuruda yanıyor bazen .kontrol istenmesi pek görülen bir şey değil şimdiden kafaya takmayın bence
Yok, bu %45 raporu 1999 yılından beri tedavi gördüğüm İstanbul / Çapa tıp fakültesinden aldım. Rapor sahtekarlığı gibi bir durum söz konusu değil. Aksi yönde şüphelenip soruşturma açarlarsa da hiç sıkıntı değil. 18 senelik tedavi dosyam&epikirizim var. Zaten anayasada kazanılmış hakların korunması diye de bir ayrıntı var.
O zaman raporun surekli olmasinin ne anlami kaliyor.birileru usulsuzluk yapiyorsa namusuyla raporunu alanin ne sucu varki yeniden ugrasturiliyor.belli tarihler arasinda bur problem nedeniyle herkesten rapor isteniyorsa belkide bizim raporlar icinde istendi ve belki elimize bildirim gecmedi .
mesela baska bir meseleden dolayi maliye bana vergi cezasi yazmis ancak ben bunu rastgele e devlette gezerken anladim.odemeden sordum.teblig edilmistir diyor.halbuki beni ne arayan oldu ne soran.demem o ki ya elimize raporu yeniletmemizi isteyen tebligat gecmezse ve buz raporumuzu kullanmaya devam edersek blne olacak.raporumuzun suanki durumunu e devletten veya baska bir yerden sorgulayabilevegimiz bir link varmi
bu konu çok eski ve madur olmuş arkadaslar var kontrol olayından bu siteye 10 yıldır üyeyim sadece en fazla 6.7 arkadas biliyorum madur olmuş o kadar kontrol olayında