hasan hoca
Merhaba,hocam anladığım kadarıyla 5434 sayılı mülga kanuna tabi olarak engellilik hakkınızı kullanarak erken emekli oldunuz.
Hocam bahsettiğiniz gibi 5335 sayılı kanunun 30. maddesi emekli aylığı kesilmeden kimlerin görev yapabileceği ve göreve dönebileceği hakkında 4 fıkrasında muafiyet hakkı verilenler meslek gruplarının bent bent listesi mevcuttur.Tam olarak bilememekle birlikte sizin emekli maaşınızın kesilmeden tekrar çalışmanıza imkan tanıyabilecek 5335 sayılı kanunun 30. maddesinin 4.fıkrasının bir örneğini yazının ekinde paylaşacağım.
İnşAllah size uygun bir bent veya durum mevcuttur.
Saygılar.
5335 Sayılı Kanunun 30. Madde - 4. fıkrası;
"Bu maddenin ikinci ve üçüncü fıkra hükümleri;
a) Cumhurbaşkanlığına seçilenler,
b) Cumhurbaşkanı yardımcılığı veya bakanlığa atananlar,
c) Yasama Organı üyeliğine seçilenler,
d) Mahalli idareler seçimleri sonucuna göre görev alanlar,
e) Sadece toplantı veya huzur ücreti ya da hakkı ödenen görevleri yürütenler ile yönetim ve denetim
kurulu üyeliği ücreti karşılığında görevlendirilenler,
f) Yaş haddini aşmamış olmaları kaydıyla her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında
ders ücreti karşılığı ders görevi verilenler (üniversitelerde ders ücreti karşılığı ders görevi verilenler hakkında
yaş haddini aşmamış olmaları kaydı aranmaz.),
g) Vakıf üniversitelerinde görev alanlar,
h) Özel kanunlarında veya Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde emeklilik veya yaşlılık aylığı
kesilmeksizin çalıştırılma veya görev yapma hakkı verilenlerden Cumhurbaşkanı tarafından (
) atanan veya
görevlendirilenler ve Türkiye Büyük Millet Meclisince yapılan seçimler sonucunda görev verilenler,
i) 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 60 ıncı maddesinin (a) fıkrası uyarınca Yasama Organı
üyeliğinin bitiminden sonra öğretim üyesi olarak atanmış olanlar,
j) (Ek: 31/10/2016-KHK-678/20 md.; Değiştirilerek kabul: 1/2/2018-7071/20 md.) 27/7/1967
tarihli ve 926 sayılı Türk Silâhlı Kuvvetleri Personel Kanununun ek 36 ncı maddesi kapsamında istihdam
edilen ihtiyat pilotlar ile Millî Savunma Bakanlığı ve bağlı birimlerinde personel ve askeri öğrenci temin
faaliyetine yönelik hizmetlerin yürütülmesi için görevlendirilen emekli subay ve astsubaylar,
k) (Ek: 17/4/2017-KHK-690/34 md.; Aynen kabul: 1/2/2018-7077/30 md.) 18/3/1924 tarihli ve
442 sayılı Köy Kanununun 74 üncü maddesine göre görevlendirilen güvenlik korucuları,
Hakkında uygulanmaz"
Not: 5335 sayılı kanunun 30. maddesinin 2. v 3. fıkrası; devlet memuru emekli olanların tekrar emekli olduğu görevlerine geri dönemeyeceklerini , ülkemizde bulunan tüm emekli ve yaşlı aylığı alan vatandaşlarımızın devlet memuru olmaları ve devlet memuru emeklisi iken görevlerine geri dönebilen tüm devlet memurlarının emekli aylıklarının kesileceğini hükme bağlıyor.