Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erzurum'da aşılamaz kaldırımlar ve belediyenin umursamazlığı! [Soru]

Fuzulim

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
"Bir ülkenin demokrasi (uygarlık) seviyesi, o ülkedeki kaldırımların seviyesiyle ters orantılıdır."

Eğer bu söz doğruysa. Bizim buralarda demokrasinin, uygarlığın zerresi yok demekki.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir merkezine 2008 yaz sezonunda yaptırılan kaldırımlar geçmişte yapılanları dahi aratacak şekilde cadde boyunca 35-40 cm yüksekliğinde kale suru gibi yaptırılmaktadır.
Yüksek Kaldırım Dalında Yeni bir Türkiye Rekoru sayılabilecek bu kaldırımlar hakkında Yetkililere bir çok kez sözlü uyarılarımı yaptıysamda, ricalar ettiysem de nafile. Adamlar bildiklerini yapmaya devam ediyorlar.
Sadece engelliler değil, normal insanların dahi yaşam standartlarını düşüren bu kaldırımlar adeta kale suruna benzemektedir. Trilyonlar harcanmasına rağmen, bütün mantık, vicdan, bilim kurallarının ve otomobil ve insan standartlarının ihlal edildiği, düşüncesizce yapılan bu kaldırımlardan dolayı ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ni kınıyor ve bu konuda sizlerinde fikirlerini almak istiyorum. Ne yapmalıyım?

Fuzulim kardeşim, :)

Yüksek kaldırımlar , sadece Erzurum'un değil hemen her büyük kentin sorunu! Daha doğrusu hem sorun, hem (salakça :evil: ) bir çözüm!!

Kaldırımların neden yüksek yapıldığını senin daha iyi bilmen gerekir.. Benim duyduğum gerekçelerden biri şu: Trafik canavarları/magandaları arabalarını alçak kaldırımları kullanarak kaldırımlara park ediyorlar ve oraları işgal ediyorlar. :evil: Bunlardan "illalah" diyen yerel yöneticiler de çareyi kaldırımı yükseltmekte buluyor.. Yani sakatlara gıcıklıklarından değil! :)

Samsun Belediyesi buna şöyle bir çözüm bulmuştu: Böyle problemli kaldırımların kenarına 1'er metre arayla (sanırım 5 cm. çaplı) demir borular çaktı.. Hepsini merdiven tırabzanı gibi birleştirdi. Böylece arabaların kaldırıma çıkmalarını engelledi.. Üstüne bu boruları da Samsunspor'un rengine boyadı. Ortalık kırmızı-beyaz çiçek gibi borularla doldu. :D

Öner bakalım bunu ilgililere.. Bence yüksek kaldırımdan daha makul.. Hem masrafı da daha az olur..

Demokrasiye gelince.. Demokrasi insanların rejimidir. Kaldırımların ve magandaların değil.. :evil: Oy toplayacağız diye insanları eğitmeyen, maganda yetiştirenler utansın!!

Benim sorunum da rampalarla usanmadım Bayburt ta iki rampanın fotosunu cektim böyle rampalar burada çok ama ben ikisiyle yetineyim

İlk resim,

Kaldırım daki rampanın eğimine bir şey demiyorum ama yağmur sularının akması için öyle bir hark yapmışlarki Akülü sandalyemin oradan geçmesi imkansız hele yukardan aşağı inerken çok tehlikeli gaz ı iyi ayarlayamazsanız akülü sandalyenizle tepetaklak olabilirsiniz bu yüzden yanımda biri varsa akülü sandalyemi arkadan ona tuttururum yoksa hiç kaldırıma cıkmadan doğrudan Trafiği içine dalarım :)))

İkinci resim,

Burası Bayburt Valiliğin önü Burada ki rampa kısa bir süre önce yapıldı koşkoca Bayburt valiliğin önünde rampa yok demesinler diye yapıldı. Çünkü rampada öyle bir eğim varki değil akülü tekerlekli sandalye sağlam adam bile bu rampadan çıkamaz resimde eğim tam gözükmüyor ama çok iddialı söylüyorum buradan sağlam adam bile cıkamaz. Türkiyede düzgün yapılan bir şey yok yapılanlarda yapmış olmak için yapılan şeyler vesselam...

Haklisiniz arkadaslar izindeykende benim en büyük derdim kaldirimlardi carsiya hic yalniz gitmeye cesaret edemezdim cünkü yardim almadan cikamiyordum 50 -60 cm ama gecen yil memlekete gittigimde cok güzel yapilmis her yerler ayni oranda15cm yüksekligi ona cok sevindim .
Bir de benim en büyük derdim magaza önünde veya herhangi bir yerde merdivenler ve merdivenlerde hic tutunacak yerlerin olmamasi .Bazen düsünürüm bu sehirde hic yasli hasta veya engelli insanlar düsünülezmi diye.

Üst Alt