Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Esansiyel hipertansiyon hastalığı için oran verilmiyor mu?

Reblacks

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
4
Merhaba,
Bugün heyet günümdü.
Enteresan bir durum yaşadım. Ne olacağını da bilmiyorum belki fikir veya çözüm önerebilen olur.

Böbrek fonksiyon bozukluğum var , protein kaçağı. Buna bağlı olarak esansiyel hipertansiyon hastasıyım aynı zamanda yaklaşık 10 yıldır tansiyon ilacı kullaniyorum.
Bu rahatsizliğim ile 2 kere engelli raporuma belirli bir oran aldım, ekstra olarak uyku apnesi ve işitme kaybı da var.

Ancak bugün doktor , tansiyon hastası oluşumun engel teşkil etmediğini belirtti. İnternetten yaptığım araştırmada %10 esansiyel hipertansiyon orani olduğunu gördüm.
Birşeyi mi yanlış düşünüyorum yoksa doktor mu acayipti ne diyorsunuz?

Hepsini gezdim hocam, pazartesi tekrar iç hastalıkları doktoru ile görüşeceğim. O da bana veremeyiz derse şikayet edeceğim. Doktorların keyfine göre hareket etmeyecek sistem elbette.

Şuanda tek kulak 78 dB işitme kaybi ve ileri derecede uyku apnesi var. Uyku apnesi yüzde 35 ediyor , eğer tek kulak işitme kaybi yüzde 40 tamamlarsa itiraz etmeyeceğim ancak totalde yüzde 40 olmazsa şikayet edeceğim.

Sayın Hocam iç hastalikları nefrolojiye sevk etti orası oran vermeyeceğini söyledi. Tekrar dönüp dahiliye doktoruna uğrayamadim saat 12.00 ye kadardı muayne süresi yetişmedi. Ancak pazartesi günü dahiliye doktoruna gidip durumu anlatacağim. Ama ben nefroloj sevk ettim o o oran vermemiş derse itiraz sürecini başlatacağim.
Bu memlekette düzgün yaşamak gerçekten çok zor ; hasta olmak daha zor.

Teşekkür ederim 🙏

🙏

Üst Alt