Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Esansiyel hipertansiyondan hava değişimi aldım. Askerliğim devam eder mi?

kadirrrr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ESANSİYEL HİPERTANSİYON 42/C SMKARKADAŞLAR saygılar ben 15 ağustos 2013 te askere gitim 15 gün askerde kaldıktan sonra izmir askeri hastanesinde yatırıldım orda bi hafta hipertansiyondan dolayı yatırıldım heyete çıktım heyet 3 ay esansiyel hipertansiyon 42/c smk madesine göre beni gönderdi fakat ben askerdeyken boy:1 76 kilo 107 idi şuan boy 1 77 kilo 115 oldum ve hava değişimi süremin bitmesine 12 gün kalmış askerlik şubesi bana dedi hava değişimi bitiği gün gel seni askeri hastanesine göndeririz acaba arkadaşlar benim bu sonraki aşamalar sizce nasıl olucak raporda kiloyla ilgili hiçbirşey yazmıyor tanı esansiyel hipertansiyon 42/ c smk madesi diye geçiyor acaba askere tekrar alırlarmı yoksa nasıl bi durumla karşılaşacam bi yardımcı olursanız sevinirim sayqılar.....

Tansiyon durumunda bir değişiklik olmazsa, yine 3 ay rapor verilir. O sürenin sonunda da muaf tutulursun. Ayrıca boy-kilo oranın da muafiyet sağlayacak düzeye ulaşmış durumda. Hastaneye gittiğinde bu da göz önünde bulundurulur gerekirse...

Anladım oturan boğa raporda falan hiç kiloyla alakalı birşey yazmıyor ve tansiyon şuan çok şükür iyi hiç bi rahatsızlığım yok ama beni tansiyondan düzeldi diyip birliğe sevk ederlermi ?

Bide Bülent bey 42 C smk yazıyo raporda size zahmet bunu bana araştırıp paylaşabilirmisiniz saygılar ????

zamanım kısıtlı pazartesi askeri hastaneye gidecektim acaba bi cevab alabilirmiyim sizden ? ? ? ?

42C dediği, tedavi ile düzelebilen rahatsılıklardan dolayı geçici rapor verilmesidir. Eğer tansiyon sorunun düzeldiyse, o açıdan askerliğe devam ettirirler... Ama hastaneye gittiğinde kilo konusunu da dile getirirsen, bu sefer kilo-boy oranı nedeniyle rapor vereceklerdir...

anladım bülent bey teşekürler pazartesi askeri hastaneye gidiyorum bakalım hayırlısı burdan sonucu paylaşırımm inşallah

abi selam ben bugün çıktım hastaneden 8 gündür yatışımı yaptılar tekrar 3 ay hava değişimi aldım esansiyel hipertansiyon tanısından kilo için ise 38 kilo farkım vardı muaf tutmadılar beni 40 kilo olsaydım muaf tutacaklardı ama 3 ay hava değişimi aldım tekrardan artık sanıyorsam bidaha askere almazlar sizde bülent abi sonuç ne olucak ?

abi askerliğe uygundur diye herhangi bir görüş bildirmediler esansiyel hipertansiyon tanısıyla yatırdılar tansiyonum sürek 160/100 180/110 en düşün tansiyonum 140/100 140/90 idi bende kilomuda belirtim ordan beni dahiliyeyede sevk eti ordada kilo ve boy oranımı ölçtüler 1,77 boy 113 kilo yazdılar ve 38 kilo fazlalığı dediler şuan raporda esansiyel hipertansiyon tanısı ve obezite tanıs tanımlanmamış yazıyor doktor 3 ay sonra görüşürüz dedi artık sonucu ne olucak sizce bülent abi ?

Anladım Abi Saqolun yani sizce ARtık HAva değişimi Vermeyip direk sonuca baqlarlar ve sizin dediqinize göre göndermezler inş birliqe dilmi abim benim konuyu az çok biliyorsunuz ?

Merhabalar . Ben 1995/4 tertip askerim. Esansiyel primer hipertansiyon hastasiyim . Tansiyonum genel itubari ile hep yuksek . Corlu askeri hastanesine gittim doktor yuzume bile bakmadi . Simdi ordan kardiyolojiden kasimpasa asker hastanesine gidice. Evet rahatsizim tansiyondan ve ailemin yanina gidip calismam gerekiyor . Askerlik benim icin suan gerckten luks biayrinti . Aileme bakmak icin calismaliyim. Sizce xuruk alabilmek icin ne yapmaliyim ? Yardimci olursanniz sevinirim . Tesekkurler.

Çürük alırsın. İlk önce sana iki kere 1.5 ay hava değişimi verirler. )90 günlük hava değişimi dolunca çürüğe ayırırlar. Nerden baksan Temmuz'u bulur. Fakat bu süre içinde dışarda Sgk'lı bir işe giremezsin. Hala asker olacaksın sadece hava değişimli.

Insallah solediginiz sekilde olur . Ben yeterki gideyim sigortasizda olsa calisirim. Doktora karsi tutumum ne olmali sizce ? Napmaliyim ? Bisey yapmama gerek varmi ? Ben bir ay hava degisimi aldim yeni dondum birligime bu negatif bi etken olur mu ? Tesekkurler tekrar ..

Sa abi . Ben kasimpasa askeri hastanesine gittim orda yattim ve beni haydarpasa gataya sevk ettiler . Simdi burda yatiyorum . Tansiyonumun sebebini hicbirseye baglayamadilar . Neden olduguna dair yani. O sebeptende gataya sevk oldum . Burdada tansiyonumun yuksek olmasi beni curuge goturur mu ? Kasimpasa asker hastanesindeki kardio tabibi heyete cikacaksin sana iki ay daha hava degisimi vericem demisti sonradan karar degistirdi gataya sevk etti . Sizce neden bole bisey oldu abi ? Abi cok endiseliyim aydinlatirsan beni cok sevinirim .

Gata da nefrolojide mi yatıyorsun. Hakkı hocayla Mahmut hoca bakıyor sana bildiğim kadarıyla. Merak etme bende yattım orda. dediğim gibi araştırırlar hava değişimi verirler. 90 günü tamamlayınca heyete çıkarırlar. Gata ya gidip de askere dönen görmedim tansiyondan.

Abim ben kardiyolojide yatiorum burda . Ne alakaysa bilmiorum ama burda yatiriyorlar . Tansiyon degerlerim 20 ,19,16,17, en dusuk 14 cikiyo . Hicbisey yapmiolar zaten bekliom ole yatiom ne olacak cok merak ediorum ama hayirlisi .

Merak etme yakın bir zamanda hava değişimi verir gönderirler. İkinci hava değişimi sonu da heyete çıkarırlar. Çürük alırsın..

Eyvallah abicim cok saol degerli tecrubelerin ve ilgin icin . Cok tesekkur ederim saol tekrar .

Üst Alt