Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Esansiyel Tremor hastalığı için %40 ve üzeri rapor alabilir miyim?

yildaydeniz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.

Öncelikle 26 yaşındayım. Üniversite 3.sınıf öğrencisiyim. yaklaşık lise yıllarımdan bu yana bende bedenimin tümden titremesi mevcut. 2 defa biri üniversite araştırma hastanesine gittim, ilk teşhisi oradaki profesör koydu ESANSİYEL TREMOR diye. Şimdi benim bu durumdan %40 + ve üstü rapor alabilmem ne kadar kolaydır ya da ne kadar zordur? Günlük yaşamımı o kadar etkiliyor ki bir çay bardağı ve altlığını bile asla titremeden bir yerden bir yere alıp götüremiyorum. Ki, ben farzı misa 5kg'lık dambıl'larla 15 dakika ağırlık çalıştığımda ya da taşıdığımda, ellerimi kullanamaz oluyorum. Bilgi sahibi olan arkadaşlarım beni bilgilendirirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
:confused::confused:
Saygılarımla.

yildaydeniz

kardeşim geçmiş olsun öncelıkle .bu rahatsızlık ben dede var ömur boyu topomaks 50 mg kulanıyorum ve engelımde 20 puanı bu oluşturdu zorla senınle aynı durumdayım...dıyer hastalıklarımla yuzde kırkın üstüne çıkabıldım.başka hastalıkların varsa belkı alabılırsın .ama bu hastalıktan tek alman sanırım çok zor...allah şifanı versın .

pasini

kardeşim öncelikle cevapladığın için teşekkür ederim. yalnız bana topomaks filan vermediler mysoline ve dideral ile geçiştirdiler zaten dideral benim hastalığıma etkisi olduğu söylenemez.

Dideralda kullandım kardeşim ama karaciğerini iyi gelmedi o yüzden onu kestiler.ilaç farketmez hastalık aynı önemli olan bu durumu açıkladım kardeşim...

pasini

benim kafam şuna takılıyor hadi ben %40 ve üzeri bu hastalık yüzünden rapor alamadım. Askerlik yapmak çok istiyorum ya peki askerlikte bana elverişssizdir raporu verirlerse ne olacak o beni düşündürüyor açıkçası. Çünkü hayatta ben nöbet tutamam zaten bende panik atakta var ani ses değişimlerinde olduğunca ürküyorum.

kardeşim her askere gıden savaşıyorm u sanıyorsun verırler gerı hızmete koguşta çarşaf yaparsın yemek yapanlara yardım edersın vs işmı yok askerıyede....

eger dediğin gibi bardağı kaldırıp içemiyorsan başında ve ellerinde titreme varsa traş olmakta zorlanıyor veya olamıyorsan belli bir efor veya yük taşıdıktan sonra titremen kontrolden çıkıyorsa biriyle konuşurken başın titriyorsa(bunlar bende var ve %42 aldım)

hastalığınızın derecesine göre değişir arkadaşım zaten bakınız arkadaş açıklamış kimi 20 olurken kimi 40 ları bulabiliyor yildaydeniz

Üst Alt