Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Esansiyel tremor hastalığından rapor alan var mı?

zerda34

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bende esansiyel tremor var bu durumu engelli raporuma dahil etmek istiyorum sizce oran verilir mi?

zerda34 sakatlık oranı cetveli 'nde şöyle bir kısım var. Burada bahsedilen tabloları incelerseniz daha net görebilirsiniz becerilerinize yönelik nasıl bir yöntem izlendiğini. Rahatsızlığın etkilerini tam olarak bilmiyorum ama ilaçla kalıcı olarak düzelme durumu yoksa yine değerlendirilebilirsiniz.

HAREKET BOZUKLUKLARI
Serebral disfonksiyona bağlı hareket bozuklukları bireyin günlük yaşam aktivitesini etkileyebilmekte, tremor, chorea, athetosis, hemiballismus ve distoniler ekstremitelerin rahat kullanımını bozabilmektedir. Bu nedenle hareket bozuklukları ile ilgili özür oranlarının değerlendirmesinde, bozukluğun günlük yaşam aktivitesi üzerine etkisine göre hazırlanan ve Kas-İskelet Sistemi bölümünde yer alan Tablo 4.1, Tablo 4.2.a ve Tablo 4.2.b kullanılacaktır. Alt ekstremitelerin hareket bozukluğu için Kas-İskelet Sistemi bölümünde yer alan ayakta durabilme ve yürüme tablosu (tablo 4.1) kullanılacaktır.

KKELEBEKK

Yok ilaç ile düzelen birşey değil anlık ilaç kullanıldığında biraz iyi gelebiliyor ama düzelme olmuyor

zerda34

o başlıkta arkadaş belirtmiş biraz, yani sizin de o duruma yakınsa ve % 40 almak sizin için yeterliyse şansınızı deneyin bence. Daha hafif veya ağır ise değişebilir oranlar. Yine aynı durumu yaşayan başka kişiler de tecrübelerini mutlaka paylaşırlar sizinle.

KKELEBEKK
Teşekkür ederim yorum için umarım paylaşımı görüp yorum yapan birileri olur

zerda34

en etkili tetrabenazin ve mysolin fakat mysolin aşırı sersemletiyor, yan etk ileri çok,,, ama benim tavsiyem kesinlikle ilaç kullanmayın çözümü yok ve böbrek ve karaciğere aşırı zararlı,, AKCİĞERİ açmaya çalışın nefes eğzersizleri,, konsantrasyon gerektiren eylemler ve ve ve kesinlikle sigaradan uzak durun

tremor

Dideral verildi ama daha öncesinde buna benzer ilaçlar aldığım için almayı tercih etmedim üstelik tedavi edici değil

ben hasta esansiyle temor ilaç çok kulandım fayde etmedı engeli raporu veryolar

Şuan ilaç kulanmiyorum olurmu

Üst Alt