Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Esansiyel Tremor hastasıyım. Askere alınır mıyım?

K!NG

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkeze merhaba bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.orta okuldan beri ellerimde titremem vardı ve 1 yıl kadar önce eesansiyel tremor hastası olduğumu öğrendim.3 aydır dideral kullanıyorum ve ilacın kontrollü olarak dozu arttırıldığı halde titremem asla geçmiyor.şu anda 21 yaşındayım.aöf öğrencisi olduğum için askerliğim tecilli.Bu hastalıktan dolayı askerlik yapar mıyım?bu kondua bilgilendirme yapan olursa çok memnun olurum.

Parkinsonun kardes hastaligi olarak biliyorum Essansiyel Tremoru..

Buyuk olasilikla "hayir" askere alinmazssiniz.

Kisisel 1 onerim olarak da.. Sube yolu ile sevk alin hastaneye.. ez kaza askere gider de oradan curuge cikmak gibi durum olursa, bayagiiiiii 1 sure hastanede yatarsiniz, ibiginizi bibiginizi incelerler..

En makul yolu sube de doktor kontrolune girip, sevk aldirmak..

Not: Devre kaybi olarak bilinen donemlerde subelerde doktor olmadigini biliyorum (yanlisim olabilir).. Celp donemlerinde muayene istemenizi ve/ya devre kaybi donemde kontrole gidicekseniz onceden subede doktor kontrolu olup olmadigini ogrenin.

Aksi halde askere alinir, silah altinda iken hastaneye gitmek durumunda kalirsiniz ki yukarda yazdigim sorunlari yasarsiniz.

bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim

Merhaba değerli kardeşim. Bende aynı dertten muzdaribim. Sırf sana yorum yazmak için siteye üye oldum. Esansiyel tremor hastasıyım. Henüz askerliğimi yapmadım. Geçen sene askere gitmeyi düşünüyordum. Şube başkanlığına gittim. Askeri hastaneye sevk ettiler. Askeri hastanede nöroloji doktoruna muayene olduğumda doktor, esansiyel tremor hastalığının askerliğe herhangibir engel teşkil etmeyeceğini söyledi. Benim sana yazabileceklerim şimdilik bu kadar. Eğer benimle bu konuda bilgi alışverişi yapmak isteyen olursa, msn adresim: esansiyel_tremors@hotmail.com

ilgin için çok teşekkür ederim kardeşim en azından aklımda soru işareti kalmamış oldu...

Üst Alt