Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Esansiyel tremor ve OKB ile malulen mi erken engelli emekliliğine mi başvurmalıyım?

eberco

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar bende esansiyel tremor ve okb var. Bu tabloda engelli başvurusu yapmam daha doğru değil mi?

Malulen emeklilik çıkmaz sanırım ?

@eberco

SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı alırsanız MAlulen emeklilik mümkün olur. HAfif ya da Orta tanısı alırsanız, engelli statüsünde erken emekli olabilirsiniz. tanının düzeyine göre de emeklilik kriterleri belirlenir:

Ocak_2025_sonrasi.jpg

Herkese merhaba,

Esansiyel Tremor, okb ve bipolar bozukluktan kurul başvurusu yapacağım engelli raporu için. Kurul hangi evrakları görmek istiyor. Tüm reçeteleri falan bastırmalı mıyız? Yoksa ilaç raporları yeterli mi? Bir de genel durumu anlatan dilekçe falan yazmalı mıyız? Tecrübel arkadaşlar yardım edebilirse sevinirim.

Arkadaşlar 2021 den beri depresyon, anksiyete, depresif nöbet vs tedavisi görüyorum. Mayıstan beri de esansiyel tremor, obsesif kompülsif bozukluk tedavisi. Yeni olarak da bipolar kişilik bozukluğu eklendi. 5-6 tane ilaç içiyorum.

Başvursam minimum %40 oran çıkar mı? 1.5 yıldır çalışmıyorum . Erken emeklilik şansım olur mu?

3 aylık ilaç raporu aldım. Orda bipolar kişilik bozukluğu ve obsesif kompülsif bozukluk yazıyor.

Çok teşekkürler. Bir şey daha soracağım; tedavi için özele gidiyorum. Özelden devam mı edeyim, yoksa devlette kayıt olması daha mi iyi ileride kurul için?

Devlete gidin ayrıca sormak istediğiniz bir şey olursa bildiklerimi aktarırım size

Üst Alt