Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşi çalışan 2022 maaşı almaya devam edebilir mi?

DNA27

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Ben ve eşim evlenmeden önce 2022 maaş a bağlı idi ,

ben ssk lı olarak işe başladım ve ayığım ı iptal ettirdim ama eşim almaya devam etti ,

benim üzerime sigortalı görünmedi ve hala görünmüyor

maaşı almaya devam ediyoruz bu durum bize ne gibi problem çıkarabilir .

Hane içinde kişi başına düşen geliri,(2014 İlk altı ayı 255,22 TL)'den az geliri olan
kişilere bağlanır.

kişi ye düşen bu belirtilen miktara uymamakta

yorumlarınızı beklemekteyim

şimdiden teşekkürler

5 yıllık bir süreç oldu nasıl nereye bildirmem gerek acaba ?

bildirince bir cezai işlem başlar mı ? acaba

maaş çekmeme yapıp kendiliğinden fesh durumuna düşürelim mi? acaba

ve sigortalı görünmüyor bu bir + olabilir mi acaba ?

ilği ve alakanız için teşekkürler.

DNA27 bildirimde bulunmayın sakın. bildirimde bulunmanıza gerek yoktur. eşiniz sigortalı değil. dolayısıyla aylığı hane gelirini geçtiğinden dolayı kesilse bile yersiz ödeme iddiasıyla borç çıkartılamaz.

hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı, 2017 yılı için 423,58 TL'dir (sizin kopyaladığınız muhtaçlık sınırı eski tarihlidir yani). eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'yi geçiyorsa, yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra eşinin 2022 aylığı kesilecektir. aksi durumda almaya devam edebilir.

sosyal incelemeniz ne zaman yapılır bilemem. ama sosyal incelemeniz yapıldıktan sonra mütevelli heyeti eşinizin muhtaçlığını karara baglayacak. eger muhtaç bulunursa (hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altındaysa) aylık devam eder, aksi durumda eşinizin aylığı mütevelli heyetinin verdiği muhtaç olmama kararına binaen kesilir.

hanedeki kişi başına düşen aylık gelir sınırını geçseniz bile sadece aylık kesilir, borç çıkartılmaz.

Melek hanım çok teşekkür ederim biz almaya devam edelim ne zaman kesilirse o zaman işlem yapmaya başlayalım anladım

DNA27 aylık kesilinceye kadar devam:) aylık kesildikten sonra işleme gerek yok ki. ne gibi bir işlem yapmaktan bahsediyorsunuz?
bu arada aralık dönem aylığını eşiniz aldı di mi?

işlem derken o zaman durumu düşünelim demiştim ama anlatamadım,
inş pazartesi kısmetse alacağız

Üst Alt