Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşi emekli olan 960 tl maaş alan birisi engelli maaşı alabilir mi?

green16

Yasaklı Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
babam sigortadan emekli maaşı 960 tl

annem %70 engelli

ben de %40 engelliyim

tek gelirimiz bu

annemin tek katı evi var bu durumda başvursak maaş alabilir miyiz

eğer sorun çıkarsa işsiz bir abim ve eşi var onları da yanımıza alabiliriz kriterler uyuyor mu acaba

bu şartlarda eger hanede 3 kişiyseniz anneniz de siz de 2022 aylığı alamazsınız.
abiniz ve yengenizin ikametgahını aldırın ondan sonra siz başvurun. eger kişi başına düşen aylık gelir 255,22 liranın altında olursa size aylık baglanır. fakat bu gelire annenizin evinin rayic degerinin 240'da biri de dahil edilir.
abiniz ve yengeniz gelse bile ve hanede kişi başına düşen aylık gelir 255,22 lira altında olsa bile annenize eşi emekli oldugu için aylık baglanamaz.
hane gelirleriniz uygun olursa size aylık baglanır ama.
abiniz ve yengenizin ikametgahını aldırdıktan sonra vakfa gidip başvurunuzu yaparsınız.

anneniz bakıma muhtaçlık kriterlerine uyuyorsa ve agır özürlü raporu varsa evde bakım aylığı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne başvurun.

kalem hanım haklı kesinlikle maaş bağlamazlar aynı senin durumundan benim durumumda 3 defa başvuruda bulundum her defasındada babonun emekli maaaşı gösterilerek RED oldu yani kendileri gemi gemi götürüyorlar ama konu halk oldumu sen dur sana kişi başı 255 tl yeterde artar deyip red ediyorlar

kare, annesine eşi emekli oldugu için kesinlikle baglanmaz.
ama kendisi ayrı. babası emekli değil diye baglanmamazlık olmaz. hanede kişi başına düşen gelire bakılır o zaman. eger kişi başına düşen aylık gelir 255,22 lira altındaysa kendisine baglanır.
ama kişi başına düşen aylık gelir 255,22 liraya eşit ya da ustunde olursa ona da baglanmaz.

anneme neden maaş bağlanamaz babamın emekli maaşı oldugu için mi ?

eşler kanunen birbirlerine bakmakla yükümlüdür. dolayısıyla eşi emekli olduğu için annenize 2022 aylığı baglanmaz.

Üst Alt