Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşi emekli olan birinin 2022 maaşı kesilir mi?

etem1969

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
emekli olan 852 lira maaş alan birinin eşinin 2022 maaşında kesinti yapılıyormu

Hanede başka kimse yoksa kesilir,
Eşinden düşecek yardım miktarı 243,43 TL'yi geçmemeli, örneğin 2 kişilerse, 243,43x2 sonucunda çıkacak miktarı aşmamalı gelir gibi...
En az 4 kişi olmalılar

kkelebek daha ayrıntılı açıklamanız mümkünmü 5kişilik bir aileyiz ben özürlü olarak emekli oldum 852 tl maaşım var eşim özürlü 2022 810tl alıyor 3 ayda büyük oğlum üniversitede kızım imam hatip lisesinde küçük oğlum da oda özürlü oda lisede az görme bizim özrümüzşimdiden teşekkür ediyorum

Evet eşi artık sigortalı olduğundan ne kadar maas aldığına bakılmaksızın maaşı kesilir. 2022 hic geliri olmayan muhtac ayligidir her engelli alamaz.

etem1969;

Aslında bir çok açıklama yapmıştım ama sildim sebebse engelli kişi eşinin gelirinden sorumlu tutulması yanlız yönetmelik derki hane bazlı araştırmada tüm gelirler artı mevcut mal varlığının 240/1 i gelir kabul edilir.
Tüm gelirler hande çocuk ayırmadan toplam kişi sayısına bölünür ve çıkan rakam 243 tl yi aşmaması halinde bu maaş bağlanır.
Bu durumda sizin yaşaya bileceğiniz sorun eşinizden dolayı sgk hizmetinden yararlanıyor olmanızdır.
Yine yönetmeliğe göre bir sgk türü sağlık hizmetinden yararlanan engelliye bu maaş verilmez.
Henüz 2022 maaşı ile ilgili son düzenlemeler gerçekleşmedi ekim ayı içersin deki yasa düzenlemesi ve üzerine çıkacak olan yönetmelik tüm sorularımıza cevap verecek düzeyde olması beklentisindeyiz.
Size tavsiye 144 nolu ücretsiz hattı arayarak durumunuz hakkında bilgi edinmeniz veya bimere yazarak bilgi edinme hakınızı kullanınız net cevap alırsınız çünkü iki kurumda konuyla ilgili resmi kurmdur.

Üst Alt