Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşi isteğe bağlı Bağkur ödeyen, %91 orana sahip kişi 2022 maaşı alabilir mi?

Eğce

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Arkadaşım adına yazıyorum.

Hanımın feç oldu %91 raporuvar bakım aylığını ocak ayını aldı.
Raporunda 2022 den faydalanır :EVET yazıyor.

arkadaşım isdeğe bağlı bağkur ödüyor.
hanımı bundan faydalanıyor .hanımının hiç bir geliriyok
hanede 5 kişi yaşıyor
kayın valdesi 3 ayda yaşlılık aylığı alıyor 300 tl arkadaşım eşine bakdığı için çalışamıyor.
hanımı özürlü maaşı alabilirmi ?
baş vurusunu . bakım aylığı aldığı yeremi yapacak.

18 yaşın üzerindeki en az % 40 rapor oranı olan herbir birey alabilir.başvuru yapabilir.

Raporun aslını bakım aylığına başvuruşunda vermiş arkadaş fotogobisi var ama aslığibidir kaşesiyok ne yapması gerekir. Rapor tarihi -03-08-2010.

Arkadaşlar bir cevap.Bugün arkadaşım 2022 maaşı için form almaya gitmiş ve isdeğe bağlı bağkurun var diye eşi adına form alamamış.

ben özürlülün kendisi bağkurlu olan alamıyor diye biliyordum Bilen bir icevap verirse sevinirim.....

Arkadaşınızın eşinin kendi geliri yoksa eşinin ve nafaka yükümlüsü yakınlarının gelirleri dikkate alınır ve kendisine düşen aylık yardım miktarı tesbit edilir. Eğer kendi geliri, aldığı/alabileceği yardım miktarlarıyla birlikte toplam aylık geliri 100 TL'yi geçerse (muhtaçlık sınırını aşarsa) 2022 aylığından yararlanamaz. Eşlerin Türk Medeni Kanunu'na göre aile mallarına iştirak edebileceği miktar ayrıca dikkate alınır. 2022 aylıgında muhtaçlık sorgulaması yapılırken bakım ücreti gelir olarak hesaplanmaz.
Bu durumda arkadaşınızın eşinin ilgili Yönetmelik esaslarına göre muhtaçlık kriterlerine uygun olup olmaması önemlidir. 2022 aylığına başvuracak kişi sigortalı dğilse, isteğe bağlı prim yatırmıyorsa, genel sağlık sigortası primi yatırmıyorsa yakınlarının sağlık güvencesinden yararlanması 2022 özürlü aylığı almasına engel değildir. Bu konuda aksine bir hüküm yoktur.
O yüzden arkadaşınız mal müdürlüğüne tekrar başvursun. İlgili evrakları hazırlayıp teslim etsin, ilgili Yönetmelik esaslarına göre muhtaçlık sorgulamasının yapılmasını ve sonucunda muhtaç bulunmadığı takdirde red gerekçesiyle birlikte kararın kendisine yazılı olarak bildirilmesini talep etsin.
madem arkadaşınıza "eşinin saglık güvencesinden yararlandığından dolayı başvurusunu dikkate alamayız" demişler. O halde bunu yazılı olarak arkadaşınıza beyan etsinler. Madem mevzuata uygun iş yapıyorlar, buyursun yazılı olarak aynen böyle yazsınlar!

Rapora gelince, hastane başhekimliği tarafından onaylanmış örneğini götürebilirsiniz.
http://www.engelliler.biz/forum/202...basvurusu-icin-gerekli-belgeler-ve-surec.html

Tekrar hatırlatıyorum, "eşinin sağlık güvencesinden yararlanıyor o yüzden başvurunuzu dikkate alamıyoruz" sözlerini arkadaşınıza yazılı olarak beyan etsinler. Yazılı olmayan hiçbir beyanatı dikkate almayın. Memurun sözü, kamuda geçerli akçe değildir!

Teşekür ederim MELEK HANIM : Ne oldum demeli değil ne olacağım demeli . Arkadaşım köyde oturuyor sabit bir geliriyok daha önce yeşil kartı vardı ama eşinin hasdalığından dolayı hasda bezi vs mec buren isdeğe bağlı bağkura ğeçti bakım aylığıda sizin dediğinize göre gelir hesabına dahil değilmiş başkada bir geliriyok . Gelişmeleri sizlerle paylaşacağım...

Arkadaşın hanımının 2022 özürlü aylığının evraklarını verdik bizsat bende gittim.Bir kelime birşey sor madı bizlere.
Yalnız fotorafları almadı gerek yok diye böylemi oluyor bil gisi olan varmı 6 ay sürer dedi size yazı gelirdediler.....

İnşallah sonuç da güzel olur.
Yok fotoğraf istenmiyor zaten. Muhtaçlık kararının 3 ayda sonuçlanması gerekiyor. Tüm işlemler için demiş olabilirler öyle.
Gelişmelerden haberdar edin lütfen...

Teşekür ederim Melek hanım Sizlerin sayesinde . Güngeçdikce dahada bilinç leniyoruz haklarımızı neler oldugunu. sağol....

Melek Hanım : Arkadaşın hanımının Evrak takibini buraya kopyaladım kişisel bilgilerini gizledim .
Arkadaş hanımının vasisi oldu . şayet karar olumlu olurda maaşa bağlanırsa vasiligini nasıl işleme koyacak ?. vereceginiz bilgi icin şimdien teşekür ederim.....

2022 Sayılı Kanuna Göre Emekli Evrak Takibi Sonucu
Adı :***** Soyadı :*****
T.C.Kimlik No :***** Emekli Sicili :******
Vasi Adı : Vasi Soyadı :
Emekli Nevi : MUHTAÇ Durumu : İŞLEMDE
Aylık Durdurulma Tarihi : 0 Aylık Durdurulma Nedeni :
Değişiklik Tarihi : 12/05/2011 Durumu : TARİHİNDE EVRAK İŞLEME ALINDI
Yazışma Tarihi : Yazışma Durumu : --
Belge Açıklama Tarihi : 0 Durumu :
Rapor Tarihi : Rapor Açıklama : -------
İşlem Tarihi : İşlem Açıklama :
Ödeme Tarihi : Ödeme Durumu : --
Online Ödeme Tarihi : Online Ödeme Tutarı : 0.0
Online Ödeme Açıklama :

7ay oldu hala maaş bağlanmadı.Maaşı başvuru tarihinden itibaren veriliyor? Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinecegim.....

Eğçe;
aylık başlangıç tarihi, başvuru formunun mahalli maliye teşkilatında veya il müdürlüklerinde kayda geçtiği tarihi izleyen aybaşıdır. Bahsettiğim bu aylık başlangıç tarihinden ilk ödeme dönemi aylığına kadar olan kısmı topluca ödenir. Diyelim ki aylıgı onaylandı. Bundan sonraki ilk ödeme dönem aylıgı Aralık olduğu için aylık başlangıç tarihinden Aralık ayına kadar olan parayı toplu alır.

TEŞEKÜRLER KALEM: Benim alladığı sizin yazınızdan şubat 16 da evrak verildi mart da maaş hakkımı dogdu ?.....

Evet, aylık başlangıç tarihi, bu durumda Şubat ayında başvuruldugu için 1 Mart olur.
1 Mart'tan itibaren ödeme yapılır.

Teşekürederim melek hanım: Arkadaşım buna çok sevinecek inanın.....

MelekHanım yukarıdaki bilgilere ilave yeni gördüm şubilgileride elklenmiş ama tarihleri çok varklı birşey anlamadım.....
Evrak Açıklamaları
Havale YeriEvrak TarihiVaride Noİşlem TarihiAçıklama
SB ÇORUM DEVLET HASTANESİ20.06.2011*******529.09.2011Evrak sisteme kaydedildi.
SB ÇORUM DEVLET HASTANESİ20.06.2011*******529.09.2011Evrak işleme alındı.

Arkadaşlar:Bu evraka yapılacak işlem olmadığından hıfz edildi.
Bu ne anlama geliyor arkadaşlar?.....

B ÇORUM DEVLET HASTANESİ20.06.20111302258529.09.2011Evrak sisteme kaydedildi.
SB ÇORUM DEVLET HASTANESİ20.06.20111302258529.09.2011Evrak işleme alındı.
SB ÇORUM DEVLET HASTANESİ20.06.20111302258504.11.2011Bu evraka yapılacak işlem olmadığından hıfz edildi.

Melek Hanım:Teşekürler Arkadaşın hanımı maaşı bağlanmış evraktakipde gözüküyor maaşı alacağı tarih ve nereden alacaklar
vermiş oldugunuz bigilere için tekrar teşekürler......
Ödeme Tarihi:20/1./10.1Ödeme Durumu:KESİNLEŞTİ
Online Ödeme Tarihi:10.11.2011Online Ödeme Tutarı:2909.16
Online Ödeme Açıklama:İLK AYLIK BAĞLAMASon Maaşı(1 Aylık):328.92

Öncelikle hayırlı olsun:) Güle güle harcasın inşallah. Online ödeme tarihi 10.11.2011 gorunuyor. Bu durumda on gün içinde online ödeme tutarı Zıraat bankasına yatırılır. On gün sonra bankadan sicil numarasıyla parayı tahsil edebilir. Gecikme olursa bir beş gün daha beklersiniz. Ama asla 15 günü geçmemeli bu süre bilginiz olsun.

İlk dönem aylıgını doğum tarihinin son rakamına göre Aralık ayında PTT'den alacak.
[FONT=tahoma][SIZE=2]Ödeme Günleri : [/SIZE][SIZE=2]Ödemelerde oluşabilecek yığılmaları önlemek amacıyla;[/SIZE][/FONT]
  • [SIZE=2]Doğum tarihinin son rakamı 0 – 5 olan kişilere her dönemin 5 inci günü.[/SIZE]
  • [SIZE=2]Doğum tarihinin son rakamı 1 – 6 olan kişilere her dönemin 6 ıncı günü.[/SIZE]
  • [SIZE=2]Doğum tarihinin son rakamı 2 – 7 olan kişilere her dönemin 7 inci günü.[/SIZE]
  • [SIZE=2]Doğum tarihinin son rakamı 3 – 8 olan kişilere her dönemin 8 inci günü.[/SIZE]
  • [SIZE=2]Doğum tarihinin son rakamı 4 – 9 olan kişilere her dönemin 9 uncu günü.[/SIZE]
[FONT=tahoma][SIZE=2]Ödeme yapılmaktadır.[/SIZE][/FONT]
Şurayı inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/202...basvurusu-icin-gerekli-belgeler-ve-surec.html

Melek Hanım : Herşey sizlerin vermiş olduğu bilgiler sayesinde oldu emeğigecen herkezden ALLAH razıolsun.

Aralıkta ilk dönem maaşı 3 x 328.92 = 986.76 olarakmı alacaklar ? yoksa bir ay olantutarımı alacaklar ? .....

Hepimizden Allah razı olsun. Çünkü hepimiz bir şekilde birbirimizden bişi öğreniyoruz. paylaştıkça bilgilerimiz artıyor karşılıklı olarak...
Evet, Aralık ayında üç aylık tutarı alacaksınız. 1 aylık tutarı almayacaksınız yani.
Her dönem üç aydır ve üç ayın parası ödenir.

Arkadaşımın hanımı bu gün vefat etti ..... Allah rahmeteylesin.....

Allah rahmet etsin... Mekanı Cennet olsun. Kalanlara Allah sabır versin...
Eğce, SGK'ya vefat ettiğini bildirin. 2022 aylıgı alan kişinin vefatı durumunda bildirilmesi ve aylığın kesilmesi gerekiyor...

Teşekür Ederim Melek Hanım Doslar soğolsun.....sorun birdegilki arkadaş ayagını kırdı amaliyat oldu . Ben kedisine söyledimde Hanımı hasdanede yaklaşık 2 ay yogun bakımdayatdı 28/ 01 /2012 günü vefat etdi . hasdanede vefat ediginde biz burdan bildiriyoruz demişler arkadaşa. ;Melek Hanım size sorum şu bakım aylığıda alıyordu arkadaş hasdanede gecen günler deki 2 maaş almış ;almış oldugu maaşları da geri isderlerm ?.....2022 maaşıda birsorun yaşanmaz aylıgı mart oldugu için.....

Üst Alt