Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşi SSK'lı olarak çalışan engelli bir kadın engelli maaşı alabilir mi?

xalid

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar belki konuyu forumda daha önce işlediniz ama ben maalesef bir malumat ednemediğimden affınıza sığınarak yeni konu açtım.
hanımı da engelli olan bir yakınım var. koca yakın bir tarihte ssk'lı bir işe başladı. ancak hem kendisinin hem de eşinin engelli maaşı bu ay yatmış. kocanın bu maaşı alamayacağını biliyoruz, ama kadının maaşı konusunda tereddütde kaldık. acaba kocası sigortalı olan engelli kadın engelli maaşı alabilir mi?

selamlar...

2022 maaşı ise bunun aile içi kişi başı gelire göre verilmesi hususu var, en son 84 lıra dan az olma kaydı ıle ıdı. yalnız bu mıktarı onlar farklı hesaplıyor. masraflardan kalan sonra kı mıktar dıye. eşinin maaş almasından ziyade, ssk işlemesi sorun olabılır.

defterdarlıga veya kaymakamlıga gıdıp danışın.

neden eşi sgk da olan bayanlar maaş bağlanılmıyor ?

alamaz çünkü sgk lı olduğu için

kendisi sigortalı değilse ve hanede kişi başına düşen aylık gelir 286,32 TL altındaysa SYDV'ye başvursun şansını denesin. ama hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı aşarsa baglanmaz.

ailede işi başına düşen geliri nasıl hesaplanıyor
eşim 1000 lira maaş alıyo 9 aylık bebeğim var artı kayınvalidem var. 4 kişi nasıl hesaplanır?
yardımcı olurmusunz

eşim ssklı olunca ben engelli sayılmayıp niye maaş alamıyorum
çok büyük tezatlık var. bunun içi,n kanunun değişmene mi dua edeyim yoksa eşimin ssk lı işte beli süreliğine çıkmasına mı dua edeyim şaşırmış durumdayımmmm....:eek:

Devlet engellileri süründürmek için elinden geleni yapar duruma geldi, bir çift evleniyor ve tek 2022 maaşıyla ev geçindir, yaa arkadaş ikiside engelli nasıl oluyor da biri alır biri almaz durumuna geldik, daha dün sınavsız 4325 gazi ve gazi olmayan yakınları devlet istihdam etti, biz hakkımız olan 2022 maaşımızı evlendiğimiz için alamıyoruz. Allah böyle bir zihniyetin belasını versin...

semrAlp;

Selam Semralp hanım benim bildiğim kadarıyla eşinizin aldığı maaşı hanede yaşayan kişi saysına bölüyorsunuz yani 4 e bölüp kişi başına düşen gelir 286 lirayı geçmiyosa alabiyosunuz diye biliyorum

Kalem Hanım; Kalemşör
eşinden SSKlı bir kadının, sağlık güvencesi yönünden "eşinin üzerinden düşme" diye tabir ettiğimiz durum mümkün müdür? ya da, eşi SSKlı bir kadının eşinin sigortasından yararlanma durumu, "kanuni bir zorunluluk" mudur?
örnek vermek gerekirse; erkek ve kadın ayrı ayrı sigortalı işte çalışsa, ayrı ayrı SSKlı olurlar; kadın işten ayrılınca sosyal güvencesiz olur. Bu durumda SGK, eşinin sağlık sigortasından yararlanabilmesi için SSKlı eşin üzerine otomatik kaydeder mi? SGK ya bilgi-dilekçe vermek gerekir mi?

Üst Alt