Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim asgari ücretle çalışan diye 2022 maaşı bağlanmadı!?

marji

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben 2022 maaşına müracat ettim muhtaçlık görülmediği için ret verdiler sebebi de eşim asgari ücretli çalışıyor olmasından şimdi ben eşimin üzerinden bakınıyorum eşimin üzerinden çıksam aynı evde kalsak yine de 2020 maaşı alamaz mıyım ?

gene bağlanmaz sanırım çünkü bu şakilde alamayan çok kişi var

Esinizle iki kisiyseniz cocuk yoksa esinizin maasini kisi basi 500TL hesaplarlar 300TL ustunde oldugu icin baglanmaz yani muhtaclik siniri ustune cikmissiniz.

arkadaşlar evimiz kira mal varlığımız yok bir çocuğumuz var ve eşim aslında asgari ücret de almıyor bu ay mesela 850 tl yatırmışlar bardak fabrikasında paketlemede çalışıyor sık sık hafta tatili veriyorlar ve verdikleri tatili ise maaşdan kesiyorlar en fazla maksimum 1050 tl aldı 10 aydır çalışıyor onuda 2 kez aldı gerisi hep 900-800-650 civarı bu durum da aylık 303 tl muhtaçlık sınırının altında kalıyoruz ben müracat ederken 1050 tl lik bodrusunu götürmüştüm ama bu ay mesela 850 tl yatırdılar maaşını bu ay ki bodro ile yeniden müracat etsem yinemi alamam? teşekkürler

Allah temiz kalpli insanlarin yaninda olsun. Nasil bir zamanda yasiyoruz :( secme sansim olsaydi boyle bir zamanda bu dunyada yasamak istemezdim.

Yasal olarak alt limit zaten asgari ucret bunun altinda calistirmasi zaten yasak.
Maas bordrolarinin tamamiyla 've ise giris tarihini gosteren belgeyle birlikte muraacat edin cocugunuz oldugunuda belirtin ortalamasini alip 3 bolerler belki tutar. Hersey para olunca insanlik bitiyor malesef gunumuzde insanlar icin hersey para (insanlik coktan pazara cikmis)

Engelsizbiz

çok iyi bir yüreğiniz var inanın ben de yaşamdan bu hayat sisteminden bıktım usandım. ben 2022 maaşı için vakfa müracat ettim, müracat ederken misal bana demiyor kardeşim bu bodro daki 1050 tl ile sen zaten 2022 alamazsın boşa müracat etme demiyor, müracatı alıyor bi güzel uğraştırıyorlar sonra eve geliyorlar kontrol ediyorlar sonra diyorlar ki sen muhtaç değilsin çünkü eşin asgari ücret alıyor yaa iyi de bunu zaten başta biliyordun ne diye 2 ay benide kendinizi de oyalıyosunuz? yok ya bu ülke de yaşamak çok zor ben aynen dediğiniz gibi bu zaman da geldiğime bin pişmanım..

Iyi insanlar iki ayakli insan gorunumunde hayvanlarla yasamayi hak etmiyor Allah ya onlari alsin bu dunyadan yada bizi ikisi bir arada olmamali bu insana yapilan en buyuk adaletsizlik. Ben kendi mertebemde varliklarla yasamak istiyorum, Buda en dogal hakkim madem bana yasam verilmis o zaman sifatima uygun varliklarla yasamak benim temel hakkim olmali.

850 TL'lik bordronuzu götürün bi deneyin bakalım tekrar. bordrolarınızı görmeden buradan bir şey demem mumkun değil. siz vakfa gittiğinizde eşinizin aldığı aylıkların ortalama 900 TL'nin altında olduğunu söyleyin. yanınızda son altı aylık bordroları da götürün. vakıf nasıl hareket edecek buradan bilemem.
lakin hanede kişi başına düşen aylık geliriniz 303,48 TL üstünde çıkarsa aylık baglanmaz.

cevaplar için teşekkürler peki maaşına bu ay haciz gelmiş telefon borcumuz vardı bunun da bi etkisi olur mu? 4/1 kesilecek çünkü, lütfen acil cevap verirseniz hemen yeniden müracat edeceğim, birde 5 ay önce müracat etmiştim başka evrak götürmeme gerek var mı yeniden? sadece bodro ile gitsem yeterlimi teşekkürler

marji

haciz için kesilen borcunuz asla maaştan düşülmez hesap yapılırken.
Bordrolar yeterli. aylık ortalamanın anlaşılması için son altı aylık bordrolarınızı götürün. ya da bu konuda alo 183'ü arayarak bilgi alın. alo 183 haftanın 7 gunu 24 saat ücretsiz olarak hizmet verir.

ilginiz için çok teşekkürler son kez soruyorum 6 aylık maaş bodrosun da 2 ay 860 tl 4 ay 1040 tl yatırılmış görünüyor bu durum da ortalama nasıl çıkar, lütfen bilgi.. şimdiden teşekkürler

ya resmen evde bakım aylıgını düşünerek cevap vermişim size. alo 183'e sorun demişim ki alo 183 2022 engelli aylıklarına bakmaz. alo 144 bakar.
cidden özür dilerim.
ayrıca size son altı aylık bordronuzu götürün demişim. evde bakıma gitmiş aklım. bordroları götürseniz de işe yaramaz.
eşiniz sigortalı çalışan oldugu için 2022 aylıgınızı reddetmişler sizin.

zaten hane geliri hesaplansa da aylık gelir sınırını aşıyorsunuz son altı aylık bordronuza göre.
size 2022 aylığı baglanmaz.

Üst Alt