Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim asgari ücretle çalışıyor. 2022 aylığı bana bağlanır mı?

Konular
13
Reaksiyonlar
0
Kusura bakmayın rahatsız ediyorum ama en net bilgiyi sizden alacağımı düşündüm ben evli bir çocuk annesiyim eşim asgari ücretli sigortalı çalışıyor sizce 2022 maaşı bana çıkar mı bide sydv tekrar kendisi mi kurul raporuna gönderiyor lütfen yardımcı olur musunuz şimdiden teşekkürler kalem hanım ozeliniz dolu o yüzden mesajı buraya yazdım

eşininizin sosyal güvencesi olması 2022 almanıza engel olmaz dıye biliyorum. engelli olan kim

SYDV maaş almak için başvuracak kişinin kendisi sigortalı - bağkurlu olmaması gerekir Genel sağlık sigortası olması gerekir. GSS da primi hazine tarafında karşılanan yani yeşilkart statüsünde olunması gerekir. Sizin durumunuz biraz farklı imiş. başvuru yapacak kişi eşinin sigortasında yararlanıyorsa başvurusu kabul edilir mi bilmiyorum. onu Melek abla daha net aydınlatır sanırım.
Eşinizin maaşı sizin geliriniz diye değerlendirilirken , eşinizin sigortasında sağlıkta yararlanırken ZANNEDİYORUM kabul edilmez. Kalem

Ya konu dışı biliyorum ama bi türlü cevap bulamadım @Kalem hanım ben yüzde kırk engelliyor eşim asgari ücretli sigortalı bi yerde çalışıyor bi çocuğumuz var üzerime bi ev var 2022 maaşına başvursam çıkar mi yoksa hiç basvurmayayim mi lütfen cevap verin şimdiden teşekkürler

Kalem hanım cevabınızı bekliyorum lütfen yardımcı olur musunuz sizi zor yakaladım:)

durulmayan bi kafa
eşinizin sigortalı çalışan olması, sizin engelli aylığı almanıza engel değil.
%40 ve üstü engelli raporunuz varsa, hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,64 TL altındaysa 2022 aylığı baglanır. ama bu sınıra eşit ya da üstü çıkarsa baglanmaz.

üstünüze ev varmış. eger o evde oturuyorsanız ev gelire dahil edilmez.
o evde mi oturuyorsunuz?

eger kendi evinizde oturuyorsanız, hanede de 3 kişi oldugunuz için sınırı geçersiniz. bu durumda da aylık baglanmaz.

NOT1: hanede 3 kişiden fazlaysanız belirtin lütfen.

yıllık gelirin aylık ortalaması dikkate alınıyor. o yüzden siz yine de raporunuzla birlikte vakfa başvurun ve şansınızı deneyin bence.

Üst Alt