Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim benim adıma araç alabilir mi? Ben kullanabilir miyim?

Komponent41

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kardiyoloji, KBB, Fizik, Göz rahatsızlıklarım var. 1985 yılında %40 engelli raporu verilmişti. 1994 ten 2013 e kadar B Sınıfı ehliyetimle araç kullandım. 2010 da engelli raporumda engel oranı %57 oldu. 2013 te H sınıfı ehliyet ve ÖTV indirimli araç alabilir raporu verildi. 2013 te ÖTV indirimli araç aldım. 2018 te yeni araç almak için başvurdum. Ehliyetini yenilemem (Çipli) gerektiği söylendi. Tekrar heyete girdim.

2017 de kalp (İki kapak değişti) ameliyatı oldum. İki kulağımda işitme cihazı var. 10 numara gözlük kullanıyorum. Ankilozan Spondolit rahatsızlığım var. Bu sefer %90 engelli raporu ve B sınıfı ehliyet (Gözlük ve İşitme cihazı ile) raporu verildi. sorum şudur; Eşim benim adıma indirimli araç alabilir mi? Ben bu aracı kullanabilir miyim? Ve B sınıfı ehliyet almak için raporla direk nüfus müdürlüğünden ehliyetimi alabilir miyim? Teşekkürler.

Eşiniz kendi adına alamaz, sizin adınıza alabilir. Ehliyet cikarmanizda sorun olmazsa; siz de, eşiniz de kullanabilirsiniz.

Komponent41

%90 üzeri orana sahip olursa rapor evet, eşiniz sizin adınıza araç alabilir.

Sizin ehliyetiniz varsa evet, kullanabilirsiniz. Tabii ehliyette bir özel donanım şartını nfs. olmadığını farzediyorum

Üst Alt