Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim benim aracımı sürerken kaza yaptık. Bir tazminat hakkımız olabilir mi?

zirvemre

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
devlet memuruyum izinli olduğum sürede trafik kazası geçirdik araba benim üzerime ancak arabayı eşim kullanıyordu kaza yaptık kolumda parçalı kırık oluştu 1 hafta hastanede yattım sonrasında ameliyat oldum platin takıldı
arabada kardeşlerim de vardı ve bir kardeşimin gözünün kenarında biraz derin bir yara oluştu yaklaşık 13 dikiş atıldı
hastanede yatarken sigorta şirketlerinden geldiler tazminat almayla ilgili yardımcı olalım falan dediler durumu anlattım eşim kullanıyordu arabayı dedikten sonra ruhsat sahibini sordular benim olduğumu söyleyince o zaman olmaz alamazasın diyerek gittiler

ben sigorta şirketinden tazminat alabiliyor muyum bu arada kaza tek taraflı yaralamalı kaza

2015 yılında çıkan yönetmeliğe göre, aracınızın ruhsatında"araç sahibi, eşi ve çocukları ile 3.dereceye kadar sıhri hısımları kullanabilir" ibaresini ruhsata işlettiyseniz her türlü tazminatı alırsınız. Bu ibare yoksa işiniz zor. Mahkemeye vermelisiniz ama sonuç ne olur bilemeyiz.

Sayın UZAKLAR, sanıyorum engelli aracı değil söz konusu kazaya karışan araç, yanılıyor muyum? Normal araç olması halinde ise, ruhsat sahibi yaralanan KTK ve Genel Şartlar gereği tazminat alamaz.

Evet ben yanlış anlamışım kusura bakmayın. Bir an engelli aracı diye düşündüm, ters köşe olduk :) . Tek taraflı kazalarda Trafik sigortası tazminat vermiyor diye biliyorum. Konuyu en iyi sigorta uzmanları cevaplayabilirler.

Estağfurullah. Doğru biliyorsunuz, tek taraflı yaralanmalı kazalarda Trafik Sigortası ödeme yapmaz.

yanlış biliniyor.

simader e danışın

Sayın @hamur, neye dayanarak yanlış biliniyor diyorsunuz? 10 yıldan fazla süredir bu alanda avukatlık ve bilirkişilik yapmaktayım. Şimdiye kadar 1000'lerce benzer dosya sonuçlandırdık.

Yanlış bildiğimiz neyse gösterin de öğrenelim.

Konuyu bilmiyorsanız hariçten gazel okumasın kimse.

armağanözmen

Tek taraflı kaza dediğiniz zaman karşı da başka bir aracın olmadığı araç durumu oluyor bu durum da ki kazalarda yolcu konumunda ki kişiler alır.
Bu nokta için alır dedim. Yoksa burda ki gibi araç sahibi ve yaralanan kişi aynı oldıuğunda alamaz.

yanlış biliniyor.

simader e danışın

Tek taraflı kaza dediğiniz zaman karşı da başka bir aracın olmadığı araç durumu oluyor bu durum da ki kazalarda yolcu konumunda ki kişiler alır.
Bu nokta için alır dedim. Yoksa burda ki gibi araç sahibi ve yaralanan kişi aynı oldıuğunda alamaz.

Sayın hamur, sorulan soru araçtaki yolcunun tazminat alıp almamasıyla ilgili değil zaten.

Soru, tek taraflı kazada yaralanan ruhsat sahibinin tazminat alıp alamayacağı ile ilgili.

10 yıldan uzun süredir bu konularda avukatlık ve bilirkişilik yapmaktayım. Bu nedenle vermiş olduğum yanıtları yanlış bilinmekle itham etmeden önce bir kere daha düşünmenizi tavsiye ederim.

Saygılarımla.

dediğim gibi yanlış biliniyor dedim orada ki ifadeniz.

başarılar dilerim çalışmalarınızda

Tazminat hakkin var. Tabi burada yazdiklarina bakarak söylüyorum.

zirvemre uzman60

İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Şu söylenenlerden hangisine göre tazminat hakkı var? Hangi kanuna göre? Hangi mevzuata göre? Hangi yargıtay kararına göre? Gösterinde biz de öğrenelim.

@armağanözmen karsim var yüzüne 13 dikiş atildi diyor buna göre olabilir dedim. Sence bakmak gerekmezmi. Epikriz raporunu aliriz doktorumuza yollariz tazminat var derse sorumluluk sirketindir. Ve eger bir tazminat alamazsa magdurdan tek kuruş para almayiz. Bunun neresi insanlari yanlis yönlerdirmek. Kimseyi bilmeden karalamayin. Ben cok magdurla karsilasiyorum. Ben sana başka birsey söyleyim. Türkiyede bu davalarin %10 u bizim sirket tarafindan sonuclandiriyor. %30 u avukatlar ve digerleri tarafindan aliniyor. %60 ı ise kaliyor. Onun icin bence biraz bunlar icinde calisin. Bazi burda iş güzarlar var. Ben sigortadan parami kendim aliyorum kimseye ihtiyac yok. Kardesim insanlar alacaklari tazminattan bile haberdar degil. En azindan biz bulup söylüyoruz. Almak istersen al diyoruz. Egerki bu işlerde insanlari yanlis yönlendirenler var magdurlar tekrar magdur ediliyor diyorsan tamam dogru. Ama bunj yapan avukatlarda var. Yani k
İşini kötü yapan her meslekte var. Kötü yapanlari burada isim vererek söyle. Genelleme yapma.

Eger kız cocugu ise ve yüz bütünlügü bozuldu ise o zaman olurmu olmazmi

uzman60

Sayın uzman60,

Kimseyi bilmeden karalamam. İşin iyi yaptığını ve uzman olduğunu aldığı nickten dahi iddia eden biri önce sorulan soruyu doğru anlamalı, sorunu iyice anlamalı. Daha burada özensizlik başlarsa o işten hayır beklenmez.

Soru soru ve cevabınız aşağıda. Soruyu soran kişi hangi mevzuata göre tazminat alabilir? Peşin peşin söyleyim öyle bir kanun yok.

Saygılarımla

devlet memuruyum izinli olduğum sürede trafik kazası geçirdik [SIZE=3]araba benim üzerime ancak arabayı eşim kullanıyordu [/SIZE]kaza yaptık kolumda parçalı kırık oluştu 1 hafta hastanede yattım sonrasında ameliyat oldum platin takıldı
arabada kardeşlerim de vardı ve bir kardeşimin gözünün kenarında biraz derin bir yara oluştu yaklaşık 13 dikiş atıldı
hastanede yatarken sigorta şirketlerinden geldiler tazminat almayla ilgili yardımcı olalım falan dediler durumu anlattım eşim kullanıyordu arabayı dedikten sonra ruhsat sahibini sordular benim olduğumu söyleyince o zaman olmaz alamazasın diyerek gittiler

[SIZE=5]ben sigorta şirketinden tazminat alabiliyor muyum bu arada kaza tek taraflı yaralamalı kaza[/SIZE]

Tazminat hakkin var. Tabi burada yazdiklarina bakarak söylüyorum.

Öncelikle nick ile ilgili olan yere cevap vereyim. Uzman60 in anlami uzmancavus ve tokatli olusumdan. Baska bir anlam tasimiyor. Ayrica burada insanlari kandirmak yanlis bilgilendirmek icin degil %67 engel ve malul olusumdan dolayidir. SEN BURDA HANGI NEDENLE BULUNUYORSUN. ben diyorumki yolcular herzaman haklidir raporunu bilir kisiye gonderip sonra bakmaliyiz diyorum.

Bu arada sizde özensizliginizi insanlarin nick lerine bakarak yapmayin. Önce kendiniz uyun sonra karsinizdakinden bekleyin

Sayın uzman60 şimdi de yolcular haklıdır diyorsunuz. İlk cevabınızda bunu belirtmiyorsunuz ki.
Öyle olunca bizim gibi düşünenler yanlış biliyor duruma düşüyor ve mağdur kişi yanlış yönlendirilmiş oluyor. Bu nedenle ister istemez cevap hakkı doğuyor. Yoksa şahsi olarak veya herhangi bir problem yok.

Ben hakkin var dedim. Sonra siz neden dediniz Yolcu olarakda oldugunu acikladim. Siz bana ben aciklamis olmama ragmen hala boyle bir kanun yok diyorsunuz bir daha bakin bence. Magdur olan kardesim ben evraklarini inceleyip sonra alip alamayacagini sana soylerim. Burdada paylasiriz. Böyle bir hakkin var. Ancak alip alamayacagini raporuna bakarak söyleyebilirm.
armağanözmen bey simdi baktim soruya ilk yorumu siz yollamissiniz. Hayir tazminat hakkinin olmadigini yazmissiniz. Şimdi size bir daha soruyorum yolcu konumun da olan birisi tazminat alirmi almazmi.

Sen hemen atlamasan konunun muhattabi cevaplasa zaten sorun yok. Ruhsat sahibi yanda otururken kaza yapan sürücü ve ruhsat sahibi tazminat alamaz. Ancak kardesinden bahsediyor onun hakki var. Ben bunu diyorum. Varsa bununla.ilgili söylicen bir sey soyle. Sunda haklisin baslangic ve devami boyle gelismedi konusmanin. Ama bununda sebebi sen muhattab degilken oraya atlaman. Verilen cevap yardimda bulunmak icin. Sizin gibi tazminat hakkin yok desem kardesiyle alakali hakkindan haberi olmayacak.

Estağfurullah. Doğru biliyorsunuz, tek taraflı yaralanmalı kazalarda Trafik Sigortası ödeme yapmaz.
orada bir kac kisiden bahsediliyor. Ve sen tek tarafli kazalarda tazminat yok diyorsun. Yolcu konumunda olan bir kisinin tazminat hakki yokmu.

Oradaki yazilarda @hamur seni uyariyor diyorki yolcunun hakki var. Ama sen ısrarla surucu alamaz arac sahibi alamaz diyorsun. Kim sana bunlar alir yazdi ki zaten. Kimse alir demiyor. Yolcunun hakki var diyoruz. Kanunlari senin kadar bende biliyorum bilmedigimi soruyor ogreniyorum. Sen soruyu soran almaz diyorsun. Tamam alir dedikmi zaten. Sorunun tamamini okudugumuzda tazminat hakki var. Sadece kardesinin tazminat hakki var.

Öncelikle senli benli konuşmazsanız sevinirim sayın uzman60.

İkincisi siz konunun içinden cımbızla yazdığımı seçiyorsunuz. Konunun bütününe ve ne dediğime dikkat edin lütfen.

Konuyu basite indirelim. Sorulan soru çok basit:Tek taraflı yaralanmalı kazada ruhsat sahibi tazminat alır mı almaz mı? Soru bu kadar. O zaman bir Türk askeri olarak düzgün bir Türkçe ile kendinizi net bir şekilde ifade edeceksiniz ve diyeceksiniz ki: "Sizin yok ama kardeşinizin tazminat hakkı olabilir" diyeceksiniz. Bu cümleyi dahi kuramadan burada bilgiçlik taslamayın lütfen. Herkes kendi işini yapsa zaten sıkıntı olmayacak.

Saygılarımla.

İyide sana neden anlatiyorum bunlari. Sen burada neyin muhattabisin. Magdur olan kisiye tazminat hakkinin oldugunu söyledim. Eger kendisi cevap verseydi aciklamasini da yapacaktim. Farkindaysan sen orada yazilanlarin hepsine cevap veriyorsun nedense. DEMEKKİ SENIN IŞİN BU. Benim askerligimi sorgulamak sana düşmez. Ne yasadigimi neler yasadigimi bilmiyorsun. O konuya hic girme. Sana olan saygimi farkindaysan hic bozmadim. Hala da bozmak niyetinde degilim. Herkez işini yapiyor merak etme. Yanlis yönlerdirmedim yalan konusmadim. Surekli birseyle ithamda bulunuyorsun. Neymis ben neden boyle dememisim. Ben demedim iyide sen dedinmi. Magdur kisi zaten eger boyle bir talebi olmasa kardesini oraya yazmaz. Sen araya girdigin icin konu bu kadar uzadi. Kimseye yalan yada yanlis bir sey soylenmedi.

ooooo burada konunun uzmanları!! bayagı atar yapmışlar birbirlerine, maşallh birisi 1000 lerce dava sonuçlandırmış, birisi Türkiyedeki kazaların %10 nunu şirketi sonuçlandırıyormuş,
soruyu soran arkadaş bunlar bana kızmadan kaçayım demiş herhalde )))

Biraz öyle oldu kardesim. Seni rahatsiz eden ne oldu burada. Sanada cevap verelim. Konunun muhattabi burada degil. Ben davalari sadece biz aliriz yapariz demedim. Boyle bir isimiz var insanlara ulasiyoruz. Bilgilendirme yapiyoruz. Isteyene yardimci oluyoruz. İsteyen kisi özgür olarak kendide başvurabilir. Önemli olan insanlara bunlari anlatmak ve bilgilendirmek. Bunun neresinde sorun var anlamadim. Vaad vermeden yalan konusmadan firsatçilik yapmadan yapilan isten zarar gelmez. Benim ulastigim insanlarin hemen hemen hepsi konudan habersiz. Magdur olmus kazadan dolayi.

Senin yazdiklarini da okudum. Ahkam kesmissin aklin sira. Dediklerin yanlis demiyorum. Ama internet kullanamayan telefon kullanamayan dagin basinda köyde yasayan insanlarla alakali ne yapiyorsun sormak isterim. Karalamadan önce genelleme yapmadan önce kul hakki diye birsey var buna dikkat edin. VAAD VERENLERIDE BURADAN KINIYORUM. adam iki sene önce kaza yapmis. Eşi yatalak kalmış. Avukat arkadas gelmis ben hallederim demis almis davayi. Yapmamis. Başka bir avukat gelmis ben hallederim demis almis davayi gitmis. Ne oldugu belli degil. Simdi biz bu insani akrabasi vasitasiyla bulduk. Yanina gittik haklarini ve yapmasi gerekenleri anlattik. İllaki bize vermen gerekir demedik. Vaad vermedik. Acilmasi gereken davalari ve takip etmesi gereken konulari yazdik verdik. Bunda kötü olan ne var. Sen ne yapiyorsun. Hayatinda internet bilmeyen telefon kullanmayan insanlara yardim ediyoruz diye herkezi ayni cuvalin icine koyup duvara vuruyorsun. Yazik diyorum baska birsey demiyorum.

Merhaba ve geçmiş olsun
Ben de trafik kazası sonucunda %98 oranında engelli hale gelmiş bir avukatım. Bu yüzden benzeri konularla özel olarak ilgiliyim. Sorunuza birçok kişi cevap vermiş hem doğru hem eksik hem de yanlış cevaplar verilmiş.
Doğru şu;
Arabayı kullanan ve ruhsat sahibi tazminat alamaz ama yolcu konumundaki diğer herkes uğradığı zarar oranında tazminat alabilir.

Allah'a şükür kimseye bir şey ispat etmek zorunda olmadığım gibi kendimi savunmamı gerektirecek bir konum bile olmadı bugüne kadar. Allah sizinde yolunuzu açık etsin. Size ve çalıştığınız hasar firmasına hayırlı işler. Daha fazla sizinle tartışmayacağım.

armağanözmen ve Ulemamahdumu ayrı ayrı teşekkürler. bilgi bilgidir. örneklesek, Allah göstermesin şöyle mi. araçla takla attın 4 kişi.
şöför alamıyor. ruhsat sahibi yanda ise alamıyor. arkadaki iki yolcu alıyor. ama iki araç çarpıştı. o zaman her iki taraftan tüm kişiler alıyor, ilave kusur oranına bakılmaksızın. doğru mu anladım?

beyoglubeyy

Sayın beyoglubeyy evet, dediğiniz doğrudur. Tek fark ve dikkat edilmesi gereken nokta şu; iki aracın çarpışması halinde kusur her iki araç da varsa yine dediğiniz gibi tüm kişiler tazminat alır. Ama araçlardan biri %100 kusurlu ise, kusurlu aracın sürücüsü ve ruhsat sahibi alamaz.

Saygılarımla.

Üst Alt