Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim boşanmak istiyor ama ben istemiyorum. Ne yapabilirim? [Hukuk]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

garraro

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
Yöneticilerden bu başlığın silinmesini istedim.

Sakatlandıktan sonra eşim beni terketti!
Medeni kanuna göre yasal haklarım nelerdir!savcılığıa şikayet dilekçesi öreneği var mı bu konuda?

hayır boşanmak istemiyorum,süründürmek istiiyorum!
[FONT=&quot]Türk Medeni Kanununun 185. maddesinin:Eşler birlikte yaşamak, birbirine sadık kalmak ve yardımcı olmak zorundadırlar [/FONT]
ve o şuan yanımda değil!
savcılığa önce şikayet dilekçesi sunmak istiyorum,geri gelmesi konusunda,gelmezse o zaman boşanma davasını açarım.şuan zaten yeterli mazeretim var.yanımda olmaması yeterli sebeb boşanma için.
ama biraz da o uğraşssın istiyorum!

MADDE 164.- Eşlerden biri, evlilik birliğinden doğan yükümlülüklerini yerine getirmemek maksadıyla diğerini terk ettiği veya haklı bir sebep olmadan ortak konuta dönmediği takdirde ayrılık, en az altı ay sürmüş ve bu durum devam etmekte ve istem üzerine hâkim tarafından yapılan ihtar sonuçsuz kalmış ise; terk edilen eş, boşanma davası açabilir. Diğerini ortak konutu terk etmeye zorlayan veya haklı bir sebep olmaksızın ortak konuta dönmesini engelleyen eş de terk etmiş sayılır.

Davaya hakkı olan eşin istemi üzerine hâkim, esası incelemeden yapacağı ihtarda terk eden eşe iki ay içinde ortak konuta dönmesi gerektiği ve dönmemesi hâlinde doğacak sonuçlar hakkında uyarıda bulunur. Bu ihtar gerektiğinde ilân yoluyla yapılır. Ancak, boşanma davası açmak için belirli sürenin dördüncü ayı bitmedikçe ihtar isteminde bulunulamaz ve ihtardan sonra iki ay geçmedikçe dava açılamaz.
not:eşiniz haklı bir sebebi olmasada terk sebebiyle mal paylaşımındaki haklarını kaybetmez.

ortada pek mal yok zaten.olanı da onun olsun.ben mal derdinde değilim.
yapılan hem vicdani yönden hem de hukuki yönden yanlış bişey.
ben bunun hesabını sorma peşindeyim.
şu aşamada boşanma davasını ben açarsam zaten istediği olmuş olacak.
neyse benim bir savcı arkadaşım var en iyisi ona danışayım ben bu konuyu

----------

kalem boşanma davasını açarsam zaten onun istediği olacak,anlatabiliyor muyum?
heralde beni bu halimde bırakıp gitmesinin bir cezası vardır?(boşanmanın dışında,dediğim gibi boşanmak ona ceza değil mükafat olur)

Siz sakatlandıktan sonra bırakıp gittiyse,geri gel demenin ne anlamı var?Hiç birşey eskisi gibi olmayacak ki..Evliliğiniz yıkılmış,zorla yürütülen bir evlilikten ne size ne de ona bir faydası olur...Gidene gitme demek bir fayda etmez,giden gitmeye karar verdiyse,onun için herşey bitti demektir...Sizin yapabileceğiniz en iyi şey,kendinize eşiniz olmadan yeni bir hayat kurmak olacaktır...
Süründürmekle elinize bir şey geçmez,belli ki kaldıramamış bu yükü..İnsanlara kaldıramayacak kadar yük yüklememek lazım,birgün yarı yolda kalabiliyorlar...

:) demekkı yanlış ınsanı secmişsiniz konuyu uzatıkca ona ceza vereceğinizi (en uzun sure ıkı senede bıter evlılığınız mahkeme kararıyla sız kabul etmesenız bıle )sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz sız ruhen çok zarar gorursunuz

Medeni kanuna göre yasal haklarım nelerdir!savcılığıa şikayet dilekçesi öreneği var mı bu konuda?

Eşiniz hakkında, C. Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi vererek, suç duyurusunda bulunmanız için suça ilişkin tüm delilleri savcılığa vermeniz gerekiyor.Savcı delillere dayalı olarak sizin şikayetinizi inceler ve bu inceleme sonucunda, savcı, eşinizin suç işlemediğine kanaat getirirse (Savcı, şikayet kapsamında suç unsurları oluşmadığı yönünde gerekçe gösterdiği takdirde ) TAKİPSİZLİK kararı verir. Saygılar.

empati yaparsanız arkadaşın ne hissettigini anlarsınız az çok. beni engelli oldugum için tercetmesini hazmedemiyorum diyor. ve istediginide vermek istemiyorum diyor bunun içnidirenmek istiyorum diyor. ruh sğlıgın bozulru diyorsunuz zaten eşinin bu şekilde davranmasıyla bozulmamışmı o sağlık bence yapabildigini yap ama yaparken acı çektigini hissetirme ona sana bunu yapabiliyorsa seni aciz durumda görmekte hoşuna gidebilir hukuki oalrak yada ne şekilde oluyorsa acı çektir. ama senin acı çektigini aciz oldugunu düşünmesin bunu ona hisettirme ve hep güçlü ol

çok zor birşey bunca yıl hayatı paylaş sonra bir olumsuzlukta çıkıp gitmek istesin. iğrenç ötesi ALLAH kolaylık versin sana

kral ve bumerang06 arkadaşlar teşekkür ederim.
beni galiba siz çok ii anladınız.
dediğim gibi beni üzen sadece şuan soyadımı taşıması.ben zaten sildim,bu saatten sonra onadan bana eş olmaz.
ama daha yapacaklarım var!adalet her ne kadar benim yanımda olmasa da bizde kendi adaletimizi uygularız.

başta kalem adlı üyeye (hanfendiye)bi çift lafım var yani, kusura bakmayın ama ;nerdeyse ,terkeden o şerefsize alkış tutacaksınız
kusura bakmayın ama bu olay sadaece o arkadaşa yapılmış bir şerefsizlik değildir
bu evlenirken iyi günde, kötü günde,sağlıkta,hastalıkta diye bahsedilen anlaşmaya yapılabilecek en büyük ihanettir.lanet kınıyorum allahtan tek dileğim aynısı başına gelir inşaallah.
arkadaşım bileni bul elinden geleni yap seni bütün kalbimle destekliyor böylesi insanları lanetliyorum

Hemen asıp kesmeyelim. İnsanlar beklenmedik olaylarda değişik tepkiler verir.
Eşini bir müddet yalnız ve sakin bırak buna mutlaka ihtiyacı vardır.
Belkide aklıselim ile düşününce yaptıpından utanabilir.
Yaşanmış bir olaydan örnek vermek istiyorum.
"Tanıdğım evli çiftten erkek olanı çok genç yaşta kaza geçidi ve of landı eşi bunalıma girdi ve eşini terketti. Bir zaman sonra bayan tekrar eşine döndü ve uzun yıllardır çocukları ile birlikte yaşıyorlar.
Lütfen hemen insanları asıp kesmeyin ve hakaret etmeyin.
İnsanlara fırsat verin verinki doğru yolu bulabilsinler.
Velevki bu eşte bulamdı dünyanın sonu değilya işi kan davasına dönüştürmek niye.

(isminizi yeni okudum)Melek hanım özür dilerim. gerçekten kimse kötü günde onu terkedecek biriyle evlenmez herkez karşısındakine güvenipte evleniyor.hepimiz yanıla biliriz.
benim amacım belkide kanunlar ,kurallar elimizi bağlıyor ama hiçbir şey dilimizi bağlayamaz.
en azından hepimizin böylesi insanları kınamamız ve hatta (bunu demeyi sevmiyorum ama)lanetlememiz lazım.
bence, bu da bişeydir.

kalem,
adam bunalım geçiriyor felç olmak ve terkedilmek nedir sen bilir misin?
kadın acizliğinden dolayı boşanmak istiyor bzilerin anladığı bu şu ana kadar.
özeli tam olarak bilmiyoruz ve de afaki kalıcak her konuşma.
savunma avukatlığı yapmana gerek yok.
kadın bakıcı değildir filan gereksiz bu konular.
adamın morali dibe vurmuş kalkmış feminizm tripleri atıyosun.
canı isteyen evlilikte canı isteyince boşayamaz yok öyle ,bedel ödemeden gidemez.
süründürecekse süründürsün en azından heyecan hırs gelir hayatına.
körükörüne kabullenmekten iyidir.
hadi ''sayın admin ,bu mesajlarımı da silin ''yazın da göreyim'!!
sevgiler..

Sayın atoksal,
Eşinizin sizden boşanmak istemesinin nedeni salt sizin sakatlanmanız olmayabilir.
Siz sakat kalmadan önce her şey güllük gülistanlıktı da sonra mı aranız bozuldu?
Sakatlanmanızın ruhsal tezahürlerini acaba eşinize nasıl yansıttınız?
Onu hırpalamış, üzmüş, karamsarlığa ve mutsuzluğa sürüklemiş olma ihtimaliniz yok mu?
Ben seven bir kadının, sakat kaldı diye eşini terk edeceğini sanmıyorum. Kim bilir altında başka ne sebepler vardır.
Evlilik birliği iki kişinin verdiği ortak kararla yürür. Taraflardan birisi bu birliği sürdürmek istemeyince ayrılık diğer tarafın çıkarlarını zedeliyor diye niye hemen intikam damarları kabarır anlamıyorum. İyi günde ve kötü günde birlikte olmak, gönül rızası ile olacak bir şey. Eşiniz, bu birlikteliğin sürmesine razı değilse, ne diye intikam peşinde koşuyorsunuz?
Ondan nafaka almak gibi maddi bir talebiniz varsa ve bu sizin kanuni hakkınızsa, alırsınız olur biter.

Aslında siz de hemen hemen aynı şeyleri yazıp gayet açık ifade etmişsiniz kalem.
Ben sizin yazdıklarınızdan farklı olarak sadece evi terk eden hanımın boşanmak istemedeki tek sebebinin eşinin sakatlığı olmayabileceğini ve hatta olmadığını düşündüm.
Biten evliliklerin ardında üçüncü şahısların bilemeyeceği ve hatta tarafların bile net olarak göremediği pek çok birikmiş sebep vardır.
Biten bir evliliği zorlamanın ya da intikam alma hırsına bürünmenin anlamsız olduğu konusunda hemfikiriz.

Kalem,

Yazdıklarını şaşkınlık içersinde okudum.Bir yorumunda demişsin ki konuyu açan arkadaşa,eşini hasta bakıcı olarak görüyorsun galiba.
Evet gerektiğinde eşler birbirlerine bakıcısıdır.Evliliği yaparken iyi günde kötü günde sözünden sonra kabul ediyormusunuz diye sorulmuyor mu?Evet denilmesine istinaden imzalar atılmıyor mu?O zaman kötü gün olunduğunda eşin biri neden hasta bakıcı olma niteliği kazansın ki?Eş attığı imzanın gereğini yapmalı.Eşler birbirine bakmak durumundada olabilir.Bakılacak durumdada olabilir.İyi ve kötü günde nin gereği bu olsa gerek.O zaman nikah memuru sorusunu değiştirsin iyi günde evlenmeyi kabul ediyormusun olsun.

Arkadaşlar, bende bazı arkadaşların konu dışına çıkarak, bu hadise konusunda fazla abartılı ve gereksiz bir şekilde yorum yapmış olduğunu düşünüyorum. Aklı başında bir insan ayrılmak için evlenmez. Ayrıca, bizler bu olayın içinde değiliz, bu olaya dışarıdan bakıyoruz. Böyle bir hadise yaşanmış ve mağduriyet söz konusu olmuş ise, bu hadisenin bu aşamaya gelmesindeki katkı payının her iki tarafta olacağını düşünüyorum.

Arkadaslar oncelikle bazı arkadaslar olayı anlamak yerine arkadası suclamaya baslamıs yani kısaca morel yerine arkadası bunalım icine suruklemeye baslamıs neden derseniz once sunu dusunun evlenen cift evlendigi zaman arkadas saglam mıs engelli olunca ayrılmak istemis diger bir husus aralarında sorun varsa evlilik icinde o zaman arkadas engelli olmadan once ayrılsaydı.bu suna benziyor bence hersey guzel iken hayat rahat ama birazcık sıkıya gelince kac evlilik bu olmamalı bence arkadasa allah sabır versin ..

empatizan fikirlerini kendine sakla.bi daha da yorum yapma.ben sizden sadece şikayet dilekçesi örneği var mı diye sordum siz bana bunun nedeni sen olabilirsin diye cevap veriyorsunuz.
arkadaşlar ki o arkadaşlar kendini çok ii biliyor;sakat bir insanın sağlam bir insana neler yapabileceğini bir düşünün bakalı.ben bu hakde eşimi bir başkasıyla aldatmadım aldatamam zaten,eve sarhoş gelip de çılgınlık yapmadım yapamam zaten.hayatının bundan sonrasını başkasına muhtaç bir şekilde yaşamak zorunda olan insan en yakınında eşi varken niye başkalarını tercih etsin ki?hiç kafanız çalışmıyor mu sizin ya?

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]'Sakatlanmanızın ruhsal tezahürlerini acaba eşinize nasıl yansıttınız? [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Onu hırpalamış, üzmüş, karamsarlığa ve mutsuzluğa sürüklemiş olma ihtimaliniz yok mu? '[/SIZE][/FONT]
bu ne saçma salak bir cümle be kardeşim,heralde sen böyle davrandın etrafındakilere!ben düşmüşüm kendi derdime yok bide onu hırpalıycam,üzecem falan filan .farz edelim ki böyle bişey yaptım sanane be kardeşim,sen kimsin benim evliliğimi sorguluyorsun?
sizden sadece bu konuda şikayet dilekçesi örneği var mı diye istekde bulundum.elinde böyle bir rnek varsa yolla,yok sada sus!
fikretkaradeniz ve mami06 teşekkürler bu arada!

----------

empatizan yorumlarımı okumadan yazmışsın birde,benim maddi olarak bişeye ihtiyacım olmadığnı daha önce yazmıştım...

bence cok zor bı durum ama insallah ıyıleseceksın ve kazanan olacaksın bır omur ınandıgıın ınsanın kısa yoldan ne oldugunu gordun bosver dıyıcem zor ama öle olmalı..

Ben hiç elenmedim ama evlilik her iki tarfında menfaatlerini korumuyorsa mutlaka sorun çıkar diye düşünüyorum.
Şu ana terkeden taraf kendi çıkarı için doğru olanı yapmaya çalışıyor.
Ama bu durumda siz zarar görüyorsunuz.
Eğer terketmese o zarar görecek.
Demekki ne yaparsanız yapın bundan sonra savaş başladı demektir.
Savaşta ise her yol mübahtır.
Ancak bu savaşın sonunda her ikinizde kaybedeceksiniz.
Bu savaşın kazananı olmayacak. O yüzden şimdikten kayıplarının yaralarını sarmaya başla.
Her etki bir tepki doğurur bunuda unutma.
Sen şiddeti artırdıkça karşı tarafta şiddetinin artıracaktır.

tekecig sen nickini değiştir çebicik yap:)
sen benim şiddeti artırdığımı nerden gördün?meydun musun?

----------

çebişcik olcaktı:)

çebiş nedir ki?

Şiddeti burda teşbih maksatlı kulandım.

Karşı tarafa verilecek acının dozunu ifade ediyor.

Arkadaşım bırak gitsin ya!

Kötü gününde yanında olmayan adam bırak boşansın.

Şu saatten sonra olsa da farketmez, olmasa da..

çebiş tekenin yavrusudur!
kelimelerimizi dikkatli kullanalım

Sizin gibi düşünenlere teşekkür ediyor,farklı görüşleride acımasızca hatta hakaret edercesine eleştiriyorsunuz atoksal ! İnsanlara nasıl bir dil kulanması gerektiğini söylerken sizde kendi adınıza hatırlarsanız burada daha az kırıcı olunabilir.Burda bir çoğumuz engelli insanlarız birbirimizin kötülüğünü herhalde istemeyiz ama üçüncü gözler olarak tam bilmediğimiz bir olaya bakış açılarımız farklı olabilir bunu kabul etmiyorsanız başlık açarken beni desteklemeyenler/farklı düşünenler lütfen yazmasın diyebilirdiniz belkide.
Eşim boşanmak istiyor ben istemiyorum,yasal haklarım nelerdir ?(Hukuk) demişsiniz ama bir tarf istiyor bir tarafta istemiyor insanlarada yorum hakkı doğmuş siz istemeseniz bile ve daha sonraki cevaplarla sizde katkıda bulunmuşsunuz yorumlara,sadece başlığa göre yazacaksak size hukuki mücadelenizde lehinize başarılar dilerim.

yazık etmis

arkadasım sana tavsiyem karısma . bırak git sin bakalım onu dısarda nasıl bir hayat bekliyor . neler yapacak . belki senden daha zor bir duruma düser belki yiyecek ekmeği bulamayacak . allah onun yaptıklarını onun yanında kaar kalmıs gibi bırakmaz .sen merak etme bırak gitsin derim dönsede kıymeti var mı . ama illaki mahkemeye vermek isterim diyorsan ise . tek taraflı bosanmalarda birazgider gelirsiniz. o bi kaç mahkemeye gelmeye bilir de .sonra zorla getirilir mahkeme anlayacağın uzun iş . bir sürü sey .ama sonuçta bosanır senden sen ne yaparsan yap , geçmis olsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt